Την στήριξη της κυβέρνησης στα δύο μεγάλα γηπεδικά projects της χώρας επανέλαβε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή “Total Football” του OPEN.

Μίλησε τόσο για τη διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού όσο και για τη “Νέα Τούμπα”, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με το ιστορικό του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού και τις τελευταίες εξελίξεις είπε:

«Κατ΄ αρχήν όλο αυτό δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είναι κάτι που δουλεύαμε με τον κ. Μπακογιάννη, τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ εδώ και μήνες. Όλη η ιστορία ήταν να εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι για να προχωρήσει το όλο έργο. Ο κ. Πρωθυπουργός ασχολήθηκε. Η ιστορία τραβάει πολύ καιρό και τότε είχε μπλεχτεί και η ΓΗΠΕΛ. Η ιστορία αυτή σταμάτησε με τους κορμοράνους. Στη συνέχεια εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει ο κίνδυνος των προσφυγών καθώς δεν υπάρχει νόμος αλλά Προεδρικό Διάταγμα, που έχει εγκριθεί από το ΣΤΕ. Άρα προχωράμε κανονικά για να τελειώσουμε το έργο».

Όσον αφορά το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου: «Το γήπεδο θα είναι 40.000 θέσεις και θα είναι με βάση τις προδιαγραφές της UEFA. Δέχθηκα μηνύματα από Ολυμπιακούς, που μου είπαν ότι θέλουν να προκόψει ο Παναθηναϊκός. Όλα τα γήπεδα είναι καλό που γίνονται»

Απαντώντας στις ανησυχίες του κόσμου της ομάδας για το αν τελικά θα γίνει το γήπεδο, δήλωσε:

«Κατ΄ αρχάς να πω ότι συμμερίζομαι τις ανησυχίες. Και εγώ φίλαθλος του Παναθηναϊκού είμαι. Το έργο θα γίνει. Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί. Εφόσον οι μελέτες είναι στην ώρα τους το έργο θα προχωρήσει κανονικά. Γι’ αυτό το λόγο τρέχει ο Δήμος για κάτι τέτοιο».

Για το θέμα του κλειστού γηπέδου μπάσκετ, επανέλαβε οτι είναι και αυτό μέρος της παρέμβασης στο Βοτανικό και θα υλοποιηθεί και αυτό. Συγκεκριμένα είπε:

«Ο Δημος Αθηναίων έχει βρει το οικόπεδο. Τελικά, στο ολο πρότζεκτ θα υπάρχει το γήπεδο μπάσκετ. Το οικόπεδο είναι λίγο πιο πέρα απο το γήπεδο. Αν σταματάγαμε για το γήπεδο μπάσκετ θα υπήρχε πρόβλημα, καθώς θα έπρεπε να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα έκανε δύο – τρία χρόνια. Ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ μας δίνουν το γήπεδο της Λεωφόρου, όπου θα φτιαχτεί ένας μεγάλο πάρκο, που θα αλλάξει την Αθηνα. Στο Βοτανικό θα φτιάξουμε μια νέα γειτονιά. Άρα κερδίζει και ο Έλληνας και ο Αθηναίος».

Τέλος, για τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων ή παρατάξεων είπε ότι:

«Δεν υπάρχει κάποιο κόμμα που να αντιδράσει. Δεν βλέπω ότι κάποιος θα κάνει κάτι τέτοιο. Ο κ. Μπακογιάννης δούλεψε προσωπικά πάνω σε αυτό. Ο Ερασιτέχνης θα πάρει καινούργιες εγκαταστάσεις. Σε 1,5 χρόνο από σήμερα θα είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Αυτό είναι και το πιο επείγον, αφού οι εγκαταστάσεις που έχει τώρα είναι απαρχαιωμένες»

“Πρέπει να αποκτήσει γήπεδο και ο ΠΑΟΚ”
Ο κος Γεωργιάδης μίλησε επίσης και για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει, χωρίς ωστόσο ακόμη να μπορεί να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο. Συγκεκριμένα, είπε:

«Δε θέλω να κάνω κάποια ανακοίνωση σήμερα, γιατί όταν ανακοινώνω κάτι είναι όταν βάζω και υπογραφή. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί και έχει αναλάβει ευθύνη για να γίνει το γήπεδο. Πρέπει να αποκτήσει γήπεδο και ο ΠΑΟΚ».

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: