Αρχική Οικονομία 131 ακίνητα βγάζει σε πλειστηριασμό η Εθνική Tράπεζα

131 ακίνητα βγάζει σε πλειστηριασμό η Εθνική Tράπεζα

Στην πώληση 131 ακινήτων, που έχουν περιέλθει στην κυριότητά της, προχωρεί η Εθνική Τράπεζα, δίνοντας επίσης τη δυνατότητα χρηματοδότησης για την αγορά του ακινήτου από την ίδια τράπεζα. Η Διεύθυνση Περιουσίας της τράπεζας γνωστοποίησε ότι πρόκειται να διενεργήσει δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, με κλειστές προσφορές, για την πώληση 131 ακινήτων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κυριότητά της έπειτα από την κατάπτωση εγγυήσεων και στα οποία περιλαμβάνονται 61 διαμερίσματα, 37 ημιτελή –κυρίως– εξοχικά, 8 καταστήματα ή γραφεία, 11 οικόπεδα, 10 αγροτεμάχια, 3 αποθήκες και 1 κτίριο βιοτεχνίας. Η χρηματοδότηση της αγοράς του ακινήτου μπορεί να γίνει:

• Με την καταβολή μετρητών τουλάχιστον για το 40% του συνολικού τιμήματος πώλησης και με την τμηματική εξόφληση του υπολοίπου μέσα σε έξι (6) χρόνια με ισόποσες ως προς το κεφάλαιο και με βάση τους όρους των στεγαστικών δανείων «ΕΣΤΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟ», δηλαδή euribor 3μήνου πλέον σταθερού περιθωρίου.

• Από το προϊόν δανείου άλλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος σε ποσοστό που δεν μπορεί να ξεπερνά το 75% του τιμήματος πώλησης.

Οι κλειστές προσφορές θα υποβάλλονται σε κατά τόπους καταστήματα που έχει ορίσει η Εθνική σε διαφορετικές ημερομηνίες, μεταξύ 30ής Οκτωβρίου και 8ης Νοεμβρίου, ενώ στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, η θυγατρική της Εθνικής, Probank Leasing, βγάζει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές προσφορές 15 επαγγελματικά ακίνητα (ξενοδοχεία, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βιομηχανικά κτίρια), επιδιώκοντας να εισπράξει τουλάχιστον 23,7 εκατ. ευρώ.

Οι τράπεζες κινητοποιούνται στον τομέα της αξιοποίησης ακινήτων στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης του προβλήματος των κόκκινων δανείων, ανοίγοντας την αγορά των πωλήσεων μέσω των ηλεκτρονικών δημοπρασιών, που έχουν ξεκινήσει. Τόσο η Τράπεζα Πειραιώς όσο και η Eurobank έχουν αμφότερες ενεργοποιήσει τη δική τους πλατφόρμα δημοπρασιών, μέσω της οποίας μεταβιβάζουν ακίνητα που είναι ήδη στην κυριότητά τους και δεν βαρύνονται με υποθήκες ή άλλες εκκρεμότητες. Η Eurobank λειτουργεί ήδη την πλατφόρμα «business exchange», μέσω της οποίας έχει μεταβιβάσει 250 περίπου ακίνητα το 2017, ενώ ο στόχος είναι η πώληση 700 ακινήτων έως το 2018. Η Τράπεζα Πειραιώς λειτουργεί την πλατφόρμα «Properties4sale.gr» που ξεκίνησε στις 9 Μαΐου. Η πρώτη δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Ιουνίου 2017 με 58 ακίνητα, ενώ στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2017 μέσω του properties4sale.gr θα διατεθούν άλλα 57 ακίνητα από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν διαμερίσματα, μονοκατοικίες, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα και κτίρια σε Αττική, Θεσσαλονίκη, παραθεριστικές περιοχές, νησιά κ.ά.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Ανχελ Γκουρία: Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 5,6% το 2021

Παρά το έντονο κλίμα της αβεβαιότητας, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία, έκανε λόγο για αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 5,6% το 2021, μιλώντας στο...

Χαρδαλιάς: Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά – Τι ισχύει για τους τουρίστες από το εξωτερικό

Στην απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, αλλά και στην άρση των περιορισμών εισόδου στη χώρα εστίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της...

Ρέγκλινγκ – Σταϊκούρας: Κοινή έκκληση για στήριξη των μεταρρυθμίσεων

Την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας συζήτησαν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο των εργασιών...

ΟΑΕΔ-Cisco: Τετραπλασιάζουν τις θέσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στην κυβερνοασφάλεια

Την αύξηση των θέσεων ωφελουμένων έως 3.000 και επιλαχόντων έως 1.000 αποφάσισαν ΟΑΕΔ και Cisco, μετά την υπερκάλυψη των 1.000 προσφερόμενων θέσεων του προγράμματος κατάρτισης στην κυβερνοασφάλεια, για τις οποίες...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!