“Τα έσοδα από τον τουρισμό δίνουν την δυνατότητα στο κράτος να στηρίξει περισσότερο την κοινωνία που χειμάζεται” επισήμανε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ενώ όσον αφορά στη λήψη νέων μέτρων στήριξης ενημέρωσε πως “στην έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ποια είναι τα μέτρα στήριξης που μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα”.

«Όσο διαρκεί η κρίση, αξιοποιώντας τον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε, οτιδήποτε πετυχαίνουμε με την ανάπτυξη μετατρέπεται σε κοινωνικό μέρισμα για να στηρίξουμε τους πολίτες απέναντι στις συνέπειες της εισαγόμενης ακρίβειας. Στη ΔΕΘ, αφού μετρήσουμε σωστά και ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πολύ συγκεκριμένα, ποια είναι εκείνα τα μέτρα στήριξης που μπορεί να περιμένει η κοινωνία. Κρατώντας εφεδρείες και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Η τουριστική κίνηση καταγράφει ισχυρή δυναμική καθώς οι τουριστικές ροές ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις” σημείωσε ο κ. Οικονόμου και υπογράμμισε πως “στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”

“Οι αφίξεις από το εξωτερικό στα αεροδρόμια της χώρας ανήλθαν τον Ιούνιο σε 3.481.000 καταγράφοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με το περσινό ποσοστό αλλά και συγκριτικά αυξημένες και με τον Ιούνιο του 2019” ενημέρωσε.

Όπως υπογράμμισε “στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και η προσέλκυση Βορειοευρωπαίων συνταξιούχων κατά τους χειμερινούς μήνες, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, ακόμα και τον Ιανουάριο”.

Ως υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης ξεχώρισε τον τομέα των δικαιωμάτων και της ισότητας ώστε “να ξεριζώσουμε τα φαινόμενα της έμφυλης βίας και τα τραγικά περιστατικά που προκαλεί” . Στα βήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση ανέδειξε τη δημιουργία επιτελικού τμήματος στην ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής έμφυλης βίας, κακοποίησης γυναικών και γυναικοκτονιών, την γραμμή 15900 για καταγγελία περιστατικών κακοποίησης και παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, τους 19 ξενώνες στη χώρα όπου φιλοξενούνται κακοποιημένες γυναίκες, τα 49 συμβουλευτικά κέντρα για παροχή βοήθειας.

Ερωτηθείς σχετικά με τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα η Τουρκία κατηγορώντας την Ελλάδα ότι δε σέβεται τα δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, σχολίασε ότι η νομοθετική ρύθμιση για τους Μουφτήδες, έχουν ληφθεί υπόψη και οι συνταγματικές επιταγές και όσο προβλέπει και περιγράφει το Διεθνές Δίκαιο και οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας.