Προφυλακισμένος στην Τρίπολη είναι γνωστός συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Τη δράση τού συγγραφέα εντόπισε ειδικό λογισμικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και συγκεκριμένα το Child Protection System, το οποίο χρησιμοποιείται από τη Δίωξη για να παρακολουθούνται όσοι κατεβάζουν από το internet μεγάλους όγκους αρχείων με ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλα τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του 53χρονου συγγραφέα, η ηλικία των παιδιών ήταν έως 10 ετών και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 100 αρχεία με ανατριχιαστικό περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.

Ενώπιον του ανακριτή φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους, προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με συναφές θέμα – αντικείμενο, ωστόσο φαίνεται ότι οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς.

Ο 53χρονος θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους και πολυβραβευμένους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, καθώς δυο φορές έχει τιμηθεί με το βραβείο παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου, ενώ μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής παιδικού τμήματος σε εκδοτικό οίκο.