Τις τελευταίες ημέρες κάποια ιδιωτικά κανάλια προβάλλουν στα δελτία ειδήσεων ρεπορτάζ από επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες, που περιλαμβάνουν την παρουσίαση σύγχρονων οπλικών συστημάτων (ελικόπτερα Apache, Aegean Hawk κ.α.).
Περίεργη συγκυρία αν σκεφτεί κανείς ότι πριν λίγες ημέρες ήταν η επέτειος της 25ης Μαρτίου και το ηθικό των Ελλήνων αναπτερώθηκε με την προβολή της παρέλασης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ως είθισται. Γιατί λοιπόν συνεχίζεται η προβολή ρεπορτάζ περί της ετοιμότητας και της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων; Πολλοί θεωρούν ότι αυτό οφείλεται στην τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων μηνών. Άλλοι, πιο καχύποπτοι, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει ψυχολογικά τον λαό για παν ενδεχόμενο και ταυτόχρονα στέλνει μηνύματα στην Τουρκία.

Πράγματι, διεξάγονται ψυχολογικές επιχειρήσεις το περίεργο όμως είναι ότι διεξάγονται από ιδιωτικά κανάλια. Γιατί τα ιδιωτικά κανάλια δαπανούν πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο και χρήμα; Κατά την άποψή μου, η προπαγάνδα των ιδιωτικών καναλιών συνδέεται με τις φήμες περί αποκάλυψης σκανδάλων σχετικών με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ειδικότερα, οι ψηφοφόροι πρέπει να διαμορφώσουν θετική άποψη για τα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων ετών – ασχέτως του κόστους τους – ώστε να μπορούν να αποδεχθούν την τελική ατιμωρησία των υπευθύνων για σκάνδαλα που τυχόν αποκαλυφθούν στο εγγύς μέλλον.
Και η ζωή συνεχίζεται στο Ελλαδιστάν……

ΠΗΓΗ