Αρχική ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Βρετανία: Επιστροφή στα αθλητικά γεγονότα με… κωδικό όσων εμβολιαστούν

Βρετανία: Επιστροφή στα αθλητικά γεγονότα με… κωδικό όσων εμβολιαστούν

Πλάνο για την επιστροφή θεατών τόσο στις αθλητικές όσο και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, εξετάζουν στη Μεγάλη Βρετανία. Με μία απαραίτητη προϋπόθεση. Τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού!

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει σήμερα η The Telegraph, παρότι η βρετανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όταν τα εμβόλια κυκλοφορήσουν, εξετάζει το ενδεχόμενο να… πιστοποιεί όλους όσοι εν τέλει εμβολιαστούν.

Όπως σημειώνεται θα μπορούν να πάρουν ένα αποδεικτικό πως έχουν κάνει το εμβόλιο και με αυτό θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν από κοντά αθλητικά γεγονότα ή άλλες μεγάλες συγκεντρώσεις που θεωρούνται επί του παρόντος υψηλού κινδύνου.

Μάλιστα μιλώντας στη The Telegraph υπουργός αποκάλυψε πως ήδη έχει προταθεί να είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός για όποιον θέλει να παρακολουθήσει του Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που έχουν μεταφερθεί για το φετινό καλοκαίρι.

«Θα μπορούσαν όσοι εμβολιαστούν να έχουν κάποιον κωδικό QR ή κάποια άλλη πιστοποίηση που να το επιβεβαιώνει» σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός για να συμπληρώσει «Δεν ξέρω αν θα προχωρήσουμε τελικά σε αυτό το μέτρο, αλλά θα μπορούσε να ενθαρρύνει όλο και περισσότερους πολίτες ώστε να εμβολιαστούν».

Η παραπάνω πρόταση έρχεται σε συνέχεια της συζήτησης που έχει ανοίξει και το αίτημα προς την κυβέρνηση ώστε να ξεκινήσει μία συζήτηση για την «αξιολόγηση σκοπιμότητας της ψηφιακής πιστοποίησης εμβολιασμού».

Η χρήση των κωδικών QR χρησιμοποιείται ήδη για το NHS Test and Trace που με τη βοήθεια του κινητού τηλεφώνου βοηθά στον έλεγχο του ρυθμού αναπαραγωγής του κορονοϊού. Ουσιαστικά εκεί καταχωρούνται πληροφορίες και αν κάποιος βρεθεί θετικός μπορεί να γίνει καλύτερα η ιχνηλάτηση.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: