Αρχική Πολιτική Όταν ο "ηγέτης" που θα άλλαζε την Ευρώπη, απουσίαζε απο τη σύνοδο...

Όταν ο “ηγέτης” που θα άλλαζε την Ευρώπη, απουσίαζε απο τη σύνοδο των ηγετών που συζητούσαν για την αλλαγή της…

Μια σημαντική για την Ελλάδα μίνι-σύνοδος κορυφής έλαβε χώρα στο Παρίσι με κύριο αντικείμενο το προσφυγικό. Σκοπός, όπως ανέφερε η κα Μέρκελ, να συναφθούν συμφωνίες για το προσφυγικό αντίστοιχες με εκείνη που έχει συναφθεί με την Τουρκία. Επίσης, αντικείμενο της συνόδου ήταν και η ασφάλεια στην Ευρώπη.

Στις συνομιλίες  συμμετείχαν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας αλλά και τριών αφρικανικών κρατών, του Τσαντ, του Νίγηρα και της Λιβύης, που είναι κόμβοι για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.

Ιδιαίτερα σημαντική για την Ευρώπη και τη χώρα μας, η απόφαση συνεργασίας με τα κράτη από τα οποία ξεκινά το μεγάλο πλήθος των μεταναστών. Συγκεκριμένα η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας στη Λιβύη, με χρήματα της ΕΈ. Τα κέντρα αυτά θα εποπτεύονται από εκπροσώπους του ΟΗΕ και της ΕΕ οι οποίοι επί τόπου θα ερευνούν σε ποιούς θα απαγορεύεται η έξοδος (οικονομικοί μετανάστες) και σε ποιούς θα δίδεται πολιτικό άσυλο (μετανάστες απο εμφυλίους κ.λπ.).

Επίσης, για τις ΜΚΟ, συμφωνήθηκε να  έχουν απαρέγκλιτο όρο την τήρηση των κανόνων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των συμφωνιών μεταφοράς των προσφύγων σε ασφαλή κέντρα μεταναστών.

Εκτός του μεταναστευτικού θέματος όμως και με αφορμή τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, προτάθηκε η δημιουργία διεθνούς αστυνόμευσης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ειπώθηκε, ένα καινούργιο FBI συνεργασίας των αρχών ασφαλείας των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απ’ όλες αυτές τις αποφάσεις η Ελλάδα είναι εκτός,  την ώρα που απο τον Οκτώβριο στη χώρα μας περιμένουμε κύματα μεταναστών απο τις χώρες του βορρά, όπου θα δούμε που θα πάνε, που θα μείνουν και πως θα φύγουν στη συνέχεια στους τόπους καταγωγής τους.  Θέμα για το οποίο έχει ήδη ενημερωθεί η κυβέρνηση και ο αρμόδιος κ. Μουζάλας, αλλά τηρούν σιγή ιχθύος.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν χωρίς καμία εκπροσώπηση της Ελλάδας.  Απο τη σημαντική αυτή σύνοδο των χωρών του νότου απουσίαζε τόσο κάποιος εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, αυτής που ήρθε για να αλλάξει την Ευρώπη και να συγκροτήσει τη συμμαχία του νότου, όσο και ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρώπης για το μεταναστευτικό, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κι ενώ όλα αυτά τα σημαντικά συμβαίνουν στο κέντρο της Ευρώπης, εδώ, στην επαρχία, έχουμε τα δικά μας θέματα να ασχοληθούμε και συγκεκριμένα με το τραύμα στο μπράτσο του ηγέτη της αξιοπρέπειας που προκλήθηκε κολυμπώντας για τη Μακρόνησο.

Ενώ η Ευρώπη (και ο κόσμος) αλλάζει, εμείς, ανοίγουμε ξανά και ασχολούμαστε με τα προ πολλού λυμένα και ληγμένα θέματα της «Μακρονήσου».

Το ζιζάνιο

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΕΚΤ: Τα τεστ προσομοίωσης σε ακραίες καταστάσεις έδειξαν ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες παραμένουν ανθεκτικές

Ανθεκτικές παραμένουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης όπως έδειξαν τα αποτελέσματα του τεστ αντοχής (stress test) στο δυσμενές μακροοικονομικό σενάριο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική...

Alpha Bank: Ολοκλήρωσε με επιτυχία το stress test του 2021 – Δείκτης CET 1 στο 17,3% στο βασικό και 8,4% στο δυσμενές σενάριο

Η Alpha Services and Holdings ολοκλήρωσε με επιτυχία την Άσκηση Προσομοίωσης Ακραίων  Καταστάσεων 2021 (EU-wide Stress Test), όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου της. Η Άσκηση...

Alpha Bank: Αναζητά στρατηγικό επενδυτή για τον σχηματισμό κοινοπραξίας στην ελληνική αγορά ακινήτων

Η Alpha Bank Α.Ε. (εφεξής η «Alpha Bank»), στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου επιχειρηματικού της σχεδίου, Project Tomorrow, και ειδικότερα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης εργασιών...

Σκυλακάκης: Ιστορική ευκαιρία το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» – Ίσως την άλλη Παρασκευή τα πρώτα 4 δισ. ευρώ

Την πεποίθηση ότι το Σχέδιο Ελλάδα 2.0 θα αποδειχθεί μια ιστορική ευκαιρία και θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την ανάπτυξη και την πορεία της...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!