Αρχική Οικονομία "Φτωχό" το ηλεκτρονικό εμπόριο στη Δ. Ελλάδα

“Φτωχό” το ηλεκτρονικό εμπόριο στη Δ. Ελλάδα

Η Ελλάδα παρά τη σημαντική βελτίωση που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια υστερεί σημαντικά όσον αφορά την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων και το ηλεκτρονικό εμπόριο σε σχέση με την πλειονότητα των υπολοίπων κρατών – μελών της ΕΕ. Ειδικότερα δε η περιφέρεια Δ. Ελλάδας παρουσιάζει από τα μικρότερα ποσοστά ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα.
Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν από τα στελέχη του ΚΕΠΕ (Κέντρου Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών) Αλεξάνδρα Κοντόλαιμου και Γεωργία Σκίντζη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι ίδιες πρόσβαση στο διαδίκτυο/ Ιστοσελίδα/ Ηλεκτρονικό Εμπόριο από τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν Η/Υ:
  • 99% έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • Κατά μέσο όρο το 43% των απασχολούμενων σε μία επιχείρηση έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
  • 81% έχει ιστοσελίδα
  • 12% έλαβε παραγγελίες μέσω ιστοσελίδας ή ειδικών εφαρμογών για το έτος 2015
Οι ίδιες σημείωσαν τα εξής:
@Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα υπηρεσιών και εμπορίου παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά υιοθέτησης ηλεκτρονικού εμπορίου σε σχέση με την μεταποίηση και την ηλεκτροδότηση – κατασκευές.
@Οι επενδύσεις σε υποδομές και ανθρώπινο κεφάλαιο φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο για την υιοθέτηση ηλεκτρονικού εμπορίου από τις επιχειρήσεις.
@Η ακαταλληλότητα των προϊόντων και το υψηλό κόστος εφαρμογής και χρήσης ηλ. πωλήσεων φαίνεται να αποτελούν τα κυριότερα εμπόδια στην πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πωλήσεων από τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Κωνσταντίνος Βασιλείου (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας) : «Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η ανάληψη και η επιτυχής εφαρμογή των καινοτόμων δράσεων είναι ζωτικής σημασίας για κάθε εταιρεία, προκειμένου να δημιουργήσει και να διατηρήσει κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Μεγάλος αριθμός ερευνών σε όλο τον κόσμο αποδεικνύει την ισχυρή θετική συσχέτιση μεταξύ της επίτευξης των καινοτόμων δράσεων και των υψηλών επιδόσεων των επιχειρήσεων Σήμερα οι εταιρείες αναγκάζονται να εξασφαλίσουν συνεχή καινοτόμα επιτεύγματα, προκειμένου να προσαρμοστούν σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από ολοένα αυξανόμενη τεχνολογική αλλαγή, απελευθέρωση του παγκόσμιου ανταγωνισμού, δημογραφικές αλλαγές και πολιτική αστάθεια».
Γεώργιος Ναθαναήλ (ΣΕΒ): Η ηλεκτρονική τιμολόγηση αφορά στην ανταλλαγή ηλεκτρονικών τιμολογίων μεταξύ δύο ή περισσότερων οντοτήτων (επιχείρησης, δημοσίου, πολίτη) που εμπλέκονται σε μια εμπορική συναλλαγή.
Οφέλη για τις Ελεγκτικές Αρχές
  • Αντικειμενικοποίηση των φορολογικών ελέγχων
  • Σημαντική αύξηση των φορολογικών ελέγχων και καλύτερη στόχευσή τους
  • Σταδιακή εξάλειψη των πλαστών και εικονικών τιμολογίων μεταξύ επιχειρήσεων (έως 80%)
  • Αύξηση εισπραξιμότητας ΦΠΑ κατά 1 δισ. € περίπου
  • Εικόνα σε πραγματικό χρόνο για τα έσοδα από ΦΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Θεία Κοινωνία & Κορωνοϊός- το μεγάλο πείραμα έγινε

ΤΟ “ΠΕΙΡΑΜΑ” ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΑΝ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ “ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ” ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ !!! – ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...

Μητσοτάκης: Δύσκολες μέρες μπροστά μας – Τα δεδομένα καθορίζουν την πολιτική μας, όχι οι ημερομηνίες

«Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη, Έχουμε πια, εκτός από τη μείωση στα κρούσματα και τις πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η...

Στα σκαριά κυβερνητική παρέμβαση για το ιδιοκτησιακό των εκτός σχεδίου ακινήτων

Παρέμβαση της Πολιτείας στο ιδιοκτησιακό των εκτός σχεδίου ακινήτων, διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου στα οποία καταχωρείται η ακίνητη ιδιοκτησία και άλλες πρωτοβουλίες...

Η Μπαρτσελόνα θα πληρώσει 3.000 ευρώ πρόστιμο για τον πανηγυρισμό του Μέσι προς τιμή του Μαραντόνα

Αυστηροί οι κανόνες της FIFA για τους πανηγυρισμούς με μηνύματα Η Μπαρτσελόνα θα πληρώσει 3.000 ευρώ πρόστιμο για τον πανηγυρισμό του Μέσι προς τιμή του...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!