Αρχική Κοινωνία Φωνή λαού, οργή Θεού! Να γιατί αν οι πολιτικοί δεν θέλουν να...

Φωνή λαού, οργή Θεού! Να γιατί αν οι πολιτικοί δεν θέλουν να το καταλάβουν, καιρός ν’ αλλάξουμε πολιτικούς!

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία κατά της εγκατάστασης νέων αιολικών στη Νότια Εύβοια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Απρίλη στην Κάρυστο, απ’ όπου και η πιο πάνω εικόνα. Το ιστολόγιο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών κι έστειλε τον πιο κάτω χαιρετισμό συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων, αγώνα που είναι κοινός με τον αγώνα της μισής Ελλάδας ενάντια στη σύγχρονη μάστιγα των ανεμογεννητριών. Μπορεί για κάποια άσχετη με τον ηλεκτρισμό αρχαιολόγο μια ανεμογεννήτρια να αποτελεί “μνημείο της εποχής μας“, αλλά η γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που διαμαρτύρονται είναι πως στην πραγματικότητα πρόκειται για μνημείο μιας ακόμα τρανταχτής αρπαχτής σε βάρος των λαών του πλανήτη. Ακολουθεί ο χαιρετισμός (οι σύνδεσμοι και η εικόνα προστέθηκαν στην τωρινή ανάρτηση) και στη συνέχεια υπάρχει σχόλιο:

Προς την Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Πολιτών Ν.Καρυστίας

Αγαπητοί φίλοι της Εύβοιας,

Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!

Το ιστολόγιο «Λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός» (Greeklignite blogspot) χαιρετίζει τη σημερινή σας συγκέντρωση και συμπαραστέκεται στον αγώνα σας για απαλλαγή απ’ τη μάστιγα των ανεμογεννητριών.

 

Φίλες και φίλοι, στις αρχές του 2014 ο ΑΔΜΗΕ δημοσίευσε την περίφημη Μελέτη Επάρκειας Ισχύος 2013-2020, μπορείτε ο καθένας σας να τη βρείτε στον ιστότοπο του ΑΔΜΗΕ, και στη σελίδα 30 λέει ρητά και ξεκάθαρα πως η αξιοπιστία των αιολικών είναι μόλις 10%. Η διεθνής εμπειρία λέει πως και το 10% είναι πολύ, η πραγματική αξιοπιστία είναι γύρω στο 2%. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει πως, αν βάζουμε αιολικά, με σιγουριά 98% κάποιες ημέρες ΔΕΝ θα έχουμε ρεύμα! Χρειαζόμαστε και εφεδρικά εργοστάσια, δηλαδή πρέπει να ξοδευτούμε δυο φορές. Κι ακόμα χειρότερα, για τεχνικούς λόγους, αυτά τα εφεδρικά εργοστάσια πρέπει να καίνε ή φυσικό αέριο ή πετρέλαιο, που είναι και τα δυο και πλήρως εισαγόμενα και εντελώς πανάκριβα. Κι ακόμα τρισχειρότερα, αυτά τα εργοστάσια δουλεύουν αντιοικονομικά όταν αναγκάζονται να παρακολουθούν τις μεταβολές των αιολικών, θα δούλευαν πολύ πιο οικονομικά αν δεν υπήρχαν τα αιολικά.

Κάθε χρόνο πληρώνουμε μέσα απ’ τους λογαριασμούς του ηλεκτρισμού ένα ολόκληρο δισεκατομμύριο ευρώ στους δήθεν επενδυτές των ΑΠΕ. Μ’ αυτό το δισεκατομμύριο θα μπορούσαμε να είχαμε κάθε χρόνο κι από μια νέα λιγνιτική μονάδα, σύγχρονης τεχνολογίας, που να μην έχει απολύτως καμιά σχέση με τις παλιές της δεκαετίας του 1970 και ’80. Όπως έκαναν οι πατεράδες μας κι εξηλέκτρισαν τη χώρα, όπως έκανε όλη η Ευρώπη μόλις την προηγούμενη δεκαετία, όταν οι πολιτικοί που μας χρεοκόπησαν φύτευαν εδώ παντού μονάδες φυσικού αερίου. Το ηλεκτρικό μας σύστημα χωρά άνετα τουλάχιστον 3500MW λιγνιτικών μονάδων, η χώρα θα εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις για την πολιτική της Ευρ. Ένωσης στην κλιματική αλλαγή και θα ξέραμε πως έχουμε ηλεκτρισμό. Σύντομα ωστόσο θα έχουμε πολύ λιγότερα λιγνιικά μεγαβάτ. Γιατί; Ποιοι δεν θέλουν τον εγχώριο λιγνίτη; Μα, καταρχήν, όσοι κερδίζουν απ’ την εμπορία φυσικού αερίου. Και θέλουν τα αναξιόπιστα αιολικά, για να σιγουρευτούν πως θα ηλεκτροδοτούμαστε με φυσικό αέριο.

Τα αιολικά είναι η μόνη μορφή παραγωγής ηλεκτρισμού που συσπειρώνει, παντού στον πλανήτη, πλατιές μάζες πολιτών εναντίον της. Επειδή δεν πρόκειται για μια μορφή Ανανεώσιμης Πηγής Ενέργειας, πρόκειται ουσιαστικά για μια ακόμα χυδαία μορφή αναδιανομής πλούτου, μεταφοράς χρημάτων απ’ τους πολλούς προς τους λίγους.

Ήδη έχουμε βάλει περισσότερα αιολικά απ’ όσα αντέχει το ηλεκτρικό μας σύστημα, η χώρα δεν αντέχει κι άλλα, οι πολίτες παντού ξεσηκώνονται. Αν οι πολιτικοί δεν θέλουν να το καταλάβουν, καιρός ν’ αλλάξουμε πολιτικούς! Ο αγώνας σας είναι ίδιος με τον αγώνα των πολιτών των Κυκλάδων, της Μάνης, της Κοζάνης, της Ικαρίας, της Ευρυτανίας, της Σκύρου, της Κρήτης, της Άρτας και πολλών άλλων περιοχών. Μήπως ήρθε ο καιρός τα διάφορα μαζικά κινήματα κατά των αιολικών ν’ αποκτήσουν μια ενιαία έκφραση;

Καλόν Αγώνα!

Ιστολόγιο «Λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός»

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε “Μου αρέσει” (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.

Ο χαιρετισμός προβλήθηκε νωρίτερα από φιλικό ιστολόγιο, καθώς η πρόταση “Αν οι πολιτικοί δεν θέλουν να το καταλάβουν, καιρός ν’ αλλάξουμε πολιτικούς!” δίνει νέα διάσταση στον αγώνα των μαζικών κινημάτων ενάντια στα αιολικά. Μαζικά κινήματα, που, αν παραμείνουν απομονωμένα το καθένα στην περιοχή του, είναι καταδικασμένα να ξεφουσκώσουν, αν ωστόσο καταφέρουν να συντονίσουν τη δράση τους μέσα από ένα ενιαίο φορέα μπορούν να μετεξελιχθούν από κίνημα διαμαρτυρίας σε φορέα αλλαγής τηςεγκληματικής σε βάρος του τόπου πολιτικής του φυτέματος ανεμογεννητριών σε κάθε βουνοκορφή και λοφοκορφή. “Εν τη ενώσει η ισχύς!” έλεγαν ανέκαθεν για τα μαζικά κινήματα, αλλά οι εκάστοτε κυβερνώντες, όποιοι κι αν είναι αυτοί, είναι γνωστό πως αρέσκονται στο “Διαίρει και βασίλευε“.

Για να μην έχουμε δε ψευδαισθήσεις ποιο σχεδιασμό εξυπηρετούν οι ΣυριζοΑΝΕΛ για την ηλεκτροδότηση της χρεοκοπημένης χώρας, χαρακτηριστική είναι η (ν)τροπολογία του Σταθάκη στον πρόσφατο νόμο 4467/2017 (ΦΕΚ τ. Α/56/13.4.2017) “Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις”, όπου στο άρθρο 10 δίνεται μια ακόμα παράταση, μέχρι 31.3.2019 αυτή τη φορά, για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών με το παλιό καθεστώς της εγγυημένης τιμής και να επιτευχθεί ο “εθνικός στόχος” της Μπιρμπίλη, του Μανιάτη και του Σκουρλέτη, για 7500MW αιολικών μέχρι το 2020.

Ποιος είναι ο ν.4414/2016 που τροποποιείται; Μα ο νόμος του Σκουρλέτη για την προώθηση των ΑΠΕ, που έγινε μόλις τον περασμένο Αύγουστο και χρειάζεται κιόλας τροποποίηση, για να ικανοποιηθούν οι “ανασφάλειες” των “επενδυτών”. Ή μάλλον για να σιγουρευθούν κάποιοι πως η πολιτική που εξέφρασε τόσο γλαφυράτον Οκτώβρη 2010 ο Μανιάτης θα γίνει πράξη και η χώρα θα δεθεί χειροπόδαρα στην ηλεκτροδότηση από φυσικό αέριο. Να γιατί αν οι πολιτικοί δεν θέλουν να το καταλάβουν, καιρός ν’ αλλάξουμε πολιτικούς!

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μήνυμα του 112 σε όλη τη χώρα – «Δεν επιτρέπεται πρόσβαση σε άλση και δάση»

Μήνυμα σε όλους όσους βρίσκονται στη χώρα απέστειλε το 112 λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που κατακαίνε εκτάσεις και σπίτια σε όλη τη χώρα. Το μήνυμα του 112...

Εικόνες αποκάλυψης στην Ηλεία: Η φωτιά έφτασε στα σπίτια

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία, το ένα στην περιοχή Χελιδόνι προς Κρυονέρι και το δεύτερο προς την περιοχή Λάλα, όπως ανέφερε...

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Αττική – Πέρασε την εθνική οδό από την μεριά του Αγίου Στεφάνου η φωτιά

Το πύρινο μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτα καθώς αυτή την ώρα οι φλόγες έχοντας περάσει από Δροσοπηγή και Κρυονέρι πλησιάζουν σε δασική περιοχή που βρίσκεται δίπλα...

Μητσοτάκης – Τα δύσκολα είναι μπροστά μας – Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Σε ένα δραματικό διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και είναι ανέφικτη η ταυτόχρονη...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!