Αρχική Διάφορα Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ

Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10′
Χρόνος μαγειρέματος:2:0′
Έτοιμο σε:2:10′
Χρόνος αναμονής:24 ώρες
Δημήτρης Σκαρμούτσος
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:

Υλικά

    • 1 κιλό πανσέτα χωρίς δέρμα και κόκκαλο

Για τη σάλτσα BBQ

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό, πιπέρι καυτερό, κόκκινο
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 4 κουτ. σούπας ξύδι κόκκινο
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουτ. γλυκού ταμπάσκο

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Σιγοβράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 30 – 40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν θέλετε η σάλτσα σας να γίνει πιο πηχτή, θα την αφήσετε λίγο περισσότερο στη φωτιά.

Βάζετε την πανσέτα σε ένα ταψί, την περιχύνετε με τη σάλτσα BBQ, σκεπάζετε το ταψί καλά με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο. Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 24 ώρες. Μετά δεν πετάτε τη μαρινάδα.

Ψήνετε την πανσέτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ψήνετε την πανσέτα για περίπου 2 ώρες περιχύνοντάς τη ανά διαστήματα με τη μαρινάδα για να μην στεγνώσει. Κόβετε το κρέας σε φέτες, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε ιδανικά με άγριο ρύζι.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μητσοτάκης: Όσο νωρίτερα η απόφαση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τόσο καλύτερα για την ΕΕ

Την πρότασή του για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, επανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συμμετείχε σήμερα το απόγευμα στην τηλεδιάσκεψη για την πρώτη...

Eurobank: Στα €11,2 δισ. το έλλειμμα του εξωτερικού ισοζυγίου το 2020

Η υγειονομική κρίση στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ελλείμματος στο ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης και τη διεύρυνση του ελλείμματος του εξωτερικού ισοζυγίου...

Πρώτη συνάντηση Προέδρων ΟΕΕ και Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων

Το ζήτημα της ομαλής μετάβασης των δανειοληπτών στην κανονικότητα και τη διευκόλυνσή τους μετά τη λήξη των αναστολών πληρωμών συζήτησαν σε συνάντησή τους ο...

Νέο Πρόγραμμα επιδότησης τόκων υφιστάμενων δανείων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, αρμόδιο για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, η Υπουργική Απόφαση για...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!