Νέα πυρά κατά του Νίκου Δένδια εξαπέλυσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο CNN, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα Στενά του Βοσπόρου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «όπως έχω ξαναπεί, ο κ. Δένδιας βλέπει την καθημερινή επίθεση στην Τουρκία ως υπηρεσία προς τη χώρα του. Παίζει για την εσωτερική πολιτική».

«Ως Τουρκία, ασκούμε και κριτική όταν χρειάζεται, το δίνουμε ξεκάθαρα. Αν ο κ. Δένδιας δεν επιτεθεί στην Τουρκία τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα, αισθάνεται έλλειψη. Η αποφασιστική στάση της Τουρκίας μπορεί να τους ενόχλησε στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή τη στιγμή, όλος ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην Ουκρανία. Γίνεται πόλεμος» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, «το γεγονός ότι εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση και επιτέθηκε στην Τουρκία είναι πραγματικά είναι κωμικοτραγικό. Δεν απαντάμε στις δηλώσεις Δένδια που επιτίθεται καθημερινά στην Τουρκία. Αυτή τη φορά όμως δεν άντεξα και απάντησα».

Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει πως… λυπήθηκε που έφερε τον έλληνα ΥΠΕΞ σε δύσκολη θέση, «αλλά έπρεπε να απαντήσω. Όμως το άξιζε».