Μαζεύει υπογραφές για την κατάργηση του εκλογικού πλαφόν του 3% το τουρκόψυχο κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας DEB!

Όπως ανέφερε σε ομιλία του σε πανηγύρι στην Προύσα προ ολίγων ημερών ο πρόεδρος του μορφώματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, έχουν συγκεντρωθεί 17.000 υπογραφές, ενώ ο… φιλόδοξος αγώνας συνεχίζεται αδιαλείπτως.

«Εσείς είστε Δυτικοθρακιώτες. Μέλη των οικογενειών σας και συγγενείς σας ακόμη βρίσκονται εκεί. Αυτοί λοιπόν εκεί έχουν ανάγκη τη στήριξή σας στον αγώνα μας για την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης» είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούς μιλώντας στο πανηγύρι.

«Ο πρόεδρος του DEB φροντίζει τέτοιου είδους δηλώσεις να τις πραγματοποιεί εκτός Ελλάδας, υπό τον φόβο αντιδράσεων κι επειδή δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας ως επί το πλείστον. Η συγκέντρωση υπογραφών στη Θράκη έχει ξεκινήσει από το 2015 και γνωρίζουμε ότι βάζουν ανθρώπους αναλφάβητους, αμόρφωτους να υπογράφουν. Η προπαγάνδα τους θυμίζει πολύ εκείνη των αποίκων στους αυτόχθονες, καθώς με… δωράκια ευτελούς αξίας στον φτωχό μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης εξαγοράζουν υπογραφές για την κατάργηση του πλαφόν. Πολλοί από τους ανθρώπους δεν ξέρουν να γράφουν ούτε το όνομά τους κι όμως υπογράφουν» σχολιάζει με νόημα πρώην στρατιωτικός στην εφημερίδα «δημοκρατία».

Πηγές της εφημερίδας κάνουν μάλιστα λόγο για επαφές του τουρκόψυχου μορφώματος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Οικολόγους Πράσινους προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθειά τους, χωρίς ωστόσο ακόμη να υπάρχει κάποια συνεργασία σε αυτό το επίπεδο. «Γίνονται διάφορες ζυμώσεις στη Θράκη από πλευράς DEB» αναφέρει πηγή της εφημερίδας, που παρακολουθεί στενά το θέμα.

Πηγή “Δημοκρατία”

ΠΗΓΗ