Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησε το μεσημέρι η ΟΛΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση που ψηφίζεται σήμερα. Στα Προπύλαια είχαν δώσει την ίδια ώρα αγωνιστικό ραντεβού φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας προκειμένου να εμποδίσουν το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην ίδρυση αστυνομικού σώματος εντός των πανεπιστημίων και να τοποθετήσει κάμερες και ελεγχόμενη είσοδο στα ΑΕΙ.

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση και παράταση των θητειών των υφιστάμενων αιρετών μέχρι τη διενέργεια διά ζώσης εκλογών.

κινητοποίηση ΟΛΜΕ 17.12.20
avgi.gr
κινητοποίηση ΟΛΜΕ 17.12.20
avgi.gr

Στον πεζόδρομο της Κοραή συγκεντρώθηκαν φοιτητές ζητώντας από τους πρυτάνεις και την πανεπιστημιακή κοινότητα να εναντιωθούν στα σχέδια του υπουργείου Παδείας, το οποίο, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «επιχειρεί να καταστείλει τους φοιτητικούς αγώνες, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και να αλλάξει άρδην το ελληνικό πανεπιστήμιο».

φοιτητές 17.12.20
avgi.gr
φοιτητές 17.12.20
avgi.gr
φοιτητές 17.12.20

 

 

ΠΗΓΗ: