ΝΑΙ! ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΙΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑ Η ΕΛΛΑΣ!
Παγκόσμια διάκριση στην Ιορδανία!

Η ειδική μονάδα της ΕΛΑΣ κατέκτησε την πέμπτη θέση στη συνολική βαθμολογία, ανάμεσα σε 37 ομάδες ειδικών επιχειρήσεων αστυνομιών, απο 17 χώρες του κόσμου! 
Μία εξαιρετική διάκριση μεταξύ των καλύτερων αστυνομικών κομμάντος στον κόσμο, πέτυχε η Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (ΔΕΑΔ) της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διεθνή διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου 2017, στο Αμμάν της Ιορδανίας.
Σχετική εικόνα
Σημειώνεται, ότι σε δύο από τα αγωνίσματα, η ελληνική ομάδα κατέκτησε την τρίτη θέση!
Ο διαγωνισμός παραγματοποιήθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά κέντρα για επίλεκτες μονάδες στον κόσμο, το KASOT, που βρίσκεται στο Αμμάν και σύμφωνα με πληροφορίες χρηματοδοτείται κατά μεγάλο μέρος από τις ΗΠΑ…
 
Αποτέλεσμα εικόνας για εκαμ
Οι 17 χώρες που συμμετείχαν, ήταν οι ΗΠΑ και η Κίνα, τέσσερις από την Ευρώπη, (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), τέσσερις από την Αφρική και οι υπόλοιπες από την Ασία, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Μέσης Ανατολής.
Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη κατέκτησε η κινεζική αποστολή, η οποία συμμετείχε με δύο διαφορετικές επιχειρησιακές ομάδες, όπως και οι ΗΠΑ και οι περισσότερες χώρες.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για εκαμ
Η κάθε ομάδα ήταν οκταμελής. Η ομάδα της ΕΚΑΜ αποτελέιτο από έναν αξιωματικό επικεφαλής και οκτώ επιλεγμένους αστυνομικούς.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για εκαμ
Οι 37 ομάδες που συμμετείχαν διαγωνίστηκαν σε επτά διαφορετικά αγωνίσματα και επιχειρησιακά σενάρια, μεταξύ των οποίων αεροπειρατεία, εισβολή σε κτίριο με τρομοκράτες, ταχύτητα, δύναμη, αντοχή, σκοπευτική ικανότητα, κ.λπ.
 
Αξιωσημείωτο είναι ότι οι δύο αμερικανικές ομάδες, δεν κατάφεραν (!) να μπουν στην πρώτη δεκάδα, ενώ από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες, καμμία δεν μπήκε (!) στην 15άδα!
 
Αποτέλεσμα εικόνας για εκαμ
Η ΕΚΑΜ ήταν η τρίτη χρονιά που συμμετείχε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Πέρυσι είχε κατακτήσει την όγδοη θέση.
Όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στελέχη της ΔΕΑΔ, η συγκεκριμένη επιτυχία είναι πολύ σημαντική, καθώς αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελληνικών ειδικών δυνάμεων και ειδικότερα της ΕΚΑΜ, σε διεθνές επίπεδο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
“ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ”