Αρχική Υγεία 14 κόλπα για να μυρίζετε μονίμως υπέροχα

14 κόλπα για να μυρίζετε μονίμως υπέροχα

Από τη φύση μας, οι άνθρωποι είμαστε προγραμματισμένοι να εμπιστευόμαστε την αίσθηση της όσφρησης. Ένας άνθρωπος, άντρας ή γυναίκα, με ευχάριστη μυρωδιά γίνεται αυτόματα συμπαθής. Η όμορφη μυρωδιά εκπέμπει υγεία και ευχάριστη διάθεση στον περίγυρό του.

Προκειμένου λοιπόν να μοσχομυρίζουμε όλο το εικοσιτετράωρο, αρκεί να υιοθετήσουμε τις απλές ακόλουθες συνήθειες:

 1. Μην τρίβετε το άρωμα αφού ψεκάσετε

«Ψεκάστε στους καρπούς και τον αυχένα ή ψεκάστε το χώρο με το άρωμά σας και περάστε μέσα από αυτό», συμβουλεύει η Mark Knitowski, αντιπρόεδρος στον τομέα των αρωμάτων της εταιρείας Victoria’s Secret. Σε καμία περίπτωση μην τρίβετε το άρωμα ή την κολόνια αφού ψεκάσετε, καθώς, με τον τρόπο αυτό εξατμίζεται ο σημαντικότερος τόνος του αρώματος και η ευωδιά του δε γίνεται πλήρως αισθητή πλέον».

 1. Αντί για ένα άοσμο, επιλέξτε ένα αρωματισμένο βερνίκι νυχιών

Τα αρωματισμένα βερνίκια νυχιών δεν έχουν την αποπνικτική μυρωδιά των παραδοσιακών, ενώ επιτρέπουν στα νύχια να αναπνέουν, αφήνοντας μία ευχάριστη υπόνοια μυρωδιάς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 1. Λούζεστε όταν τα μαλλιά σας γίνουν λιπαρά, αποφεύγοντας τη δυσάρεστη οσμή των μαλλιών

Η μυρωδιά των μαλλιών ισοδυναμεί με τη δυσοσμία του ιδρώτα του σώματος, είναι όμως πιο αποκρουστική. Πρόκειται για μία αρκετά αμήχανη κατάσταση. Δε χρειάζεται να λούζεστε καθημερινά, όταν ωστόσο παρατηρήσετε λιπαρότητα στα μαλλιά σας, είναι αναγκαίο να λούζεστε επιμελώς.

14 κόλπα για να μυρίζετε μονίμως υπέροχα

 1. Χρησιμοποιείτε ένα σπρέι για τα σεντόνια και τα μαξιλάρια

«Δροσίστε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας με κάποιο σπρέι και αφήστε την ευχάριστη μυρωδιά του να σας περιβάλει όσο είστε ξαπλωμένη στο κρεβάτι σας», συνιστά η Knitowski της Victoria’ Secret. «Αποφύγετε την υπερβολή στην ποσότητα».

 1. Ανανεώστε τον αέρα της ντουλάπας

Αν  τα ρούχα σας έχουν χάσει πλέον τη φρεσκάδα τους, δροσίστε τον αέρα της ντουλάπας σας, ψεκάζοντάς την με ένα αρωματικό σπρέι Febreeze έτσι ώστε να φρεσκαριστούν. Σύμφωνα με την Knitowski, «ένα προϊόν Febreeze περιέχει συστατικά που εξουδετερώνουν τις οσμές της ντουλάπας, χωρίς όμως να αρωματίζει ή να επιβαρύνει τα ρούχα. Απλώς εξουδετερώνει τη δυσάρεστη  μυρωδιά».

 1. Έχετε στην τσάντα σας ένα αποσμητικό σπρέι ποδιών

Αν στο τέλος μίας ημέρας περπατήματος έχουν ιδρώσει τα πόδια σας και ντρέπεστε να βγάλετε τα παπούτσια σας, λύστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ένα αποσμητικό σπρέι ποδιών σε ταξιδιωτικό μέγεθος.

 1. Βάλτε στο συρτάρι με τις κάλτσες και τα εσώρουχα ένα αρωματισμένο σακουλάκι

Τα αρωματικά σακουλάκια για το συρτάρι είναι ιδανικά γιατί έχουν ένα υλικό το οποίο απορροφά τις οσμές και, με το πέρασμα του καιρού, αναδύουν ένα ευχάριστο άρωμα.

 1. Επενδύστε σε ένα αρωματικό σπρέι μαλλιών

«Δεν αναφερόμαστε σε κάποιο σπρέι για κράτημα των μαλλιών αλλά σε ένα αρωματικό σπρέι για τα μαλλιά σε μορφή αεροζόλ. Αν αγχώνεστε για τη μυρωδιά των μαλλιών σας, χρησιμοποιείτε το σπρέι αυτό, καθώς τα λεπτά και ελαφρά μόρια του αεροζόλ δεν πρόκειται να επιβαρύνουν το κεφάλι σας», σύμφωνα με την Knitowski. Η συγκεκριμένη συνήθεια θα σάς βοηθήσει να ανανεώνετε τακτικά τα μαλλιά σας στη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να ψεκάζετε το κεφάλι σας με αυτό το πρωί, προτού φύγετε για τη δουλεία, και στο τέλος της ημέρας.

 1. Έχετε μαζί σας πάντα ένα μπουκαλάκι με αιθέρια έλαια σε μορφή rollon

Ασφαλώς και επιθυμείτε να μυρίζετε ευχάριστα όλη την ημέρα. Υπάρχουν όμως κάποιες φορές που επιθυμείτε να έχετε μία εντονότερη αίσθηση, όπως είναι μια βραδιά εξόδου. «Χρησιμοποιήστε τότε ένα αιθέριο έλαιο σε μορφή roll-on, το οποίο διαρκεί πολύ». Τα προϊόντα αυτά αποθηκεύονται και μεταφέρονται εύκολα, ενώ η πυκνή συγκέντρωση του ελαίου το κάνει να αντέχει περισσότερο στο δέρμα, εκλύοντας τη μεστή τους μυρωδιά», συνιστά η Knitowski.

 1. Καταπολεμήστε τις οσμές της ευαίσθητης περιοχής

Επιμεληθείτε σχολαστικά και τακτικά την προσωπική υγιεινή. Η ζέστη του καλοκαιριού που προκαλεί έντονη εφίδρωση μπορεί να δημιουργήσει δυσάρεστα αποτελέσματα. Μπορείτε να φροντίζετε την προσωπική υγιεινή στη διάρκεια της ημέρας  με μαντηλάκια ή ειδικά προϊόντα καθαρισμού.

 1. Αρωματίστε τον κορμό του σώματος προτού ντυθείτε

«Ψεκάστε με το άρωμα τον κορμό του σώματος και την περιοχή πίσω από τα γόνατα. Η θερμότητα που παράγεται στα συγκεκριμένα σημεία εντείνουν τη μυρωδιά», ενημερώνει η Knitowski. «Όσο περισσότερο πλησιάζετε τον αγαπημένο σας, τόσο περισσότερο άρωμα θα αναδύεται».

14 κόλπα για να μυρίζετε μονίμως υπέροχα

 1. Επιλέξτε ένα εξαιρετικό σετ αρωματικών καλλυντικών

Τα βοηθητικά καλλυντικά- γαλάκτωμα, κρέμα σώματος, ενυδατικές κρέμες με ελαφρύ άρωμα- είναι καταπληκτικά για την μόνιμα ευχάριστη μυρωδιά για τον εξής λόγο: «Αν θέλετε το άρωμά σας να γίνεται περισσότερο έντονο όσο περνούν οι ώρες, δημιουργείστε το κατάλληλο αρωματικό υπόστρωμα βάζοντας το γαλάκτωμα σώματος το πρωί: ένα ελαφρύ και διακριτικό κατά προτίμηση. Έπειτα, μπορείτε να ανανεώσετε το άρωμά σας με το αντίστοιχο αρωματικό σπρέι της συλλογής σας», εξηγεί η Knitowski. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αξίζει να αναφερθούμε ξανά στη σημασία που έχουν τα μικροσκοπικά μόρια του σπρέι, που είναι αποτελεσματικά, χωρίς να επιβαρύνουν το σώμα και τη μυρωδιά’.

 1. Αν έχετε τάση για ξηροστομία, έχετε μαζί σας τσίχλες

«Η δυσάρεστη αναπνοή είναι αποτέλεσμα της ξηροστομίας», σύμφωνα με τον Michael Apa, ειδικό κοσμητικής οδοντιατρικής της Νέας Υόρκης. «Ειδικά αν δεν παράγετε αρκετό σάλιο, τότε τα βακτήρια που συγκεντρώνονται στο στόμα δεν καθαρίζονται επαρκώς. Με το μάσημα της τσίχλας διεγείρονται οι σιελογόνοι αδένες. Προτιμήστε τσίχλες χωρίς ζάχαρη, με ξυλιτόλη για φρέσκια και ευχάριστη αναπνοή. Αν ωστόσο το πρόβλημα παραμένει, πρέπει να απευθυνθείτε στον οδοντίατρο».

 1. Μη χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα με οινόπνευμα

«Το οινόπνευμα ξηραίνει το στόμα και ελαττώνει την παραγωγή σιέλου-κάτι που οδηγεί στην ξηροστομία και την κακοσμία της αναπνοής», πληροφορεί ο Αpa. «Προτιμήστε ένα στοματικό διάλυμα που θα διατηρεί την αναπνοή σας ευχάριστη».

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence: 133251

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Δημοσκόπηση Metron Analysis – Κυριαρχία ΝΔ, αλλά με προβλήματα – Αδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη άνοδος ΚΙΝΑΛ

Επιβεβαιώνει την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με τη δημιουργία ενός τρίτου, ισχυρού πόλου, αυτού του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis. Η έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα, δείχνει ότι η αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ενισχύει σημαντικά τα ποσοστά του κόμματος και προκαλεί ανησυχία στον δικομματισμό και συναγερμό στα επιτελεία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση αλλά και ο φόβος των πολι

Μητσοτάκης σε διπλωμάτες: Η εποχή της εσωστρέφειας και της μιζέριας, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί – Διπλό μήνυμα στην Τουρκία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε σήμερα, για πρώτη φορά, μέσω τηλεδιάσκεψης, στους επικεφαλής των Πρεσβειών και των Μονίμων Αντιπροσωπειών της Ελλάδας στο εξωτερικό, συνομίλησε μαζί τους και άκουσε την οπτική...

Νέες προκλήσεις και απειλές Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας και Κύπρου – «Στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις»

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου περί στήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απειλώντας πως όποιος παίζει με αυτά τα θέματα, μπορεί να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία, επικαλούμενος πληροφορίες από τουρκικά μέσα, ότι έδωσε άδεια προκειμένου να λειτουργήσει γραφείο των Κούρδων της βόρειας Συρίας. Η Άγκυρα θεωρεί ότι συνδέονται

ΟΑΕΔ: Στα 1.109.366 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο

Σε 1.109.366 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων τον Δεκέμβριο του 2021 έναντι 1.091.618 ατόμων τον Νοέμβριο του 2021 (ποσοστιαία μεταβολή +1,63%) και έναντι 1.181.296 ατόμων τον Δεκέμβριο του 2020 (ποσοστιαία μεταβολή -6,09%), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ. Από αυτά 579.400 (ποσοστό 52,67%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 520.699 (ποσοστό 47,33%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 400.

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!