Αρχική Κοινωνία «Φρούριο» η Κομοτηνή – Ετοιμάζουν φιέστα για την επίσκεψη Ερντογάν

«Φρούριο» η Κομοτηνή – Ετοιμάζουν φιέστα για την επίσκεψη Ερντογάν

ΜΥΡΙΖΕΙ «ΜΠΑΡΟΥΤΙ» Η ΘΡΑΚΗ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Επίσκεψη Ερντογάν

: Στις 12:00 θα φτάσει στην Κομοτηνή ο Τούρκος Πρόεδρος – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από το τζαμί Κιρ Μαχαλά, όπου θα προσευχηθεί – Πούλμαν με κόσμο από την Τουρκία για την υποδοχή του «σουλτάνου» – Μάρκαραν με σταυρούς σπίτια μειονοτικών

Τα βλέμματα όλων είναι πια στραμμένα στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή, όπου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει σήμερα, Παρασκευή (08/12) επίσκεψη στην Κομοτηνή, όπου και θα προσευχηθεί στο τζαμί Κιρ Μαχαλά.

Οι προετοιμασίες στην πόλη της Κομοτηνής είναι πυρετώδεις, με την Αθήνα να αγωνία για τα όσα θα διαδραματιστούν εκεί κατά την επίσκεψη του «σουλτάνου», μετά τις απίστευτες προκλήσεις του Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Τούρκος πρόεδρος ξεδίπλωσε προκλητικά όλη την ατζέντα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και χαρακτήρισε τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης τουρκική, πήρε όμως ηχηρή απάντηση, τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και από τον πρωθυπουργό.

«Είπατε ότι η Συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται σε μουσουλμανική μειονότητα για όσους ζουν στην Ελλάδα. Είναι σωστό; Αλλά ταυτόχρονα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπάρχει αναφορά σε “τουρκική”», υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος, με τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντά: «Η Συνθήκη αυτή ισχύει ως έχει. Καλύπτει απολύτως τα ζητήματα τα οποία είχε να καλύψει. Και τονίζω ότι ανάμεσα στα άλλα, η Συνθήκη αυτή δεν αφήνει περιθώρια για γκρίζες ζώνες και ρυθμίζει τα θέματα τα οποία σχετίζονται με τις αντίστοιχες μειονότητες, καθορίζοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει θρησκευτική, μουσουλμανική μειονότητα, τα δικαιώματα της οποίας γίνονται απολύτως σεβαστά».

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την ηχηρή απάντηση του Παυλόπουλου

«Αστακός» η Κομοτηνή – Ετοιμάζουν απόβαση με πούλμαν από Τουρκία

Από το βράδυ της Πέμπτης (07/12) τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Ροδόπης είναι ισχυρά, ενώ δεν επιτρέπεται σε κανέναν να πλησιάσει το τζαμί Κιρ Μαχαλά της οδού Φιλιππουπόλεως, όπου θα προσευχηθεί ο Ερντογάν. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στην υποδοχή του Τούρκου προέδρου, δε θα συμμετέχουν μόνο μουσουλμάνοι από τις γειτονιές της Κομοτηνής, αλλά θα φτάσει κόσμος και από την Ξάνθη με πούλμαν αλλά ακόμα και από την Τουρκία!

Εξάλλου, τις τελευταίες μέρες το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας, εργάζονται εντατικά προκειμένου «χιλιάδες μειονοτικών» να υποδεχτούν τον «σουλτάνο» στην Κομοτηνή.

Με τηλεφωνήματα, sms, mail και αναρτήσεις στα social media καλούνται οι μειονοτικοί της Θράκης, να δώσουν δυναμικό «παρών», στέλνοντας ταυτόχρονα και «μήνυμα» εντός και εκτός συνόρων και για το μέγεθος της μειονότητας αλλά κυρίως για την εθνική της ταυτότητα. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή θα τιμήσει την Δυτική Θράκη μας» έγραψε στο Twitter o ψευδομουφτής Κομοτηνής Αχμέτ Μέτε, που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις.

Ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο από μειονοτικά χωριά προς την Κομοτηνή για την υποδοχή Ερντογάν. Οι ιμάμηδες τζαμιών, που πρόσκεινται στους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, γυρίζουν πόρτα πόρτα τα χωριά καλώντας τους μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στην υποδοχή στο Κιρ Μαχαλέ της Κομοτηνής. Ο ιμάμης του χωριού Γλαύκη, Ερκάν Αζίζογλου, με συνεχή αναρτήσεις στα social media, ενημερώνει τους συγχωριανούς του πως : «Θα μπει λεωφορείο από το χωριό μας για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας της μητέρας πατρίδας μας Κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tourkikanea.gr μειονοτικοί που ζουν στην Ανδριανούπολη, Προύσα και Κωνσταντινούπολη, ετοιμάζονται σήμερα το πρωί να περάσουν τον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, προκειμένου να μεταβούν στην Κομοτηνή και να προσευχηθούν μαζί με τον Ερντογάν στο Κιρ Μαχαλέ και βέβαια να πάρουν μέρος στη «φιέστα».

Διαβάστε τι γράφουν στο κάλεσμα τους για συγκεντρώσεις:

A KAL copy

«Αυτή την φορά δεν θα είναι όμως μόνο η Κομοτηνή, αλλά Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Σαππες και Μύκη, όλη η Δυτική Θράκη θα βρίσκεται στους δρόμους της Κομοτηνής.

Η κριτική και η αντιπολίτευση αφήνεται κατά μέρος. Η μέρα είναι μέρα του Ερντογάν. Η μέρα είναι μέρα της Τουρκίας, είναι η μέρα που όλοι οι φόβοι πάνε στην άκρη, είναι η μέρα που 145.000 άνθρωποι θα κραυγάσουν με κοινό ενθουσιασμό. Αυτή είναι η μέρα, όλοι με μια καρδιά, όλοι είμαστε Ερντογάν. Διότι αυτός είναι ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Την Παρασκευή, οι δρόμοι γύρω από το τζαμί Κιρμαχαλλέ να γεμίσουν και να πλημμυρίσουν.

Την Παρασκευή η Τουρκική Δημοκρατία θα βρίσκεται στην Κομοτηνή για να δείξει όχι την δικαιοσύνη αλλά την δύναμη της αγάπης. Λαέ της Δυτικής Θράκης που γέμισες τις πλατείες με τον Σαδίκ Αχμέτ.

Το έπραξες και παλιότερα. Πάλι μπορείς να το κάνεις. Τώρα πρέπει να ξεσηκωθεί όλη η δυτική Θράκη!

Η εξουσία που καταδικάζει την δικαιοσύνη, που απαγορεύει την ονομασία «Τούρκος» και δεν αναγνωρίζει τους μουφτήδες μας, πρέπει τώρα να βρει απέναντι του εκατό χιλιάδες κόσμο».

Από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι του Ερντογάν επιθεωρούν όλες τις προετοιμασίες, με την Ελληνική Αστυνομία να έχει πάρει αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παυλόπουλος σε Ερντογάν: Αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά από αυτά που μας χωρίζουν

Παυλόπουλος σε Ερντογάν: Αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά από αυτά που μας χωρίζουν

Μάρκαραν με σταυρούς σπίτια μειονοτικών

Όσο, όμως, προετοιμαζόταν η φιέστα… κάποιοι ζωγράφισαν σταυρούς σε σπίτια μειονοτικών. Σε τοίχους σπιτιών ψευδομουφτήδων, του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, του δημάρχου Μύκης Καπζά Τζεμήλ, του Λεβέντ Σαδήκ, του δημοσιογράφου Ομέρ Τζεγκίζ και άλλων, άγνωστοι ζωγράφισαν μπλε σταυρούς. Το θέμα ερευνούν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Τρικάκια που γράφουν στα τουρκικά «Σκέψου το ξανά! Ο Erdogan θα φύγει. Εσύ και αύριο θα είσαι εδώ», πετάχτηκαν από αγνώστους σε χωριά της Ροδόπης και της Ξάνθης (Αρριανά, Λύκειο, Δειλινά, Φιλλύρα, Εχίνο, Κένταυρο, Μύκη, Γλαύκη).

s4

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θράκη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου των νομών Έβρου και Ροδόπης, καθώς και στην πόλη της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθούν σήμερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Για την πόλη της Κομοτηνής, πέραν τον εκτάκτων κυκλοφορικών ρυθμίσεων, θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, κατά τις ώρες 07.00 έως 22.00, στις οδούς Ιώνων, Μαρινάκη, Α. Παπανδρέου (έως τη διασταύρωση με την οδό Μαυρικίου), Κολοκοτρώνη (έως τη διασταύρωση με την οδό Λυκούργου), Λυκούργου (έως τη διασταύρωση με την οδό Κολοκοτρώνη), Μαυρικίου (έως τη διασταύρωση με την οδό Ιώνων), Φιλιππουπόλεως, Μεσημβρίας και Αίμου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου στην Κομοτηνή

Την Παρασκευή στις 11:15, ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με την σύζυγό του, και την συνοδεύουσα τουρκική αντιπροσωπεία αναμένονται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», όπου θα τους υποδεχθούν, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρο<

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/843426/froyrio-i-komotini-etoimazoyn-fiesta-gia-tin-episkepsi-erntogan#ixzz50eURSn9Y

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Κυρ. Μητσοτάκης: «Κλειστή» η διασκέδαση μέχρι το εμβόλιο

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών φαίνεται πως «φρενάρουν» τις σκέψεις της κυβέρνησης για άμεση παρουσίαση του οδικού χάρτη εξόδου από το καθεστώς του lockdown. Βέβαιο...

Δεύτερη ευκαιρία για 120 δόσεις – Τι προβλέπεται για τα «χαμένα» ενοίκια

Δεύτερη ευκαιρία για επανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων δίνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομιών στους οφειλέτες, που λόγω πανδημίας δεν κατάφεραν να...

-Χρ. Σταϊκούρας: Oι τέσσερις κομβικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα της πανδημίας

Τέσσερις κομβικές προτεραιότητες έχει θέσει και υλοποιεί η κυβέρνηση για την επόμενη ημέρα της πανδημίας, με στόχο την επίτευξη ισχυρής ανάκαμψης και για την...

Τσίπρας: Η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων το πιο σημαντικό διακύβευμα για την Ελλάδα

Tο πιο σημαντικό διακύβευμα για την Ελλάδα, είναι και θα παραμείνει η προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων απέναντι στις αυξανόμενες απειλές της Τουρκίας» ανέφερε...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!