Αρχική Απόψεις Όσοι αιώνες και εάν περάσουν, η Ελληνική ψυχή δεν μπορεί να αλλοιωθεί,...

Όσοι αιώνες και εάν περάσουν, η Ελληνική ψυχή δεν μπορεί να αλλοιωθεί, ούτε να πεθάνει. Θα παραμείνει ζωντανή, περήφανη και …

… δυνατή, ώσπου να δημιουργηθεί η σπίθα που θα οδηγήσει στην ανάφλεξη.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

– του Γεωργίου Μιχαήλ

Απορρίπτω τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε τάξεις. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει ο κάθε άνθρωπος να στιγματίζεται από τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται. Αν χρησιμοποιεί τα χέρια ή το μυαλό του τί σημασία έχει, όταν το πιό σημαντικό στοιχείο σε έναν άνθρωπο είναι ο χαρακτήρας του;

Και ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου δεν εξαρτάται από το επαγγελμά του. Το επάγγελμα είναι απλά ένα επάγγελμα. Και όμως χρειαζόταν ο διαχωρισμός μας σε τάξεις. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να διατηρηθεί διασπασμένο ένα έθνος. Και ένα διασπασμένο έθνος είναι πολύ εύκολο να κατακτηθεί με κάθε τρόπο από τον οποιονδήποτε. Και έτσι ξαφνικά λοιπόν ο εργαζόμενος έγινε εχθρός του εργοδότη του και το αντίθετο.

Ακόμα και οι εργαζόμενοι του κράτους έγιναν εχθροί του ιδίου του κράτους χωρίς να το καταλάβουν. Και φυσικά από αυτή την διαμάχη δεν κέρδισαν ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι εργοδότες.

Ο μοναδικός κερδισμένος ήταν το πολιτικό κατεστημένο. Ενα κατεστημένο το οποίο έχει αντικαταστήσει το κράτος και μέρα με την μέρα, σιγά σιγά, καταστρέφει την κινητήρια δύναμη της Ελλάδας, που δεν είναι άλλη από την ενιαία εθνική ψυχή της.

Έχοντας τυφλώσει τον Ελληνικό λαό συνεχίζει ανεμπόδιστα και χωρίς κόπο το έργο του. Οι εργάτες και οι υπάλληλοι αναμένουν βελτίωση της ζωής τους από το κόμμα το οποίο τους αντιπροσωπεύει. Οι εργοδότες, επιχειρηματίες και επαγγελματίες κάθε είδους το ίδιο.

Αλλά τελικά το αποτέλεσμα είναι η καταπάτηση των δικαιωμάτων όλων αυτών από το ίδιο το κόμμα τους. Και επειδή είναι το κόμμα τους, κλείνουν τα μάτια και την αποδέχονται. Και την ίδια ώρα δημιουργείται στην Ελλάδα ένα κράτος μέσα στο κράτος, σαν την αρρώστια που καταστρέφει τον καρπό.

Όποιος λοιπόν ελπίζει σε βελτίωση της ζωής του και ανάκτηση της υπερηφάνειας του, πρέπει να ξεχάσει το κόμμα που τον αντιπροσώπευε ως σήμερα. Οι δυνάμεις που πρέπει να απελευθερωθούν για να αλλάξει το πεπρωμένο των ανθρώπων στην Ελλάδα βρίσκονται μέσα στον ίδιο τον λαό της Ελλάδαςστο σύνολο του. Χρειάζεται απλά ένα κίνητρο, μία σπίθα για να αναδυθούν στην επιφάνεια οι δυνάμεις αυτές, ώστε το κατεστημένο αυτό να αντικαταστήσει την Ελλάδα στο βωμό της θυσίας.

Δεν χρειαζόμαστε τους σημερινούς πολιτικούς για να ξαναβρούμε τον δρόμο μας. Το σώμα, ο εγκέφαλος και η ψυχή μας μπορούν να μας οδηγήσουν στην ελευθερία μας.

Ελευθερία να επιχειρήσουμε, να εργαστούμε, να δημιουργήσουμε και να πετύχουμε ένα στόχο σαν ενα ενιαίο συμπαγές σύνολο με χαρακτήρα. Και ο στόχος δεν πρέπει να είναι τίποτε άλλο από μια περήφανη Ελλάδα. Όσο και εάν το πολιτικό κατεστημένο προσπαθεί, γνωρίζει πολύ καλά πως ακόμα δεν έχει πετύχει τον σκοπό του.

Η ψυχή της Ελλάδας δεν έχει ολότελα διαβρωθεί από την εισροή του Ευρωπαϊκού χρήματος, ή το παραμύθι της δήθεν οικονομικής ανάπτυξης από το οποίο μόνο οι Έλληνες δεν κερδίζουν.

Αυτή η αδικία πρέπει να σταματήσει. Στην Ελλάδα ζουν ακόμα άνθρωποι που μέσα τους φωλιάζει το αίσθημα της θυσίας για την χώρα που γεννήθηκαν. Ναι, ζούν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να εργαστούν καθαρά και ειλικρινά.

Ναι, ζούν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι έχουν καταλάβει πως δεν αξίζουν να έχουν το ένα χέρι σηκωμένο ψηλά σφιγμένο σε γροθιά και το άλλο με την παλάμη ανοικτή!

Γιατί όσοι αιώνες και εάν περάσουν, η Ελληνική ψυχή δεν μπορεί να αλλοιωθείούτε να πεθάνειΘα παραμείνει ζωντανή, περήφανη και δυνατήώσπου να δημιουργηθεί η σπίθα που θα οδηγήσει στην ανάφλεξη.

Ανάφλεξη που θα οδηγήσει στην θέση του οδηγού της χώρας ανθρώπους που δεν έχουν στην καρδιά τους τίποτε άλλο από την Ελλάδα και τον κόσμο της. Μόνο τότε μπορεί να αποκτήσει ξανά η Ελλάδα προσωπικότητα και χαρακτήραΜόνο τότε θα μπορέσει σιγά σιγά να σηκωθεί και να σταθεί ξανά πραγματικά στα πόδια της.

[1] Ο Γεώργιος Μιχαήλ είναι επιχειρηματίας, στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας και συγγραφέας του βιβλίου Πολικός Αστέρας, Αθήνα, Κύπρης , 2017

analyst.gr

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Tο σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας της Επιτροπής Πισσαρίδη – Οι 20 δράσεις που θα αλλάξουν την Ελλάδα

«Υπάρχουν δύο δρόμοι για να γίνει διεθνώς ανταγωνιστική και ελκυστική στους επενδυτές μια χώρα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται και δεν πρέπει ποτέ να γίνει...

Tο σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας της Επιτροπής Πισσαρίδη – Οι 20 δράσεις που θα αλλάξουν την Ελλάδα

«Υπάρχουν δύο δρόμοι για να γίνει διεθνώς ανταγωνιστική και ελκυστική στους επενδυτές μια χώρα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται και δεν πρέπει ποτέ να γίνει...

Κ. Μίχαλος: Πρωταγωνίστριες στην ανάκαμψη οι επιχειρηματικές κοινότητες Ελλάδας-Κίνας

«Έχοντας εξασφαλίσει πόρους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και των Διαρθρωτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια...

Ολο το παρασκήνιο για τα ναυπηγία Ελευσίνας

Οι συγκρούσεις μετόχων, οι φρεγάτες και η εμπλοκή του Αμερικανικού ταμείου δημιουργούν πραγματικά εκρηκτική κατάσταση όπως αποκαλύπτει το radar.gr Η στροφή της κυβέρνησης να ρίξει...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!