Ομολόγησε τελικά η 29χρονη μητέρα ότι η ίδια πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στα παγωμένα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα, αλλάζοντας όσα μέχρι πρότεινος δήλωσε περί ατυχήματος.

Περίπου στις 10 σήμερα το πρωί η 29χρονη έφτασε συνοδεία αστυνομικών και με τη παρουσία ανακριτή στο φράγμα του Αλιάκμονα, έξω από τη Βέροια, όπου πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση του συμβάντος.

Η κατηγορούμενη, η οποία μετά την απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τι συνέβη εκείνη την ημέρα, από τη στιγμή που έφτασε με ταξί στο φράγμα μέχρι που εγκατέλειψε το σημείο, ρίχνοντας προηγουμένως το παιδί της στα νερά, όπως της αποδίδει το κατηγορητήριο.

Υπενθυμίζεται ότι στην απολογία της η 29χρονη είχε αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, για την οποία διώκεται, υποστηρίζοντας ότι επισκέφτηκε το φράγμα και άφησε το βρέφος να παίξει στην τεχνητή λίμνη της Αγίας Βαρβάρας.

«Δεν το έριξα στο νερό. Μπουσούλησε κι έπεσε στη λίμνη χωρίς να το δω» είχε υποστηρίξει η 29χρονη, ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένη που άφησε το παιδί αβοήθητο, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στις δικαστικές Αρχές: «Εάν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα ήθελα να είχα βοηθήσει το παιδί μου».

Η 29χρονη είχε υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, εξέταση που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες και στη συνέχεια θα μεταχθεί στις φυλακές στο πλαίσιο της προσωρινής κράτησης.