Αρχική Κόσμος Όταν ο Cottarelli, ο Ιταλός “Μίστερ Περικοπές” ήρθε φυτευτός από το ΔΝΤ

Όταν ο Cottarelli, ο Ιταλός “Μίστερ Περικοπές” ήρθε φυτευτός από το ΔΝΤ

Με αφορμή την από τα πάνω πρωθυπουργοποίηση του κυρίου Κοτταρέλλι, θα ήταν καλό να…

μάθουμε και μερικές λεπτομέρειες. Το συγκεκριμένο άρθρο του οποίου σας προτείνω την ανάγνωση δημοσιεύθηκε στις 26.03.2014 στην εφημερίδα “ΙL TEMPO”, όταν ο Κάρλο Κοτταρέλλι ήρθε φυτευτός από το ΔΝΤ ως Επίτροπος δημοσίων εξόδων, και για να γίνει κατανοητό Επίτροπος της λεγόμενης Spending Review, επονομαζόμενος και Μίστερ Περικοπές…

Ο Κοτταρέλλι στην εφημερίδα Tempo: Την μηνιαία μου σύνταξη την πληρώνει το ΔΝΤ
Διαβάστε επίσης: Κοστίζω μόλις 21.000,00 μηνιαίως
Απομεσήμερο, το τηλέφωνο χτυπάει: “Είμαι ο Carlo Cottarelli.” Καλησπέρα, Δόκτορα. “Να εννοούσα. Έχετε δημοσιεύσει πληροφορίες σχετικά με την αποζημίωσή μου. Ήταν ανακριβείς πληροφορίες, αφορούσαν το ανώτατο όριο που επιτρέπεται από το νόμο. Στη συνέχεια, υπογράφηκε ένα διάταγμα του διορισμού μου που ορίζει την αποζημίωσή μου και αυτό είναι όλο το υπάρχον τεκμήριο, όσον αφορά σε εμένα. Έτσι κάναμε μια ανακοίνωση και εξήγησα επαρκώς ποιός είναι ο μισθός μου. Ο οποίος δεν είναι 300.000,00 ευρώ ετησίως, το ανώτατο όριο που προβλέπεται από το νόμο, αλλά μόλις 258.000,00, φυσικά μικτός”. Φυσικά, Δόκτορα. Στην πραγματικότητα, έχουμε δώσει λογαριασμό [στους αναγνώστες] και το δημοσίευσαμε. “Το είδα και σας ευχαριστώ”, λέει ο Cottarelli. Και κατόπιν υπογραμμίζει: “Ακολούθως είναι καθαρό περίπου 11.900 ευρώ το μήνα. Αν θέλετε, σας στέλνω το δελτίο”.  Δεν θα ήταν κακή ιδέα, είμαστε εδώ
Μια στιγμή σιωπής. Μετά ο Επίτροπος Δημοσίων Εξόδων παίρνει μια ανάσα και αρχίζει να μιλάει πάλι: “Τώρα, με συγχωρείτε, ένα νέο αίτημα έχει φτάσει στο γραφείο μας Τύπου. Είναι ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο”. Αυτό είναι σωστό, το έστειλα σήμερα το πρωί.  Ο “Mister περικοπές” συνεχίζει: «Αυτή τη φορά γίνεται λόγος για το νόμο κατά της διαφθοράς και του γεγονότος ότι, σύμφωνα με τον παρόντα νόμο και σύμφωνα με τις διατάξεις για την διαφάνεια και τη ασυμβατότητα θα πρέπει επίσης να γνωστοποιήσω την περιουσιακή μου κατάσταση τον ισολογισμό μου, τις επενδύσεις σε μετοχές. Όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει επίσης να γνωρίζω ποιες είναι οι πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων μου ».
Αυτό είναι ακριβές, είναι έτσι: αυτό απαιτεί ο νόμος. Ο κ. Cottarelli επιθυμεί να επισημάνει: «Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι εγώ είμαι Επίτροπος διορισμένος από την κυβέρνηση βάσει του Νόμου 400 και ως εκ τούτου δεν δεσμεύομαι από αυτές τις υποχρεώσεις,στο μέτρο που δεν μπορώ να θεωρηθώ ως διευθυντικό στέλεχος του κράτους από κάθε άποψη …”.
Με συγχωρείτε, Δόκτωρα, ας αφήσουμε τα νομικά ζητήματα. Απαιτείται από το νόμο να δημοσιεύονται φορολογικές δηλώσεις,περιουσιακή κατάσταση, ισολογισμοί και οποιεσδήποτε συμμετοχές και εταιρικά συμφέροντα από τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους αναπληρωτές και τους γερουσιαστές, ακόμη κι από τους περιφερειακούς συμβούλους … Και εσείς δεν θέλετε να το κάνετε;
“Έχετε δίκιο”, απαντά κοφτά ο Cottarelli. Μια ακόμη στιγμή σιωπής: “Λοιπόν, κατά τη γνώμη σας, τι πρέπει να αναρτήσω στο διαδίκτυο;” Ρωτάει. Ολα, Δόκτωρα: περιουσιακή κατάσταση, φορολογική δήλωση, εταιρεία, μετοχές. “Αλλά όλα όλα,- τα πάντα;” Τα πάντα. “Εντάξει, θα το κάνω”.
Επι τη ευκαιρία που είμαστε εδώ και έχουμε την τιμή να μιλήσουμε μαζί σας, θα ήταν πολύ ευγενικό από μέρους σας αρκετά ευγενικό να μας διαφωτίσετε και σε ένα θέμα. “Σίγουρα, πείτε μου”.
Ποια είναι η σχέση σας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; “Εγώ παραιτήθηκα. Για να είμαι ακριβής, παραιτήθηκα μια ημέρα πριν πριν τον διορισμό μου ως επίτροπου για τα δημόσια εξοδα”. Εντάξει. Και, συγχωρέστε μου, έτσι σήμερα είστε συνταξιούχος; «Ναι.»
Ένας συνταξιούχος του ΔΝΤ; «Ναι.» Και πόσων χρονών είστε;  “59”. Α, μάλιστα.
Λοιπόν, Δόκτωρα, ας ανακεφαλαιώσουμε: λαμβάνετε σύνταξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και προσθέτετε το ποσό των 11.900 ευρώ καθαρά ανά μήνα; “Ναι, αλλά κοιτάξτε, πληρώνω φόρους στην Ιταλία”. Και εμείς. . Φυσικά, δόκτωρα. Και, με συγχωρείτε, πόση είναι η σύνταξή σας; “Αλλά αυτό …” Αυτό είναι επίσης ένα εισόδημα. “Λέτε ότι θα έπρεπε να το αναρτήσω δημόσια και αυτό”. Βεβαίως και αυτό.
Το σύνολο της φορολογικής δήλωσης. Τι μηνιαία σύνταξη εισπράττετε; “Τώρα δημοσιεύω τα πάντα”. 
Εντάξει, αλλά γιατί να μην μας πείτε; “Γιατί βάζω τα πάντα στο διαδίκτυο και όλοι θα ξέρουν”. Και γιατί οι αναγνώστες της εφημερίδας Tempo δεν μπορούν να το ξέρουν αμέσως; “Επειδή φαίνεται σωστό να το γνωρίζουν όλοι μαζί”. Πότε, Δόκτωρα“Αμέσως”. Πότε; “Σήμερα ή αύριο”.
Ο Cottarelli σταματά. Σταματάει για μια στιγμή. Στη συνέχεια συνεχίζει, με μια ισχνή φωνή: “Αλλά τώρα δεν …;” Τώρα τι; “Τώρα δεν θα δημοσιεύσετε τα πάντα;” Δόκτωρα, είμαστε δημοσιογράφοι.
Πηγή:http://www.press-gr.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Millions of people choose enjoy using the internet, but it may be challenging discover how to start.

Millions of people choose enjoy using the internet, but it may be challenging discover how to start. Here’s what you should understand In the event you...

cause to shop for high-priced estate that will be real and training courses

cause to shop for high-priced estate that will be real and training courses You can expect real-estate those with sources they have to secure and...

loans tend to be to friendly security heirs since the personal loans is without stress to enjoy day

loans tend to be to friendly security heirs since the personal loans is without stress to enjoy day Could I get a...

Should this be the Moon sign, you’re big, happy, loyal and an adventurer at heart.

Should this be the Moon sign, you're big, happy, loyal and an adventurer at heart. Leo Moons were naturally passionate, and vulnerable to outbursts of...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!