Αρχική Uncategorized Φέρτε! Φέρτε κι...άλλους! Έχουμε ..."χωρο"!!! ΝΕΑ (θλιβερότατα!) 'ρ ε κ ό ρ'...

Φέρτε! Φέρτε κι…άλλους! Έχουμε …”χωρο”!!! ΝΕΑ (θλιβερότατα!) ‘ρ ε κ ό ρ’ “αφίξεων”…. (ΟΧΙ τουριστών!)

“Χ Ω Ρ Α Μ Ε”  ΤΑΧΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ;
ΝΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΜΕ  ΠΟΙΟΝ;
ΤΟΝ ΜΟΥΖΑΛΑ, Ή ΤΟΝ …ΤΟΣΚΑ;
Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΕΣΒΟΣ
Συνολικά 940 εισβολείς έφτασαν στη Λέσβο μέσα στον Ιούνιο, αριθμός που αποτελεί εφετινό ‘ρ ε κ ό ρ’ για τις  (λαθρομεταναστευτικές) αφίξεις στο νησί. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Ιανουάριο είχαν περάσει στη Λέσβο σχεδόν οι μισοί – 456 άτομα -, τον Φεβρουάριο 252, τον Μάρτιο 336, τον Απρίλιο 281 και τον Μάϊο 534.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΕΣΒΟΣ
 
Σχετική εικόνα
Την ίδια ώρα, μείωση παρατηρείται στον ρυθμό των αφίξεων στην Χίο, μετά τη μεγάλη αύξηση του Μαΐου. 
Τον Ιούνιο συνολικά έφτασαν στο νησί 309, λιγότεροι σε σύγκριση με τον Ιανουάριο (324), ενώ τον Φεβρουάριο είχαν περάσει στη Χίο 275, τον Μάρτιο 824, τον Απρίλιο 505 και τον Μάϊο 948.
 
Σχετική εικόνα
Στη Σάμο, μέσα στον Ιούνιο έφτασαν 249, ενώ τους προηγούμενους μήνες οι …αφίξεις είχαν ως εξής: 232 τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο 172, τον Μάρτιο 247, τον Απρίλιο 243 και τον Μάϊο 249.
 
Συνολικά και σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στη Λέσβο ζουν σε καταυλισμούς και άλλες δομές 3.886, στη Χίο 3.685 και στη Σάμο 2.065. 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΕΣΒΟΣ
Συνολικά σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου ζουν 9.636, όταν στην αρχή της χρονιάς ζούσαν 11.078, στα τέλη Ιανουαρίου 10.123, στα τέλη Φεβρουαρίου 9.209, στα τέλη Μαρτίου 8.604, στα τέλη Απριλίου 8.546, και στα τέλη Μαΐου 9.170.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής Ακτοφυλακής, τον Ιούνιο υπήρξαν 39 επεμβάσεις και επαναπροωθήθηκαν στις συνολικά 1.454 άτομα. 
Από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, υπήρξαν 159 επεμβάσεις και επαναπροώθηση συνολικά 6.453 ατόμων.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΕΣΒΟΣ
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΜΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΑΦΙΞΕΩΝ …
Ξέσπασμα Χουλιάρα: «Αξιότιμε Δήμαρχε έχεις καταφέρει να στεγάσεις δεκάδες χιλιάδες μετανάστες τα τελευταία χρόνια…»
 
Σχετική εικόνα
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Generation Identitaire, με έδρα τη Γαλλία, που είναι διαθέσιμη σε τέσσερις γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά), το δίκτυο δηλώνει ότι θέλει να «υπερασπιστεί την Ευρώπη», εμποδίζοντας τον απόπλου των πλοίων των ΜΚΟ, που διευκολύνουν και «περιθάλπτουν» λαθρομετανάστες, από τα ευρωπαϊκά λιμάνια. 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΕΣΒΟΣ
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της GI στην ευρωπαϊκή ιστοσελίδα ‘euractiv.com’, οι ΜΚΟ που “διασώζουν” λαθρομετανάστες είναι άμεσοι ΣΥΝΕΡΓΟΙ των λαθρεμπόρων, οι οποίοι παίρνουν τη σκυτάλη από τους διακινητές ανθρώπων για να βοηθήσουν τους λαθρομετανάστες να φτάσουν τις ευρωπαϊκές ακτές… 
 
Για τον εκπρόσωπο της GI, όπως και για όλα τα ενεργά μέλη της εκστρατείας “Defend Europe” (Υπερασπιστείτε την Ευρώπη), οι άνθρωποι αυτοί (των Μ.Κ.Ο) είναι επί της ουσίας «πολιτικοί ακτιβιστές» υπέρ της παράνομης μετανάστευσης. 
 
Σχετική εικόνα
Μεταξύ άλλων περιστατικών, στα μέσα Μαΐου, πάνω σε ένα μικρό μηχανοκίνητο σκάφος, μια μικρή ομάδα της GI προσπάθησε να εμποδίσει τον «Υδροχόο», το πλοίο της ΜΚΟ «Μεσόγειος SOS», να βγει από το λιμάνι της Κατάνιας στη Σικελία, ενώ λίγο αργότερα τα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν από την ιταλική ακτοφυλακή. 
 
Το ακροδεξιό GI, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέσω της εκστρατείας “Defend Europe” (Υπερασπιστείτε την Ευρώπη), ένα ποσό της τάξεως των 65.000 ευρώ και εθελοντικό προσωπικό, ενώ ο εκπρόσωπός της, Πιερ Λαρτί, διαβεβαιώνει ότι η GI έχει επαρκή κεφάλαια για να συνεχίσει το έργο της αυτό το καλοκαίρι.
Διάφορες οργανώσεις έχουν κινητοποιηθεί κατά του GI, προκειμένου να σταματήσουν τη δράση του. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών, η online υπηρεσία πληρωμών PayPal, ανακοίνωσε πρόσφατα το πάγωμα του λογαριασμού της GI, ενώ το ίδιο ανακοίνωσε ότι θα κάνει και η τράπεζα Credit Mutuel, μετά την πάροδο δύο μηνών που προβλέπει ο χρηματοπιστωτικός κανονισμός. 
 
Αρκετές οργανώσεις έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και έχουν υποβάλει σχετικές εκθέσεις για τις δραστηριότητες της GI στην εισαγγελία του Παρισιού. 
Κάποιες εξ αυτών επισημαίνουν ότι η εκστρατεία «Defend Europe» αφορά πρώτον, «υποκίνηση σε διακρίσεις κατά προσώπων ή ομάδας, λόγω της καταγωγής τους», η οποία τιμωρείται με ένα χρόνο φυλάκισης και 45.000 ευρώ πρόστιμο και δεύτερον «εγκληματική συνωμοσία για παρεμπόδιση βοήθειας και διάσωσης», η οποία μπορεί να συνεπάγεται δέκα χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 150.000 ευρώ. 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΕΣΒΟΣ
«Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς, οι ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο, ο ρατσισμός και το μίσος έχει δραματικές συνέπειες, οι ζωές χάνονται κάθε χρόνο. Τι θα συμβεί την επόμενη φορά που θα συναντήσουν ένα πλοίο με μετανάστες στην ανοικτή θάλασσα; Σίγουρα δεν θα είναι μια δημοκρατική διαδικασία», λέει η «Some of us”, μία εκ των οργανώσεων που έχουν κινητοποιηθεί κατά της GI.
[Πηγή: ‘ισχύς’]
—————————————————————–
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΟΣ ‘ΙΣΧΥΣ’: 
 
ΕΝΩ, Η …”ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ”, ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. 
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΥΚΛΩΜΑ.
 
ΟΙ ΜΚΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΥΤΑ ΑΠΟΠΛΕΥΣΟΥΝ, ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο., ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ 3 ΜΟΛΙΣ ΜΙΛΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ. 
 
ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. 
 
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ …ΕΒΡΑΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΡΜΩΜΕΝΟΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΟ-“ΑΓΑΘΟΒΙΟΛΙΚΟ” ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ.
 
Συντακτική ομάδα “ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μητσοτάκης από Αίγυπτο: Κοινοί στόχοι να μην υπάρξουν νέες περιπέτειες στην γειτονιά μας

«Κοινοί μας στόχοι να μην υπάρξουν νέες περιπέτειες στην γειτονιά μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μερική οριοθέτηση των μεταξύ μας θαλασσιών ζωνών, που είναι τετελεσμένο...

Μητσοτάκης από Αίγυπτο: Κοινοί στόχοι να μην υπάρξουν νέες περιπέτειες στην γειτονιά μας

«Κοινοί μας στόχοι να μην υπάρξουν νέες περιπέτειες στην γειτονιά μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μερική οριοθέτηση των μεταξύ μας θαλασσιών ζωνών, που είναι τετελεσμένο...

Αλ Σίσι: Αναγκαία η ενίσχυση του τριμερούς μηχανισμού Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

«Ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο υπάρχουν βαθιές φιλικές σχέσεις και οι πρώτες επαφές των δύο λαών έγιναν πριν από 3.000 χρόνια. Τα τελευταία...

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος έπεσε στην Ηλεία – Δυο νεκροί

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ηλεία εδώ και λίγη ώρα. Σύμφωνα με το ilialive.gr ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος έχει πέσει στο χωριό Χαριά. Το αεροσκάφος κατέπεσε και τυλίχθηκε...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!