Υπό αξιολόγηση θα τεθεί νέος ερευνητικός θεραπευτικός παράγοντας ως μια νέα θεραπευτική επιλογή στην ογκολογία, σύμφωνα με τη Sanofi.

Πρόκειται για το THOR-707 (SAR444245), μία ιντερλευκίνη (not-alpha IL-2) με το καλύτερο στην κατηγορία του προφίλ, ο οποίος αξιολογείται σε κλινικές μελέτες Φάσης 1 για την αντιμετώπιση συμπαγών όγκων.

Το THOR-707 διαθέτει υψηλή διαφοροποίηση, με το καλύτερο στην κατηγορία προφίλ, σε συνδυασμό με ή σε διαδοχική (επάλληλη) χορήγηση με το pembrolizumab της MSD σε ασθενείς με διάφορους τύπους καρκίνου, σύμφωνα με τη Sanofi.

Για τη διεξαγωγή της κλινικής μελέτης Φάσης 2 που θα εξετάσει την ασφάλεια, τη φαρμακοκινητική και τα προκαταρκτικά δεδομένα αποτελεσματικότητας του THOR-707 (not-alpha IL-2) η Sanofi σύναψε συμφωνία με τη Merck & Co., Inc., Κένιλγουορθ, Νιου Τζέρσι, ΗΠΑ (γνωστή ως MSD εκτός ΗΠΑ και Καναδά).

Από την συμφωνία προβλέπεται ότι η Sanofi θα είναι χορηγός των κλινικών μελετών, ενώ η MSD θα προμηθεύει το pembrolizumab.

Για την συνεργασία ο Global Head, Oncology Development and Pediatric Innovation της Sanofi, Peter Adamson ισχυρίστηκε ότι «πιστεύουμε ότι το THOR-707 έχει τη δυνατότητα να καταστεί η βάση για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς ανοσο-ογκολογικών θεραπειών».

Ο κ. Adamson διευκρίνισε ότι «η συγκεκριμένη συνεργασία με την MSD θα μας επιτρέψει να διερευνήσουμε εάν το THOR-707 είναι δυνατό να αυξήσει και να διευρύνει την αποτελεσματικότητα του pembrolizumab, και να βελτιώσει τις εκβάσεις για τους ασθενείς με καρκίνο».

Αυτή την περίοδο, το THOR-707 εξετάζεται σε μια συνεχιζόμενη, ανοικτή, πολυκεντρική μελέτη επέκτασης Φάσης 1 με κλιμάκωση δόσης. Οι επιστήμονες ερευνούν την ασφάλεια και την ανοχή του THOR-707, καθώς και τον προσδιορισμό της συνιστώμενης δόσης του για τη Φάση 2 ως μονοθεραπεία, καθώς και σε συνδυασμό με αντι-PD-1 και αντι-EGFR αντισώματα.

Επίσης, η Sanofi μελετά ξεχωριστά τη δράση του συγκεκριμένου νέου βιολογικού παράγοντα σε συνδυασμό με άλλα αντι-PD-1 αντισώματα, συμπεριλαμβανομένου του cemiplimab, καθώς και αντι-EGFR και αντι-CD38 αντισώματα για διαφορετικούς τύπους καρκινικών όγκων.

Σημειώνεται ότι το THOR-707 διαπιστώθηκε κατά τις προκλινικές μελέτες ότι μπορεί να προκαλεί αύξηση του αριθμού των CD8+T-κυττάρων με αποτέλεσμα να έχει αντικαρκινική δραση τόσο ως μονοθεραπεία όσο και σε συνδυασμό με ένα αντι-PD1 μονοκλωνικό αντίσωμα.

Άξιο λόγου είναι ότι συνιστά το πρώτο μόριο από την πλατφόρμα Synthorin, τη μοναδική πλατφόρμα διευρυμένου γενετικού αλφάβητου της Sanofi, που διαθέτει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια νέα γενιά φαρμάκων ακριβείας στο πεδίο της ογκολογίας και των αυτοάνοσων νοσημάτων.

Εκτιμάται ότι το THOR-707 έχει τη προοπτική να αποδειχθεί ο καλύτερος στην κατηγορία του θεραπευτικός παράγοντας ιντερλευκίνης-2 για τη θεραπεία πολλών τύπων κακοηθειών. Ακόμη, θεωρείται ότι μπορεί να διασφαλίσει βελτιωμένες φαρμακολογικές ιδιότητες επιτρέποντας τη μειωμένη συχνότητα χορήγησης δόσης.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: