Στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης της συζύγου του πατέρα Αντώνιου και μέχρι πρότινος προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου στρέφονται πλέον οι έρευνες της Αρχής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που διεξάγει ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού.

Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή «πόθεν έσχες» -λόγω της θέσης που κατείχε στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση- πρεσβυτέρας, ώστε να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Μέσω του ελέγχου στα «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας, η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του ιερέα συζύγου της, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.