«Ασπίδα» έναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας δημιουργεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) , το οποίο ανακοινώνει έναν νέο κύκλο δωρεών, στο πλαίσιο της με διεθνή δωρεές άνω του ποσού των 9,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19 ο πέμπτος κύκλος κατά σειρά, αυξάνει το συνολικό ποσό των δωρεών που έχουν διατεθεί, μέχρι σήμερα, στα 81,9 εκατομμύρια δολάρια.

Στόχος είναι η ενίσχυση του έργου μη κερδοσκοπικών οργανισμών ώστε να ανταπεξέλθουν σε καίριες ανάγκες, όπως τη διασφάλιση σίτισης και την παροχή στέγασης, καθώς και την ενίσχυση υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης.

Το ΙΣΝ εξακολουθεί να «μεταγγίζει» με πόρους μια σειρά από οργανισμούς, που είχε υποστηρίξει και σε προηγούμενους κύκλους της Πρωτοβουλίας, για να συνεχίσουν χωρίς εμπόδια την προσφορά τους.

«Παρά το γεγονός ότι οι εξελίξεις σχετικά με την παραγωγή αποτελεσματικών εμβολίων γεννούν ελπίδα και προσδοκίες για το νέο έτος, η πανδημία εξακολουθεί να επεκτείνεται δυναμικά, διογκώνοντας τις ανάγκες και προβλήματα που έχει προκαλέσει» αναφέρει  ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος.

Σχετικά με την συνέχιση της στήριξης σε οργανισμούς και σε αυτό τον κύκλο, ο κ. Δρακόπουλος τονίζει «αντλούμε ιδιαίτερη έμπνευση από την επιμονή των εν λόγω οργανισμών, οι οποίοι καταφέρνουν, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, και τους ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας προσφέρουν να συνεργαζόμαστε και να συνεισφέρουμε σε αυτήν τη ζωτικής σημασίας προσπάθεια».

Στο πνεύμα αυτό το ΙΣΝ βοηθά τον οργανισμό Robin Hood, για την αντιμετώπιση της φτώχιας. Άξια λόγου είναι και η συνδρομή για πρώτη φορά στο έργο  του οργανισμού Rethink Food, ο οποίος προσφέρει γεύματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, φροντίζοντας, παράλληλα, για τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων μικρής κλίμακας.

Στην περιοχή της Ευρώπης, το ΙΣΝ βρίσκεται στο πλευρό μη κερδοσκοπικών οργανισμών σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία. Συγκεκριμένα, στην χώρα μας το ίδρυμα παρέχει αρωγή στο Ithaca Laundry, στην Αθήνα που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες κινητού πλυντηρίου ρούχων για αστέγους. Ο οργανισμός προσφέρει, επίσης, ευκαιρίες εργασίας και απασχόλησης σε αστέγους.

Στο φάσμα της Υγείας, το ΙΣΝ αποσκοπεί να ικανοποιήσει ανάγκες πολλών και διαφορετικών πληθυσμών της Νέας Υόρκης, όπως ηλικιωμένους και εργαζομένους στον τομέα της υγείας, όπως είναι:

  • New Alternatives for Children: Η προηγούμενη δωρεά του ΙΣΝ προς τον οργανισμό συνέβαλε στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, ιατρικής φροντίδας και πολλές άλλες υπηρεσίες πρώτης ανάγκης για χιλιάδες παιδιά με αναπηρίες, χρόνια νοσήματα, και ψυχολογικές παθήσεις. Η νέα δωρεά θα δώσει τη δυνατότητα επέκτασης αυτής της προσπάθειας, σε μια περίοδο που οι ωφελούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με δεκάδες προκλήσεις, σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.
  • Service Program for Older People: Επέκταση του αντίκτυπου της προηγούμενης δωρεάς, με την αύξηση προσωπικού και των τεχνολογικών δυνατοτήτων του οργανισμού, προκειμένου να παρέχει εξ αποστάσεως υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης σε χιλιάδες ηλικιωμένους στη Νέα Υόρκη.
  • Montefiore Medical Center,: Παροχή σταθερών, ποιοτικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και εξειδικευμένης υγειονομικής περίθαλψης και ψυχολογικής υποστήριξης, μέσω του προγράμματος Montefiore School Health, το οποίο προσεγγίζει δεκάδες χιλιάδες μαθητές, σε περίπου 100 δημόσια σχολεία.
  • NewYorkPresbyterian Hospital: Υποστήριξη της καλής ψυχικής και σωματικής υγείας του προσωπικού, που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, παρέχοντας οικονομική βοήθεια, τρόφιμα, στέγαση, φροντίδα παιδιών, μεταφορές και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: