Αρχική Πολιτική Υπόμνημα Νικολόπουλου προς την Γ’ Πταισματοδίκη για την «αμαρτωλή» σύμβαση της ΕΡΓΟΣΕ!

Υπόμνημα Νικολόπουλου προς την Γ’ Πταισματοδίκη για την «αμαρτωλή» σύμβαση της ΕΡΓΟΣΕ!

Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δόθηκε στη δημοσιότητα το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:
Με υπόμνημά του προς την Γ’ Πταισματοδίκη της Πάτρας ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος διευκολύνει το έργο της Δικαιοσύνης γύρω από το σκάνδαλο της σήραγγας της Όθρυος.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την «αμαρτωλή» σύμβαση 994/2005 του Προαστιακού Σιδηρόδρομου που καθυστέρησε εξοργιστικά να υλοποιηθεί και είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να ζητηθεί η επιστροφή πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Νίκος Νικολόπουλος με αλλεπάλληλες ερωτήσεις του προς τη Βουλή είχε αναδείξει το μέγα σκάνδαλο, μία δε, ερώτησή του είναι αυτή που ερευνάται σήμερα από τη Δικαιοσύνη!
Ειδικότερα, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής στο υπόμνημά του προς την Γ’ Πταισματοδίκη της Πάτρας παρατηρεί:
«Με τις απαντήσεις τους ή την παράλειψή τους να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί, έριχναν νερό στο μύλο της συγκάλυψης, αρνούμενοι να λάβουν μέτρα για την τιμωρία των επίορκων κρατικών λειτουργών, αλλά και για να αποτρέψουν τον κίνδυνο επιστροφής πολλών εκατομμυρίων ευρώ ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Μας κοινοποιούσαν απλώς απαντήσεις των ελεγχομένων οργάνων διοίκησης ή κρυβόντουσαν πίσω από διακηρύξεις περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης ή απαξιούσαν να μας απαντήσουν!»
Σε άλλο σημείο του υπομνήματος, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογραμμίζει:
«Το μεγάλο αυτό σκάνδαλο διεκδικεί και ρεκόρ δικαστικής βραδυπορίας, δεδομένου ότι το «πέρα-δώθε» της σχετικής δικογραφίας, μεταξύ Πρωτοδικείου, Εφετείου και ανακριτικών γραφείων άρχισε το 2004 και διαρκεί μέχρι και σήμερα, αφού το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών δεν έχει αποφανθεί ακόμη για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη, αν και παρήλθαν δυο(2) και πλέον χρόνια από τότε(29/5/2015) που η σχετική δικογραφία(αριθμός δικογραφίας: ΝΒ 105/15), μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης, υπεβλήθη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Πρέπει δε να επισημανθεί ότι, αν δεν βρισκόταν η σημερινή Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ Δημητρίου, ως αρμόδια τότε Εισαγγελέας Εφετών, να μην κάνει δεκτή δυο φορές την πρόταση του 2ου Ανακριτή κ. Δημ. Οικονόμου για αρχειοθέτηση της δικογραφίας, το μεγάλο αυτό σκάνδαλο θα είχε ενταφιαστεί…

Αναγκάστηκα, όταν πληροφορήθηκα ότι τα ισχυρά συμφέροντα, ανώτατα στελέχη των οποίων κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, ασκούν ασφυκτικές πιέσεις για τη συγκάλυψη της δύσοσμης αυτής υπόθεσης και την αποφυγή της παραπομπής των στελεχών τους σε δίκη, να απευθύνω προς την Αξιότιμη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη συνημμένη επιστολή, εκφράζοντας τον προβληματισμό μου για την καθυστέρηση που παρατηρείται, αλλά και την ελπίδα, ότι τόσο η Εφέτης που ορίστηκε ως Εισηγητής στο Συμβούλιο Εφετών, όσο και το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών θα σταθούν στο ύψος τους και θα διαφυλάξουν το κύρος και την αξιοπρέπεια της Δικαιοσύνης.

Όπως τεκμηριώνω αναλυτικά στην Ερώτησή μου & Α.Κ.Ε. που ερευνάτε, πέρα από τη συγκάλυψη του μεγάλου αυτού σκανδάλου που παρατηρείται σε όλα τα επίπεδα, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος, αν όχι βεβαιότητα, να ζητηθεί η επιστροφή πολλών εκατομμυρίων ευρώ ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, λόγω της διαπιστωμένης πλέον μη έγκαιρης αποπεράτωσης του συνόλου των υπολειπομένων εργασιών της διαλυθείσας αμαρτωλής σύμβασης 994/2005. Οι υπεύθυνες γι αυτό υπηρεσίες προσπαθούν με τις απαντήσεις που μας διαβιβάζουν οι μονίμως ανυποψίαστοι υπουργοί ν’ αποκρύψουν τη ζοφερή αυτή και επώδυνη για τα δημόσια οικονομικά πραγματικότητα, αλλά τα έγγραφα που σας προσκομίζω συνημμένα τους διαψεύδουν.

Και, αξιότιμη Κυρία Πταισματοδίκη, οι ποινικές ευθύνες γι αυτή τη ζημία που θα προκύψει δεν περιλαμβάνονται στην παραπάνω δικογραφία, που βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, και πρέπει να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη στα πλαίσια της διερεύνησης των καταγγελιών μου με την παραπάνω Ερώτησή μου & Α.Κ.Ε. που διεξάγετε.

Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση για το παραπάνω τεράστιο σκάνδαλο»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Tinder Launches Tinder U, A Romance Service for College Students Just

Tinder Launches Tinder U, A Romance Service for College Students Just Whether youre shopping for like or people to talk about a relationship with, Tinder...

Sesion plenaria cantidad 78 – jueves, 3 de septiembre de 2015

Sesion plenaria cantidad 78 - jueves, 3 de septiembre de 2015 Inscripcion y no ha transpirado bases en la web Recepcionista, superior sobre...

On peut citer bibliographie vos meilleurs disposition avec aboutis aupres Paname

On peut citer bibliographie vos meilleurs disposition avec aboutis aupres Paname On a longue serie les gros ordre en compagnie de acheves aupres Paname Vous-meme soyez...

A way to floop the pig: Card battles – experience Your Time suggestions, methods, and tips and advice

A way to floop the pig: Card battles - experience Your Time suggestions, methods, and tips and advice Working out for you keep your nice,...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!