Αρχική Απόψεις ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ S-400: ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ S-400: ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αφόρητες πιέσεις ασκεί το Ισραήλ προς πάσα κατεύθυνση

 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

 

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 δημοσίευα στην εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” το άρθρο μου με τον τίτλο: “Διχοτόμησαν το Αιγαίο οι ΗΠΑ”!

Το άρθρο μου αυτό δημιούργησε πάρα πολύ μεγάλη αίσθηση εάν κρίνω της μεγάλης αποδοχής που έτυχε στο διαδίκτυο, αλλά και από τα e-mail και τα τηλέφωνα που έλαβα από πολλούς φίλους αναγνώστες!

Ας θυμηθούμε τι ακριβώς έλεγα εν συντομία…

 

…Το ταξίδι του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, αλλά και ο ερχομός στην Ελλάδα του Τούρκου Σουλτάνου σηματοδοτεί – σύμφωνα με την αξιόπιστη πηγή μας – τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου με την Τουρκία! Με την ίδρυση Ελληνο-Τουρκικής εταιρείας στην οποία θα συμμετέχει και η Αμερικανική πλευρά (ειλημμένη απόφαση κατά τη συνάντηση Τραμπ – Τσίπρα στον Λευκό Οίκο), η οποία θα αναλάβει τις εξορύξεις με ανάλογα ποσοστά! Αυτή η συνεκμετάλλευση θα είναι διάρκειας 50 χρόνων!

Στην περίπτωση αυτή θα κηρυχτεί ΑΟΖ στην οποία θα συμμετέχει η Τουρκία! Συν τω χρόνω θα περάσουν στην Ελληνο-Τουρκική συγκυριαρχία του Αιγαίου ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, σε ότι αφορά αρχικά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου!

Εδώ επαληθεύεται η προεκλογική δήλωση του Τσίπρα πως, δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο Πέλαγος!

Άλλωστε, γι΄ αυτό γίνεται ο αθρόος εποικισμός από λαθρομετανάστες αυτών των νησιών μας! Οι οποίοι είναι στρατευμένοι έποικοι του Ερντογάν για τη δημιουργία Τουρκο-μουσουλμανικού θύλακα (βλέπε Κύπρο με τη Συνθήκη της Ζυρίχης το 1959 και την κατάληξή της το 1974)!

Άλλα είχαν συμφωνήσει Τραμπ – Νετανιάχου

Όμως, αυτό ανατρέπει την αρχική συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ Τραμπ και Νετανιάχου για τη συγκρότηση μιας εταιρείας συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου από εταιρεία στην οποία θα συμμετείχαν, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Κύπρος, οι ΗΠΑ και για άγνωστο λόγο, η Ιορδανία! Χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας!

Έτσι δόθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ το πράσινο φως της συνάντησης στη Θεσσαλονίκη των Πρωθυπουργών της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα, του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη!

Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους πως, το Ισραήλ δεν θέλει πουθενά και ποτέ στα πόδια του την Τουρκία! Τι άλλαξε λοιπόν από τις δυο υψηλές συναντήσεις πού σας προανέφερα (σ.σ. στο άρθρο μου της προηγούμενης Κυριακής) και ξεκίνησαν σουλάτσα μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων Αξιωματούχων;

Τι ακριβώς άλλαξε στην πορεία και μετέβαλε τις συμφωνίες αυτών των δυο συναντήσεων; Μήπως έπαιξε ρόλο η ειλημμένη απόφαση της δημιουργίας του Κουρδικού Κράτους και της απώλειας εδαφών από μέρους της Τουρκίας;

Στο σημείο αυτό η αξιόπιστη πηγή μας, μας ενημερώνει πως, το Τουρκο-Εβραϊκό κεφάλαιο της Τουρκίας αντιδρά και αντιστέκεται στον όποιο διαμελισμό της χώρας!

Αντίθετα, αγωνίζονται και στηρίζουν τον Ερντογάν για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ του Αιγαίου Πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου! Ερχόμενοι σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις και τα συμφέροντα του Ισραήλ και του Μπέντζαμιν Νετανιάχου!

Το Τουρκο-Εβραϊκό κεφάλαιο της Τουρκίας υποστηρίζει και στηρίζει την πολιτική γραμμή του Ερντογάν και εφ΄όσον είναι αναπόφευκτη η δημιουργία του Κουρδικού Κράτους, τότε θα πρέπει πρώτα η Τουρκία να λάβει ανάλογα ανταλλάγματα ως εγγύηση της όποιας συμφωνίας περί Κουρδικού Κράτους!

Αιφνίδια τριμερής συνάντηση Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ 

Ωστόσο, πριν στεγνώσει το μελάνι του άρθρου μου της παρελθούσης Κυριακής, ακριβώς μετά από δυο ημέρες, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τριμερής συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Ελλάδος (Πάνος Καμμένος), Κύπρου (Χριστόφορος Φωκαΐδης) και Ισραήλ (Άβιγκντορ Λίμπερμαν)!

Στις τοποθετήσεις τους οι τρεις Υπουργοί έστειλαν μηνύματα κατά της Τουρκίας!

Ειδικότερα όμως, ο Υπουργός του Ισραήλ στάθηκε ιδιαίτερα στην στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδος και του Ισραήλ, θεωρώντας πως είναι ένας τομέας που θα ενδιέφερε πολύ την Ελλάδα! Αφού ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ έχει ισχυρές βιομηχανικές μονάδες όπλων που θα ήταν χρήσιμα στην Ελλάδα! Δίνοντας έτσι, μεγάλη έμφαση στη συνεργασία του τομέα της αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ των δυο χωρών!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι, το Ισραήλ δεν παρατάει εύκολα το παιχνίδι στην ευρύτερη περιοχή, παρά την αλλαγή πλεύσης των ΗΠΑ!

Και αυτό που μας μετέφερε η αξιόπιστη πηγή μας (εκ των κορυφαίων επί αυτών των θεμάτων) είναι πως ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, για την πραγματοποίηση αυτής της τριμερούς συναντήσεως!

Από τη στιγμή που ο Νετανιάχου προσπαθεί να διαρρήξει τη νέα συμφωνία μεταξύ του Τραμπ και του Ερντογάν, πιέζοντας την ελληνική και την κυπριακή πλευρά!

Γι΄ αυτό δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η τριμερής συνάντηση έγινε πριν την έλευση του Τούρκου Σουλτάνου στην Αθήνα!

Ο Τσίπρας είπε ΟΧΙ στην αγορά των S-400

Η ίδια αξιόπιστη πηγή μας, απόρρητης διαβάθμισης, μας έριξε με καθυστέρηση την βόμβα μεγατόνων κατά το τέλος της συναντήσεώς μας: «Όλοι ρωτούν γιατί οι S-400 δόθηκαν στην Τουρκία από την Ρωσία! Σας απαντώ, γιατί δεν δέχτηκε η ελληνική πλευρά τους S-400 και έτσι προέκυψε στη συνέχεια ο παμπόνηρος Ερντογάν! Και η ρωσική πρόταση ήταν άκρως δελεαστική για την Ελλάδα, αφού θα συμπεριελάμβανε στους οικονομικούς όρους, αγροτικά προϊόντα κλπ!

Ωστόσο, πιστεύω ότι η αγορά των S-400 από την Τουρκία δεν θα πραγματοποιηθεί, γιατί ήταν ένα διπλωματικό παιχνίδι του Ερντογάν προς την επαναπροσέγγιση των ΗΠΑ και την αναθέρμανση των σχέσεων της με την Τουρκία! Όλα αυτά βεβαίως θα έχουν κόστος για την Ελλάδα, την διχοτόμηση και την συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου καθώς και τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ΑΟΖ!

Εκτός και εάν ο δυνατός παίχτης της περιοχής, το Ισραήλ, με τις βαθιές ρίζες στην Αμερική και στην κυβέρνηση Τραμπ, ανατρέψει το παιχνίδι προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων του!

Έτσι, υπάρχει πιθανότητα ακύρωσης της αγοράς των S-400 από την Τουρκία, αφού πρώτα ο Ερντογάν (μετά το ταξίδι του στην Αθήνα) “εισπράξει” τα ανταλλάγματα από τον Τραμπ, με την επιστροφή του στο “μαντρί της Δύσης”!

Από την άλλη πλευρά και ο Πούτιν παίζει το δικό του παιχνίδι στην αγοραπωλησία των S-400 με την Τουρκία, αφού δέχεται αφόρητες πιέσεις για την ακύρωση αυτής της πώλησης από το Ρώσο- Εβραϊκό λόμπυ της Ρωσίας που είναι πολύ ισχυρό στην αχανή χώρα και επ΄ ουδενί θέλει να δοθούν οι S-400 στην Τουρκία»!

Στην ερώτηση για την τύχη του Κυπριακού, μας είπε με ιδιαίτερο νόημα: «Το “Κυπριακό” το παρακολουθούμε στενά, αλλά αυτήν την στιγμή έχει προσωρινά “παγώσει” λόγω των επικείμενων εκλογών στην Κύπρο! Μετά τις εκλογές εάν δεν υπάρξει ανατροπή, θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες για τη λύση του, όπως την αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση του Αναστασιάδη και η κυβέρνηση του Τσίπρα»!

Το διακύβευμα…

…που προκύπτει από τα παραπάνω, είναι πως αντιλαμβανόμαστε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε δεινή θέση, από τη στιγμή που δεν έχει τον ηγέτη που θα σηκώσει το ανάστημά του προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Πατρίδος μας! Και ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, αγόμενη και φερόμενη των ορέξεων τρίτων που επιδιώκουν το καλύτερο για τα συμφέροντά τους!

Εμείς (η κυβέρνηση) ενδιαφερόμαστε για τα συμφέροντα της Ελλάδος;;

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ στο τετ α τετ Μητσοτάκη – Μπένετ

Ανασκόπηση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας- Ισραήλ καθώς και αναζήτηση τρόπων περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας έγινε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ...

Κορωνοϊός: 7.009 νέα κρούσματα και 99 θάνατοι – Στους 697 οι διασωληνωμένοι

Σε 7.009 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 99 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την...

Ecofin: Συμφωνία για μείωση του ΦΠΑ σε αγαθά – υπηρεσίες για το περιβάλλον

Σε συμφωνία για την αλλαγή των κανόνων της Ε.Ε., αναφορικά με τον ΦΠΑ σε αγαθά και υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την...

ΚΙΝ.ΑΛ.: Τον Νίκο Ανδρουλάκη στηρίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Τα χαρτιά του σχετικά με τον ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής άνοιξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέροντας ότι θα ψηφίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη: «Δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του».

Ολόκληρη η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους 270.

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!