Αρχική Διάφορα Υψηλά κέρδη για τη «Μυτιληναίος»

Υψηλά κέρδη για τη «Μυτιληναίος»

Οι ενισχυμένες ταμειακές ροές του ομίλου, μετά τη μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 177,7 εκατ. ευρώ, επιτρέπουν στον όμιλο να δρομολογήσει άμεσα τα επενδυτικά σχέδιά του για σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 665 MW με καύσιμο φυσικό αέριο.

Κύκλο εργασιών 2 δισ. ευρώ, από το 1,5 δισ. ευρώ το 2018 στο τέλος του έτους, και EBITDA στα 400 εκατ. ευρώ από 290 εκατ. ευρώ προβλέπει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για τον όμιλο, που μπαίνει σε νέα εποχή μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού. «Η χρονιά της ενοποίησης ολοκληρώθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Μυτιληναίος» στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τις οικονομικές επιδόσεις του 2018, οι οποίες διατηρήθηκαν στα επίπεδα-ρεκόρ του 2017.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος διέβλεψε επιδόσεις-ρεκόρ στον κλάδο της Μεταλλουργίας, καθώς λόγω της καθετοποιημένης παραγωγής με το εργοστάσιο της «Αλουμίνιο» προσέφερε το 2018 συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων παραγωγών.

Οι ενισχυμένες ταμειακές ροές εξάλλου του ομίλου μετά τη μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 177,7 εκατ. ευρώ επιτρέπει στη «Μυτιληναίος» να δρομολογήσει τα επενδυτικά της σχέδια.

Τα πέντε επενδυτικά βήματα αφορούν:

● Σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 665 MW με καύσιμο φυσικό αέριο, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και αναμένεται λειτουργήσει εντός του 2021. Πρόκειται για επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ.

● Διασφάλιση του χαρτοφυλακίου του φυσικού αερίου με ακόμη μεγαλύτερη διαφοροποίηση πηγών.

● Οι πολλά υποσχόμενες δραστηριότητα των έργων φωτοβολταϊκών σταθμών έχει επεκταθεί στις πέντε ηπείρους. Το πλάνο της «Μυτιληναίος» προβλέπει την κατασκευή και την πώληση «πακέτου» έργων και στη συνέχεια την επανεπένδυση για την κατασκευή νέων projects.

● Ολοκλήρωση της εξαγοράς της Επεξεργασίας Αλουμινίου – Μεταλλοβιομηχανίας (ΕΠΑΛΜΕ) που μέσω της δραστηριότητάς της ανακύκλωσης αλουμινίου θα αυξήσει την παραγωγή της εταιρείας στα υψηλότερα επίπεδα της Ευρώπης.

● Στο τέλος του 2019 με αρχές του 2020 αναμένεται να ληφθεί η επενδυτική απόφαση για το νέο εργοστάσιο παραγωγής αλουμίνας. Αν υλοποιηθεί η συγκεκριμένη επένδυση, η παραγωγή της ελληνικής εταιρείας θα ανέλθει στα 2 εκατ. τόνους.

«Το 2018, η εταιρεία κατάφερε να επαναλάβει οικονομικές επιδόσεις αντίστοιχες με το 2017, έτος κατά το οποίο καταγράφηκαν ιστορικά υψηλά μεγέθη σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του εταιρικού μετασχηματισμού. Εξίσου σημαντική εξέλιξη, πέραν της υψηλής κερδοφορίας, ήταν ότι το 2018 καταγράφηκαν ισχυρές ταμειακές ροές, που είχαν ως συνέπεια την περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού.

Παράλληλα, σε επιχειρησιακό επίπεδο, έχουν τεθεί οι βάσεις ώστε το 2019 να αποτελέσει εκ νέου για τη MYTILINEOS ένα έτος με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε κάθε έναν από τους τομείς δραστηριότητας» δήλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Χρεωμένα με δάνεια το 28,4% των νοικοκυριών της χώρας – Πόσα καταναλώνουν, πόσα αποταμιεύουν

Χρεωμένα με δάνεια, εξαιρουμένων των ενυπόθηκων στεγαστικών για την αγορά της κύριας κατοικίας, ήταν πέρυσι το 28,4% των νοικοκυριών της χώρας, εκ των οποίων...

Guideline 4. maintain the organization of males. Indeed, yes, mingle with guys, make friends together, but don’t change in any situation.

Guideline 4. maintain the organization of males. Indeed, yes, mingle with guys, make friends together, but don't change in any situation. Any betrayal painfully recognized...

Νέα 24ωρη απεργία από τους διανομείς της efood

Νέα 24ώρη απεργία, για αύριο 24 Σεπτεμβρίου, στον κλάδο εστίασης και διανομέων στην efood προκήρυξε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). Κύριο...

Ανησυχία για Θεσσαλονίκη – Ραγδαία αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων

Αυξητική τάση στη συγκέντρωση του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης διαφαίνεται από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας στις καθημερινές μετρήσεις για την έρευνα...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!