Αρχική Οικονομία Υπό κατάσχεση και οι θυρίδες οφειλετών

Υπό κατάσχεση και οι θυρίδες οφειλετών

«Ριφιφί» και στις τραπεζικές θυρίδες οφειλετών του Δημοσίου θα μπορεί να κάνει η εφορία, με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται και θα μπει ώς το τέλος του 2018 σε εφαρμογή.

Αυτά προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ, με το οποίο προαναγγέλλεται η απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου διάρρηξης τραπεζικών θυρίδων από κατάσχεση.

Το άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων για όσους έχουν χρέη προς την εφορία προβλέπεται εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο εφαρμόζεται σε λίγες περιπτώσεις και για φορολογούμενους με οφειλές άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.

Με το μέτρο αυτό και τους 100.000 φορολογικούς ελέγχους που προβλέπει το σχέδιο Πιτσιλή για κάθε αντικείμενο (βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών τύπου AirBnB), αποδείξεις, φορολογούμενους μεγάλου πλούτου, επιδιώκεται η βεβαίωση εσόδων 3,2 δισ. για το 2018.

Εμφαση θα δοθεί και στη φορολογική συμμόρφωση, με τον σχεδιασμό να προβλέπει 100.000 τηλεφωνικές κλήσεις σε ανάλογο αριθμό πολιτών, ώστε να μην ξεχάσουν τις φετινές υποχρεώσεις τους απέναντι στην εφορία.

Πιο αναλυτικά, από τους στόχους του σχεδίου της ΑΑΔΕ για το 2018 ξεχωρίζουν τα εξής:

1.  Εισήγηση για την απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου διάρρηξης τραπεζικών θυρίδων από κατάσχεση, μέχρι 31/12/2018.

2.  Επικαιροποίηση των απαραίτητων εντύπων και οδηγιών για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2017, μέχρι 31/05/2018.

3.  Επαρκής συντονισμός, ώστε να έχει διενεργηθεί μία τουλάχιστον διασταύρωση για την είσπραξη εσόδων από ανασφάλιστα οχήματα, μέχρι 30/09/2018.

4.  Υλοποίηση ηλεκτρονικής εφαρμογής παρακολούθησης βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, μέχρι 31/03/2018.

5.  Εισπράξεις 2,8 δισ. ευρώ έναντι του παλαιού ληξιπρόθεσμου χρέους της Φορολογικής Διοίκησης και 400 εκατ. ευρώ επί του νέου.

6.  Χαρακτηρισμός 4,5 δισ. ευρώ εκ των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Φορολογικής Διοίκησης ως ανεπίδεκτων είσπραξης, εκ των οποίων τα 4,3 δισ. ευρώ από την Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης.

7.  Διενέργεια τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικών επικοινωνιών, με σκοπό τη συμμόρφωση των φορολογούμενων και την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων ως προς την υποβολή δηλώσεων και την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

8.  Επίβλεψη της διαδικασίας αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων υπενθύμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε μικρο-οφειλέτες προηγούμενων ετών και αξιολόγηση αποτελεσμάτων, σε τριμηνιαία βάση, με υποβολή σχετικής αναφοράς εντός 15 ημερών από τη λήξη του τριμήνου.

9.  Εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων επιστροφών σε ποσοστό 100% ως προς το πλήθος και το ποσό (για όλα τα φορολογικά αντικείμενα), ώστε στις 31/08/2018 να μην υφίστανται εκκρεμείς επιστροφές άνω των 90 ημερών.

10.  Εξέταση αναπροσαρμογής των συντελεστών φορολόγησης πλοίων της δεύτερης κατηγορίας του Ν. 27/1975 και πρόταση σχεδίου νόμου, μέχρι 31/12/2018.

Ελεγχοι

11.  Διενέργεια τουλάχιστον 450 ελέγχων από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και βεβαίωση φόρων τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ, με εισπραξιμότητα άνω του 40%.

12.  Διενέργεια τουλάχιστον 550 ελέγχων από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και βεβαίωση φόρων τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, με εισπραξιμότητα τουλάχιστον 20%.

13.  Διενέργεια τουλάχιστον 1.250 ελέγχων από τις εφορίες Ανωνύμων Εταιρειών ΦΑΕ, με βεβαίωση φόρων τουλάχιστον 550 εκατ. ευρώ και 1.100 ελέγχων επιστροφών φόρων με εισπραξιμότητα άνω του 15%.

14.  Διενέργεια τουλάχιστον 15.500 ελέγχων από τις ΔΟΥ με βεβαίωση φόρων τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ (!), αλλά και 70.000 μερικών επιτόπιων ελέγχων, ενώ τα τελωνεία προβλέπεται να διενεργήσουν επιπλέον 100.000 ελέγχους

15.  Διενέργεια πλήρων και μερικών ελέγχων επί «φρέσκων» υποθέσεων, σε ποσοστό τουλάχιστον 70% επί του συνόλου των πλήρων και μερικών ελέγχων.

16.  Διενέργεια τουλάχιστον 3.000 ελέγχων για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των μη ετήσιων υποχρεώσεων των φορολογιών κεφαλαίου.

17.  Διενέργεια τουλάχιστον 70.000 μερικών επιτόπιων ελέγχων από τις ΔΟΥ.

18.  Διενέργεια τουλάχιστον 500 μερικών επιτόπιων ελέγχων για διασφάλιση της είσπραξης του φόρου διαμονής.

19.  Ολοκλήρωση έρευνας σε τουλάχιστον 230 ΑΦΜ, κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Πτωτικά οι αποδόσεις των ομολόγων

Yποχωρούν ελαφρώς σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων - κυρίως των χωρών του σκληρού πυρήνα, στην ευρωζώνη. Η ΕΚΤ συνέχισε και την προηγούμενη εβδομάδα (παρά τις...

Δένδιας : Η Ελλάδα είναι στη διάθεση της Λιβύης να συμφωνήσουμε για την ΑΟΖ

«Η Ελλάδα είναι στη διάθεση της Λιβύης για να συμφωνήσουμε στις θαλάσσιες ζώνες μας» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη δήλωσή του μετά...

ΟΕΕ: 30 μέτρα για την τόνωση της οικονομίας και των επιχειρήσεων

Μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ταχύτερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, καταθέτει το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, μέσω της...

Συμφωνία ΥΠΟΙΚ – ΕΤΕπ για τη διαχείριση 5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η ΕΤΕπ θα συμβάλει στη διαχείριση επενδύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» Η σχετική...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!