Αρχική Διάφορα 2,2 δισ. δολάρια από το Πεντάγωνο στους «επαναστάτες» της Συρίας

2,2 δισ. δολάρια από το Πεντάγωνο στους «επαναστάτες» της Συρίας

Ξενοφώντας Ερμείδης
Κοινή έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Σχέδιο Αναφοράς για το Οργανωμένο Έγκλημα και την Διαφθορά (OCCRP) και το Βρετανικό Δίκτυο BIRN αποκάλυψε ότι το Πεντάγωνο προμηθεύει όπλα και πυρομαχικά σοβιετικού τύπου στους «μετριοπαθείς επαναστάτες» της Συρίας ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Μπορεί ο Τραμπ να ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου ότι σταματάει το κρυφό πρόγραμμα της CIA που χρηματοδοτούσε τους «αντάρτες», αλλά ήταν για εσωτερική κατανάλωση. Η CIA δημιουργεί, οπλίζει και χρηματοδοτεί τρομοκράτες και αντάρτες εδώ και πολύ καιρό. Δεν πρόκειται για νέες πληροφορίες, αλλά πολλοί πίστεψαν πως θα τερματίζονταν αυτές οι πρακτικές με τις δηλώσεις Τραμπ.
Το χειρότερο είναι ότι η αμερικανική κυβέρνηση τα καλύπτει όλα με παραποιημένα έγγραφα. Η έκθεση OCCRP αποκαλύπτει την εμπλοκή του Πενταγώνου στον πόλεμο της Συρίας.
Μετά από την ανάλυση των αρχείων προμηθειών, των πληροφοριών για τις ναυτιλιακές αποστολές, των επίσημων εκθέσεων, των διαρροών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των συνεντεύξεων με τους εμπλεκόμενους, το OCCRP και το BIRN αποκαλύπτουν πώς τροφοδοτεί το Πεντάγωνο τον πόλεμο στη Συρία.
Η έκθεση αναφέρει ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν στρατηγικά «αόριστα διατυπωμένα νομικά έγγραφα» τα οποία κάνουν δύσκολο το να προσδιοριστεί πού πραγματικά καταλήγουν τα όπλα. Αυτό καλύπτει ουσιαστικά τις κυβερνήσεις της Ανατολικής Ευρώπης που πωλούν όπλα και πυρομαχικά.
Σύμφωνα με την έκθεση, πολλοί από τους προμηθευτές όπλων είναι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αλλά και πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, συμπεριλαμβανομένου του Καζακστάν, της Γεωργίας και της Ουκρανίας.
Στον πίνακα φαίνεται κατά προσέγγιση η δαπάνη για τον πόλεμο στην Συρία:
Αν και οι δημοσιογράφοι μπόρεσαν να εντοπίσουν τις περισσότερες από τις αγοραπωλησίες, σε μια μεγάλη συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε, ύψους 479,6 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν προσδιορίζεται καθόλου ο τελικός προορισμός. Η ανάλυση της εν λόγω αγοράς όπλων από τους δημοσιογράφους αποδεικνύει ότι πιθανότατα θα καταλήξει στη Συρία.
Μεγάλο μέρος των αποδεικτικών στοιχείων που υποδηλώνουν ότι θα καταλήξει στη Συρία έγκειται σε πολλές συμβάσεις που υπεγράφησαν τον Σεπτέμβριο του 2016, οι οποίες αρχικά είχαν τόπο προορισμού την Συρία, αλλά οι αναφορές αυτές διαγράφηκαν από το δημόσιο αρχείο όταν οι ερευνητές ήρθαν σε επαφή με το Πεντάγωνο.
Όταν ρωτήθηκαν για αυτή τη συγκεκριμένη αγορά, το Πεντάγωνο αρνήθηκε να την σχολιάσει. Οι ερευνητές, ωστόσο, έκαναν αντίγραφα και των δύο εγγράφων πριν και μετά την αλλαγή του Πενταγώνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Measurement 14 girl advised to ‘give up the doughnuts’ by fat-shaming trolls on paid dating sites

Measurement 14 girl advised to 'give up the doughnuts' by fat-shaming trolls on paid dating sites Jess Mccartney, 26, states she actually is filled with...

Lass mich indem beschreiben Tageshoroskop steinbock Junggeselle Ehegattin

Lass mich indem beschreiben Tageshoroskop steinbock Junggeselle Ehegattin Monatshoroskop aus Monate Monats Horoskop nicht mehr da Monate. Horoskop zu Handen Tagesanbruch. Horoskop pro ubermorgen. Horoskop je...

tough dollars financial products that designers need fast approvals and closings

tough dollars financial products that designers need fast approvals and closings Finances dependant credit is becoming providing private hard cash lending close to a decade...

In relation to love advice on boys, this little bit of knowledge

In relation to love advice on boys, this little bit of knowledge goes in the top of checklist: in each circumstance, asking the understanding incorrect...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!