Σοκολάτα για πρωινό; «Φύγαμε!», λένε οι ειδικοί στην υγεία. Μέσα από εκτενή έρευνα, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η σοκολάτα νωρίς το πρωί μπορεί να βοηθήσει τόσο το μυαλό σας όσο και την περιφέρεια της μέσης σας. Ναι, σωστά διαβάσατε! Ας εξετάσουμε αυτά τα συναρπαστικά ευρήματα.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ είχαν φτιάξει μια ομάδα παχύσαρκων ενηλίκων που έκαναν τη σοκολάτα ένα μέρος του πρωινού τους. Οι ερευνητές είπαν παράλληλα σε μια άλλη ομάδα να καταναλώνει ένα διαιτητικό πρωινό.
Στο τέλος της δοκιμαστικής περιόδου (32 εβδομάδες), μπορείτε να μαντέψετε ποια ομάδα έχασε το περισσότερο βάρος; Έκπληξη! Ήταν αυτοί που έτρωγαν σοκολάτα! Και κράτησαν μακριά τα περιττά τους κιλά περισσότερο από ότι οι συναγωνιζόμενοι τους με την αυστηρή δίαιτα.
Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους. Ένας απ’ αυτούς είναι ότι η καλή σοκολάτα ενισχύει το μεταβολισμό. Επίσης, σας κάνει να αισθάνεστε πλήρης περισσότερες ώρες την ημέρα.
Οι αυστηρές δίαιτες, από την άλλη, δεν έχουν μεγάλη διάρκεια και τείνουν να έχουν απογοητευτικά αποτελέσματα.
“Το σώμα σας είναι σαν ένα αυτοκίνητο: το καύσιμο είναι αναγκαίο για την απόδοση,” λέει η Angela Ginn από την Academy of Nutrition and Dietics. “Η απώλεια βάρους σχετίζεται με τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε και με τις θερμίδες που καίμε. Το δύσκολο στις διάφορες δίαιτες είναι το αίσθημα της στέρησης.”
Ακόμα κι αν η απώλεια βάρους δεν ήταν αρκετά καλό κίνητρο, μια μακροχρόνια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Syracuse διαπίστωσε, επίσης, ότι το κακάο κάνει θαύματα στον εγκέφαλό σας. Αυξάνει τις γνωστικές λειτουργίες όπως η μνήμη και η αφηρημένη σκέψη. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τακτική πρόσληψη σοκολάτας αποτρέπει τις εγκεφαλικές βλάβες που σχετίζονται με την ηλικία.
Πρόσθετες έρευνες κατέληξαν, επίσης, στο συμπέρασμα ότι η σοκολάτα αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, το οποίο οι επιστήμονες συνδέουν με την καλύτερη νευρική λειτουργία.
Οι επιπτώσεις τις σοκολάτας στην εγρήγορση του εγκεφάλου είναι ιδιαίτερα έντονες το πρωί, επειδή, όπως λέει η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ. Daniela Jakubowicz, ο εγκέφαλός σας χρειάζεται ενέργεια. Οι θρεπτικές ουσίες της σοκολάτας παρέχουν ενέργεια άμεσα.
Το κλειδί εδώ είναι ότι θα πρέπει να τρώτε καλή σοκολάτα. Μια γραμμή Kit-Kat δεν θα κάνει τίποτα. Χρειάζεστε τη μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο, το οποίο είναι γεμάτο από τα ευεργετικά φλαβονοειδή που φημίζονται για τις λιποδιαλυτικές και τονωτικές τους ιδιότητες.
Έχετε μείνει έκπληκτοι ότι η σοκολάτα μπορεί να είναι τόσο ευεργετική; Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις φοβερές της ικανότητες.
διαφορετικό Πηγή: www.diaforetiko.gr | Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΠΗΓΗ