Αρχική Απόψεις Ἀθεϊσμός καί ἐθνομηδενισμός

Ἀθεϊσμός καί ἐθνομηδενισμός

Βασίλειος Χ. Στεργιούλης

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα της χώρας και του λαού μας. Ύστερα από τόσα χρόνια μνημονίων και υπερφορολόγησης η ανεργία καλπάζει ακόμη, η διαφθορά θριαμβεύει, η ανασφάλεια κυριαρχεί, η επιβίωση γίνεται προβληματική. Πολλοί εξασφαλίζουν την καθημερινή διατροφή τους από τα συσσίτια της Εκκλησίας, των Δήμων και άλλων κοινωνικών δομών. Καθηγητής Πανεπιστημίου διηγείτο ότι γνωστός έμπορος της Θεσσαλονίκης εξοικονομούσε το φαγητό του από τα συσσίτια της ενορίας του παπα-Γιάννη.

Όλα αυτά και πολλά άλλα ανακαλούν συνειρμικά στη μνήμη τα λόγια του σατυρικού μας ποιητή: «Υπουργοί και βουλευτάδες; / για το πάπλωμα οι καυγάδες. / Μας το παίξαν Ευρωπαίοι / και μας πνίξανε στα χρέη…».

Εκεί, δυστυχώς, μας οδήγησε το πολιτικό σύστημα. Στην φτωχοποίηση, στην ταπείνωση, στην υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και επαινετές εξαιρέσεις. Και ότι ως λαός έχουμε τις ευθύνες μας. Γιατί εμείς αναδεικνύουμε τους άρχοντες μας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το ότι δεν έχουμε συνετισθεί από όλα αυτά τα δεινά που μας μαστίζουν. Και δεν προβαίνουμε στη λήψη δραστικών μέτρων καταστολής τους, αλλά προχωρούμε εντελώς αμετανόητοι στην ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή μας. Αποδομούμε κάθε συνεκτικό δεσμό της κοινωνίας. Κάθε αξία και στοιχείο που παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση του κοινωνικού συνόλου, όπως είναι η θρησκεία, ο γάμος, η οικογένεια, η παιδεία (το σχολείο) κ. α.

Εμφανίζουμε τάση αυτοκαταστροφής. Διάλυσης των πάντων. Γίναμε θύματα του εύκολου πλουτισμού, της αχαλίνωτης ελευθερίας και της διαρκούς διεκδίκησης δικαιωμάτων. Για καθήκοντα, ούτε λόγος να γίνεται. Στο όνομα της «προόδου» και του δήθεν εκσυγχρονισμού – η μεγάλη προπαγάνδα – πάμε να διαλυθούμε. Να μεταβάλλουμε τη χώρα μας σε πρώην Ελλάδα. Η κατάπτωση και η κατάντια μας είναι τόση που θυμίζει τον λόγο που είπε για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της εποχής του ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (1829-1894), εγγονός του «Γέρου του Μωριά», αξιωματικός και βουλευτής: «Μας δίδαξαν ότι το χρήμα είναι η μόνη θεότητα και απέναντί της εκμηδενίζονται οι τίμιοι δεσμοί αίματος αγχιστείας, αγάπης, φιλίας, ευγνωμοσύνης». Αν ζούσε σήμερα, τι θα έλεγε για τα μνημόνια, τα σύμφωνα συμβίωσης ακόμη και ομοφύλων, αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και άλλα καταστροφικά της κοινωνίας νομοθετήματα; Τι θα έλεγε για το φεστιβάλ υπερηφάνειας των κάθε μορφής Gay της 9ης Ιουνίου, τη φωταγώγηση της Βουλής με τα χρώματα της σημαίας του Gay Pride  και τις δηλώσεις παρουσίας σε αυτό με μηνύματα και δι’ αντιπροσώπων σύσσωμου σχεδόν πολιτικού κόσμου; Θα τρίζουν τα κόκκαλα των εθνικών μας αγωνιστών.

Αυτοί που μας διαφεντεύουν αλλάζουν τον πνευματικό και ιδεολογικό προσανατολισμό της χώρας! Άθεοι οι ίδιοι κατά δήλωσή τους, καταργούν ουσιαστικά την ελληνορθόδοξη αγωγή. Επειδή δε, δεν μπορούν τώρα να καταργήσουν το μάθημα των θρησκευτικών, το μεταβάλλουν σε πολυθρησκειακό. Σε θρησκειολογικό «αχταρμά», που επιφέρει σύγχυση στους μικρούς μαθητές και τους οδηγεί στην θρησκευτική αδιαφορία και στην αθεΐα.

Ενεργούν αντιπαιδαγωγικώς, όλως παρανόμως και αντισυνταγματικώς, αλλά και αντιθέτως προς το Ευρωπαϊκό δίκαιο και τη θέληση του λαού, όπως δείχνουν οι σχετικές δημοσκοπήσεις, Κάνουν πολυθρησκειακό  το μάθημα των ορθοδόξων. Ενώ στους μουσουλμάνους, στους ρωμαιοκαθολικούς και στους εβραίους μαθητές αναγνωρίζουν με νόμο το δικαίωμα να διδάσκονται αποκλειστικώς και μόνον την πίστη τους.
Γιατί αυτή η άνιση μεταχείριση; Μήπως διότι οι ορθόδοξοι αποτελούν την πλειοψηφία του μαθητικού δυναμικού της χώρας; Ή γιατί έτσι θα επιβληθούν τα σχέδια της νεοταξικής παγκοσμιοποιήσης και της πανθρησκείας;

Αρνούνται οι κυβερνώντες να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που ακυρώνει τα νέα Προγράμματα θρησκευτικών. Και τις χαρακτηρίζουν όλως απαραδέκτως ως… μεσαίωνα και σκοταδισμό που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν σε αυτόν τον τόπο! Τόσο σέβονται τους θεσμούς της δημοκρατίας. Και προβάλλουν τάχα ως δικαιολογία το έωλο επιχείρημα ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε το Πρόγραμμα θρησκευτικών του προηγούμενου Υπουργού, όχι όμως και του σημερινού. Ενώ γνωρίζουν καλώς και ομολογούν ότι δεν υπάρχει ουσιώδης διαφορά μεταξύ των δύο Προγραμμάτων. Το Πρόγραμμα είναι το ίδιο λένε ήρθε για να μείνει.
Ότι δεν υπάρχει ουσιώδης διαφορά μεταξύ των δύο Προγραμμάτων θρησκευτικών το επιβεβαιώνει και σχετική συγκριτική έρευνα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Αλλάζουν μόνο δύο-τρείς λέξεις, η ημερομηνία και η υπογραφή του Υπουργού. Τόσο μεγάλη είναι η διαφορά των Προγραμμάτων, την οποία προβάλλουν ως δικαιολογία.

Περιχαρείς έσπευσαν να υπογράψουν οι Κυβερνώντες την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, που αναγνωρίζει στα Σκόπια Μακεδονική ονομασία, Μακεδονική ταυτότητα και Μακεδονική γλώσσα. Γι’ αυτό και επιχαιρούν οι Σκοπιανοί. Και κάνουν ήδη λόγο για Μακεδόνες, για Μακεδονικό στρατό κ. α. Ενώ οι κυβερνώντες μας εμφανίζονται ότι τάχα υπέγραψαν την καλύτερη συμφωνία. Αν αυτή είναι η καλύτερη, ποια θα μπορούσε να είναι η χειρότερη;

Φαίνεται πως η καύχηση των κυβερνητών μας για την παραπάνω συμφωνία, εκτός άλλων λόγων σχετιζομένων με εξωτερικούς παράγοντες, οφείλεται στις πνευματικές ιδιοληψίες και αγκυλώσεις τους.
Όπως παρατηρεί ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, η μέθοδος που ακολουθούν στην παιδεία, η λεγόμενη θεματική, «στα μεν θρησκευτικά δημιουργεί τον θρησκευτικό συγκρητισμό, στην δε Ιστορία τον ακραίο διεθνισμό, που υπονομεύει το έθνος και εισάγει εν πολλοίς την αρχή της σύνθεσης και της απώλειας των πολιτισμικών χαρακτηριστικών και οδηγεί στην αφομοίωση ενός πολιτισμού ή στον από-εκπολιτισμό του».

Η θρησκεία είναι καθολικό φαινόμενο και αποτελεί βασικό παράγοντα συνοχής ενός λαού. Επειδή αναφέρεται στη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό και είναι ό,τι ιερώτερο και τιμαλφέστερο. Γι’ αυτό ανέκαθεν οι άνθρωποι έδειχναν απόλυτη αφοσίωση σ’ αυτή. Μάχονταν και θυσιάζονταν υπέρ βωμών και εστιών. Για τα ιερά και τα όσια. Υπέρ πίστεως πρωτίστως και κατόπιν υπέρ πατρίδος.  Χωρίς πίστη στο Θεό, δεν θεμελιώνεται πίστη σε πατρίδα, σε ηθική και άλλα ιδανικά. Η αθεΐα οδηγεί στην αυτοθέωση του ανθρώπου και εμφανίζει το σκληρό πρόσωπό της προς τους άλλους. Είναι γνωστή η διακήρυξη του Βολταίρου: «Ο αθεϊσμός είναι ολέθριος για όσους διοικούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον CEO της TUI – Αναμένεται διπλασιασμός αφίξεων τουριστών το 2022

Τηλεδιάσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του TUI Group, Fritz Joussen, είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία ανακοινώθηκε η ίδρυση του Co-Lab του ομίλου στη Ρόδο, του πρώτου εργαστηρίου συνεργασίας για τον επωφελή πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρης της αλυσίδας υπηρεσιών που συνδέονται με τον τουρισμό.

«Αναμένουμε διπλασιασμό των αφίξεων στην Ελλάδα από την πλευρά του Ομίλου TUI το 2022»

Με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας για τη σύσταση του Co-Lab, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «αναμένουμε φέτος μια π

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος

Την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κομματικές πηγές, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την αλλαγή του καταστατικού του κόμματος. Προτάσεις για «ριζοσπαστικές» αλλαγές, όπως χαρακτηρίζονται, κατέθεσε και η Επιτροπή Καταστατικού, που αποτελείται από στελέχη του Κόμματος με επικεφαλής τον Γιάννη Δραγασάκη. Στόχος του Αλ. Τσίπρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ένα διαφορετικό, ανοιχτό, ελκυστικό και πιο σ

Κορωνοϊός: 20.107 νέα κρούσματα και 88 θάνατοι – Στους 683 οι διασωληνωμένοι

Σε 20.107 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, ανακοινώθηκαν 88 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 683 ασθενείς. Για ακόμα μια μέρα, η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί… από κοντά, τη στιγμή που αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία.

Κ. Κόλλιας (ΟΕΕ): Ο νέος αναπτυξιακός απλοποιεί διαδικασίες και διευρύνει τον κύκλο των προς ένταξη έργων

Το νομοσχέδιο για τον νέο αναπτυξιακό νόμο κινείται σε θετική κατεύθυνση, επιχειρεί να καταστήσει φιλικότερο το επενδυτικό κλίμα στη χώρα, απλοποιεί διαδικασίες και διευρύνει...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!