Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και, στο μουσικό σκέλος της βραδιάς, ο μεγάλος Ελληνας μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος και ο γνωστός ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας, θα βρίσκονται σήμερα στην Πάτρα για τη γιορτή των εγκαινίων της Μικρής Περιμετρικής Παράκαμψης.
Το μεγάλο ραντεβού, ανοιχτό στο κοινό, έχει δοθεί για το απόγευμα και ώρα 8:30 μ.μ., μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, στη Μικρή Περιμετρική, όπου ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα δώσει ανοικτή συναυλία με τίτλο «Χρώματα και Αρώματα».
Εργα του Γιάννη Μαρκόπουλου θα ερμηνεύσουν η φημισμένη υψίφωνος Ελενα Κελεσίδη, όπως επίσης οι καλλιτέχνες: Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή. Επίσης θα συμμετέχουν και το φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η Ορχήστρα Παλίντονος.
Κατά τη βραδινή εκδήλωση με γενικό τίτλο «φεγγαράδα στους δρόμους του ΕΣΠΑ» θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να κυκλοφορήσουν με όποιο μέσο επιλέξουν στη Μικρή Περιμετρική.
Παράλληλα στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο έχουν διαμορφωθεί χώροι στάθμευσης και για ποδήλατα ενώ όσοι πολίτες επιθυμούν, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, θα διαθέσει λεωφορεία από τον Κόμβο Κουρτέση, πριν και μετά το τέλος της συναυλίας.
Στο πλαίσιο επίσης του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, το απόγευμα η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Ομιλο Πατρών, διοργανώνει «ποδηλατάδα» στον αστικό ιστό της Πάτρας. Η «ποδηλατάδα» θα ξεκινήσει στις 7:00 μ.μ. από το πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου και θα διασχίσει την Πάτρα έως τον κόμβο Κουρτέση. Στην συνέχεια οι ποδηλάτες θα εισέλθουν στη Μικρή Περιμετρική.
Η Μικρή Περιμετρική θα δοθεί στην κυκλοφορία επίσημα αύριο Σάββατο στις 14:30 το μεσημέρι.
«Το έργο της Μικρής Περιμετρικής είναι ένα έργο που αλλάζει ριζικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης των Πατρών. Ηδη ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη διευκόλυνση των πολιτών και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας» ανακοίνωσε χθες η περιφέρεια επισημαίνοντας ότι «θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την Τροχαία, με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της Μικρής Περιμετρικής.
Παράλληλα, η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι «θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των κυκλοφοριακών δεδομένων, που θα καταγράφονται με τη λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής από αυτό το Σάββατο 22 του μηνός και θα παρεμβαίνει, όπου και όταν χρειάζεται».

 

Κυκλοφορούμε στη Μικρή Περιμετρική – Mini bus για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Η «φεγγαράδα στους δρόμους του ΕΣΠΑ» την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να κυκλοφορήσουν με όποιο μέσο επιλέξουν στη Μικρή Περιμετρική και να φτάσουν στο χώρο (Ρωμαϊκό Υδραγωγείο) της ανοικτής συναυλίας του Γιάννη Μαρκόπουλου (8.30 μ.μ.).
Έτσι, στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο κάποιος θα μπορεί να φθάσει με τα πόδια, με ποδήλατο, με αυτοκίνητο (θα έχουν διαμορφωθεί χώροι στάθμευσης) ή με λεωφορείο.
Για το σκοπό αυτό, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, θα διαθέσει λεωφορεία που θα μεταφέρουν δωρεάν τους πολίτες, που έχουν ανάγκη, μεταξύ του κόμβου Κουρτέση και του Αρχαιολογικού χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου.
Συγκεκριμένα, από τις 7.30 μ.μ. έως 8.30 μ.μ., θα μεταφέρουν το κοινό από τον Κόμβο Κουρτέση στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο για τη συναυλία.
Αντίστοιχα δρομολόγια θα εκτελούνται από το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο στον Κόμβο Κουρτέση, μετά το τέλος της συναυλίας, στις 10.30 μ.μ.
Επιπλέον, στο χώρο της συναυλίας η πατρινή επιχείρηση ΛΟΥΞ θα προσφέρει νερά και αναψυκτικά.
Ποδηλατάδα στην Πάτρα και στη Μικρή Περιμετρική
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, το απόγευμα της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου 2018, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών, διοργανώνει «ποδηλατάδα» στον αστικό ιστό της Πάτρας και στη Μικρή Περιμετρική.
Η «ποδηλατάδα» θα ξεκινήσει στις 7:00 μ.μ. από το πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου και θα διασχίσει την Πάτρα από την οδό Κορίνθου έως τον κόμβο Κουρτέση. Στην συνέχεια οι ποδηλάτες θα εισέλθουν στη Μικρή Περιμετρική και θα τερματίσουν στον Αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, όπου θα πραγματοποιηθεί η ανοικτή συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου.
Προσαρμόζουμε τη Μικρή Περιμετρική στις κυκλοφοριακές ανάγκες της πόλης – Email για την επικοινωνία των πολιτών
Το έργο της Μικρής Περιμετρικής είναι ένα έργο που αλλάζει ριζικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης των Πατρών.
Ήδη ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη διευκόλυνση των πολιτών και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την Τροχαία Πατρών, με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της Μικρής Περιμετρικής.
Παράλληλαη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των κυκλοφοριακών δεδομένων, που θα καταγράφονται με τη λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής της Πάτρας από το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, και θα παρεμβαίνει, όπου και όταν χρειάζεται, ώστε η λειτουργικότητα του έργου να προσαρμόζεται στις πραγματικές ανάγκες.
Στο πλαίσιο αυτό, πολίτες και φορείς που εκτιμούν ότι δημιουργούνται δυσλειτουργίες στην κυκλοφορία, μπορούν να απευθύνουν τις επισημάνσεις τους στην Περιφέρεια, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση: miniperimetriki@pde.gov.gr. Τα μηνύματα θα κατηγοριοποιούνται, θα αποστέλλονται στις συναρμόδιες υπηρεσίες και θα ενημερώνονται οι πολίτες για την εξέλιξη.