Στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νίκαιας νοσηλεύεται προληπτικά μια νοσηλεύτρια του νοσοκομείου, η οποία υπέστη χθες ηλεκτροπληξία. Όπως μετέδωσε το Mega, η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου κλήθηκε στον θάλαμο ασθενών με κορωνοϊό και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες τη χτύπησε ρεύμα από γυμνό καλώδιο.

Όπως αναφέρει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» του νοσοκομείου της Νίκαιας, πρόκειται για θάλαμο γενικών χρήσεων, όπου εδώ και καιρό έχει γυμνά καλώδια και χαλασμένες πρίζες, κάτι που όπως αποδείχθηκε, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της εργαζόμενης.

«Είναι ένας θάλαμος που είναι σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, όπως είναι όλος ο πρώτος όροφος του νοσοκομείου» είπε στο Mega η ειδική παθολόγος Όλγα Κοσμοπούλου και πρόσθεσε: «Οι ηλεκτρολόγοι για όλο το νοσοκομείο είναι τέσσερις και τρέχουν και δεν φτάνουν… Ο θάλαμος αυτός ακόμα χρησιμοποιείται μετά το περιστατικό με την 25χρονη νοσηλεύτρια».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ο διοικητής του νοσοκομείου φέρεται ότι είπε πως δεν βρίσκεται στη δική του ευθύνη το περιστατικό. «Η διοίκηση ξέρει πολύ καλά πώς είναι οι συνθήκες στους θαλάμους του πρώτου ορόφου και δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια επιδιόρθωσης. Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι ακριβώς επειδή μου ζητήθηκε να μην είμαι εδώ και να μην μιλήσω για το περιστατικό. Απειλήθηκα ότι η συνάδελφοί μου θα πληρώσουν τις συνέπειες αν το καταγγείλουμε. Όλος ο πρώτος όροφος του νοσοκομείου θέλει κλείσιμο» ανέφερε η ίδια.