Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗ ΔΕΘ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 Το να καταφέρει μία εταιρία να αναδείξει το έργο της στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με τη συμμετοχή της σε μία εμπορική και οικονομική έκθεση, δεν είναι κάτι εύκολο. Για την ακρίβεια είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς το πλαίσιο είναι σαφώς επιχειρηματικό και οικονομικό. Η ΔΕΗ, όμως, έχει βρει τον τρόπο, τα τελευταία χρόνια, να μετατρέπει εν μέρει τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε προσφορά και, μάλιστα, σε προσφορά πρωτοβάθμιας προληπτικής ιατρικής σε ανθρώπους που το χρειάζονται.

Για ακόμη μία χρονιά, την 6η συνεχόμενη, η ΔΕΗ παραχώρησε το κεντρικό της περίπτερο στους Γιατρούς του Κόσμου. Μία παραχώρηση ουσίας που δεν περιορίζεται σε λόγους προβολής της εταιρίας ή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, καθώς ο χώρος οργανώθηκε και λειτούργησε ως πολυιατρείο καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Ένα πολυιατρείο, που προσέφερε δωρεάν προληπτικό έλεγχο και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής, κυρίως σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

 

6.000 επισκέπτες

Φέτος εξετάστηκαν 1.709 άτομα από τους εθελοντές γιατρούς του περιπτέρου, στα τρία ιατρεία του περιπτέρου (οφθαλμολογικό, παθολογικό και παιδιατρικό). Συγκεκριμένα 889 άτομα εξετάστηκαν στο οφθαλμολογικό ιατρείο, 715 στο παθολογικό και 105 στο παιδιατρικό.

Παράλληλα, στον χώρο του περιπτέρου υπήρχε έκθεση φωτογραφίας της οργάνωσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους 6.000 επισκέπτες να γνωρίσουν το έργο και την προσφορά των Γιατρών του Κόσμου τα τελευταία 27 χρόνια παρουσίας τους στην Ελλάδα.

 

Κάλυψη δαπανών

Σημειώνεται ότι η χορηγία της εταιρίας, εκτός των δαπανών διαμόρφωσης και παραχώρησης του χώρου, περιλάμβανε την ενίσχυση των γενικότερων δράσεων της διεθνούς οργάνωσης, την κάλυψη λειτουργικών δαπανών που αφορούν στην υλοποίηση όλων των εργασιών, την αγορά ιατρικών μηχανημάτων, την αγορά ιατρικών αναλωσίμων και την αγορά εισιτηρίων εισόδου στη ΔΕΘ.

 

Έμπρακτη συμπαράσταση

Περιγράφοντας τη χορηγία, η εταιρία έκανε λόγο για το «καθήκον της να συμπαραστέκεται με ποικίλους και διαφορετικούς τρόπους στην προσπάθεια όλων όσων καθημερινά αγωνίζονται στις σημερινές αντίξοες συνθήκες για να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα». Όμως, ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ, κ. Μανώλη Παναγιωτάκη, αν και λακωνικότερος, περιέγραψε την αξία που έχει για την οργάνωση η χορηγία ως εξής: «με τη δική σας βοήθεια, η κραυγή σιωπής έχει γίνει φωνή ελπίδας για τους ασθενείς μας».

ΠΗΓΗ: fm voice