Ο Αλαφούζος πήγε στον ίδιο τον Μητσοτάκη για τον Βοτανικό. Μάλιστα. Κι ο Μπακογιάννης; “Ο Μπακογιάννης είναι ψεύτης”. Έτσι τον αποκάλεσε ο γνωστός Σαββιδοτέχνης – Αλαφουζοτέχνης το βράδυ της Κυριακής στο ΟΡΕΝ του Σαββίδη!

Κι ό,τι λέγεται στο Σαββιδοτεχνείο – Αλαφουζοτεχνείο, δεν λέγεται τυχαία. Περνάει από  έγκριση. Έτσι είναι. Καθόλου τυχαίο που ο Σαββιδοτέχνης – Αλαφουζοτέχνης χαρακτήρισε έτσι τον δήμαρχο Αθηναίων. Κάποιος τον δασκάλεψε. Ποιός, όμως;

Ο Μπακογιάννης είχε πει ότι θα ανακοίνωνε μέσα Σεπτεμβρίου, όλο το πλάνο για το Βοτανικό. Από τα τέλη Αυγούστου φρόντισαν στο Σαββιδοτεχνείο – Αλαφουζοτεχνείο, να τους το υπενθυμίσουν. Τα έγραφε ο Βασιλάκης, ότι “δήμαρχε, ήρθε το φθινόπωρο και υποσχέθηκες να παρουσιάσεις το project”.

Ο Μπακογιάννης, όμως, σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του ΔΣ του δήμου, δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα. Πέντε ώρες συνεδρίαση και κουβέντα, για Αλαφούζο και Βοτανικό.

Κι όλοι περίμεναν, τι θα έλεγε  στο «Οlympia Forum». Και είπε, αλλά δεν είπε: «Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο προφανώς είναι σύνθετο και προφανώς είναι και πολύπλοκο. Ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο μπορεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της Αθήνας».

Κι αφού δεν είπε, άρχισε ο πετροπόλεμος. Βαρβάτες κουβέντες. Ψεύτης ο Μπακογιάννης. Στην ψύχρα και χωρίς φτιασιδώματα. Και το ερώτημα είναι: Συμφωνεί ο Αλαφούζος ότι ο Μπακογιάννης είναι “ψεύτης”; Αν όχι, γιατί τα μάζεψε και πήγε στον ίδιο το Μητσοτάκη;

Κι όχι μόνο πήγε, αλλά βρήκε και “άκρη”, όπως γράφουνε οι Σαββιδοτέχνες – Αλαφουζοτέχνες.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: