Σε λειτουργία θα τεθεί εντός της εβδομάδας εργαστήριο αναφοράς στο νοσοκομείο του Ρίου, με στόχο την εξέταση των ύποπτων κρουσμάτων για κοροναϊό.

Στόχος είναι η ανάλυση των δειγμάτων από ύποπτα περιστατικά για τον ιό να πραγματοποιείται εντός του νοσοκομείου ώστε να μην αποστέλλονται στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Σημειώνεται ότι στην προσπάθεια συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Πατρών, γι’αυτό είναι πιθανόν ο χώρος να δημιουργηθεί εντός του πανεπιστημίου και όχι στο νοσοκομείο.

Αντίστοιχα, διερευνάται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί εργαστήριο αναφοράς και στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωναϊό, μαζί με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

«Είμαστε στη διαδικασία να δούμε τι χρειάζεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων γιατί δεν πρόκειται για μια απλή μικροβιολογική εξέταση, για να τα παρέχουμε και να δημιουργήσουμε και εκεί εργαστήριο» επεσήμανε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Καρβέλης σε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καρβέλης υπενθύμισε ότι μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης δεν εξεταζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας κάποιο ύποπτο περιστατικό.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: