Η ΔΑΠ αναδείχτηκε η μεγάλη νικήτρια στις φοιτητικές εκλογές του 2019 σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας και το Πανεπιστήμιο Πατρών για ακόμα μία χρονιά δεν αποτέλεσε την εξαίρεση.

Το ποσοστό που συγκέντρωσε η φοιτητική παράταξη στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας έφτασε το 37,41%, ανεβάζοντάς το ακόμα περισσότερο από το 37,10% που είχε στις εκλογές του 2018.

Δεύτερη παράταξη αναδεικνύεται η ΠΚΣ (του ΚΚΕ) που συγκέντρωσε το 28,2 % των ψηφοφόρων, ενώ βελτιωμένα ήταν τα ποσοστά της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) που αναδείχτηκε η τρίτη δύναμη με 16,92%. Αντίθετα για ακόμα μία χρονιά χαμηλά ήταν τα ποσοστά που συγκέντρωσε η παράταξη ΜΠΛΟΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 0,19%. 

Στις εκλογές του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η ΠΑΣΠ παίρνοντας το 36,99%, δεύτερη η ΠΚΣ με 31,93% και τρίτη η ΔΑΠ που συγκέντρωσε το 24, 64%. Η ΠΑΣΠ σε ότι αφορά τα ΤΕΙ κατάφερε να πάρει τη δύναμη που έχασαν η ΠΚΣ και η ΔΑΠ (η πρώτη στις εκλογές του 2018 είχε 32,33% και η δεύτερη 29,05).

Και στα ΑΤΕΙ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ καταρρακώθηκε συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό που έφτασε μόλις το 0,07%. Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρά το υποτονικό προεκλογικό κλίμα (προφανώς λόγω των εκλογών που ακολουθούν τον Μάιο), η προσέλευση των φοιτητών ήταν αρκετά ικανοποιητική και κινήθηκε σε μεγάλα ποσοστά, στις 23 κάλπες που είχαν στηθεί στο πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα σε όλα τα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας στο foititikanea.

ΠΗΓΗ