Νέες απίστευτες δηλώσεις από Τούρκους αξιωματούχους.

Κάθε μέρα που κυλά όλο και περισσότερο η Τουρκία φέρνει στην επιφάνεια τις ηγεμονικές της τάσεις στη Μέση Ανατολή -και όχι μόνο-, δίχως να λογαριάζει ακόμη και τις προειδοποιήσεις των “μεγάλων δυνάμεων”.

Ωστόσο όσο και να υπάρχει προηγούμενο τέτοιων κινήσεων από πλευράς Τουρκίας, νέες τοποθετήσεις θα ξεπερνούν κάθε όριο επικινδυνότητας για την Άγκυρα.

Ας δούμε τι είπε ο στενός σύμβουλος του Ερντογάν για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ιλνούρ Τσεβίκ, όταν ο ίδιος ρωτήθηκε για την βοήθεια των Αμερικάνων στους Κούρδους:

Το δεδομένο ότι πήγαν εκεί οι Αμερικανοί δεν σημαίνει τίποτα. Εάν οι τρομοκράτες του PKK συνεχίσουν να επιχειρούν στην Τουρκία και όπως γνωρίζετε ξεγλιστρούν από τα σύνορα στη βόρεια Συρία και μετά πάλι διεισδύουν στη χώρα μας μέσω αυτής της περιοχής, δεν σημαίνει τίποτα Θυμάστε τί συνέβη στο Daesh ; Ένα βράδυ ξαφνικά μπήκαμε στην Συρία και φτάσαμε στην Αλ Μπαμπ. Το ίδιο ισχύει και για τη βόρεια Συρία.

Θα μπορούσατε να δείτε αρκετούς πυραύλους να πλήττουν τους Αμερικανούς κατά λάθος”.
Ο Τούρκος αξιωματούχος έκανε αυτή τη δήλωση στον ραδιοφωνικό σταθμό (CRI FM).
Από πλευράς Τουρκίας γίνεται ίσως για πρώτη φορά ξεκάθαρα για απευθείας πλήγμα σε αμερικανικό στόχο, κάτι που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες, ιδιαίτερα με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Το μόνο σίγουρο είναι πως πλέον η Άγκυρα δεν ελέγχει τις κινήσεις της εκτός συνόρων.

ΠΗΓΗ