Σε μια ακόμη επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας προέβη εχθές υπουργός της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, εχθές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε «ο κόσμος ήξερε για το μνημόνιο τον Σεπτέμβριο του ’15, ήξερε και για το Υπερταμείο».

Όπως μπορούμε εύκολα να φανταστούμε, η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ. Είναι λογικό αν σκεφτούμε ότι πλέον τα κόμματα δεν σκοτώνονται πλέον για το αν έχουν επιβάλλει κάποιο μνημόνιο, αλλά για το ποιο μνημόνιο είναι το καλύτερο.

Ειδικότερα ο υπουργός είπε:
«Εμείς όταν κατεβήκαμε στις εκλογές ο κόσμος ήξερε για το Ταμείο, πήγαμε με αυτό το συμβιβασμό στο λαό. Είναι προφανές πως αν δεν είχαμε την πίεση των πιστωτών δεν θα ήταν το Υπερταμείο αυτό που είναι τώρα, εμείς δεν πανηγυρίζουμε, ούτε θριαμβολογούμε, Κάναμε έναν συμβιβασμό, είπαμε κάθε εμπόδιο για καλό, έχουμε αυτό και κοιτάζουμε τι είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε και μέσα σ αυτό το πλαίσιο είπαμε ότι αφού τα μισά θα πάνε στους πιστωτές και τα άλλα μισά σε επενδύσεις να κάνουμε το καλύτερο. Και έχουμε περισσότερη φαντασία από τους νεοφιλελεύθερους, σαν παράδειγμα το Beach Volley θέλεις να το κρατήσεις, αν το βάλεις μέσα σ ένα συγκρότημα, να έχει ξενοδοχείο να έρχονται οι αθλητές του Βορρά και να προπονούνται».

Κάθε εμπόδιο σε καλό κατά τον υπουργό λοιπόν… Προς το παρόν οι Έλληνες γνωρίζουν μόνο τα εμπόδια και κάποιο καλό δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Με μια λογική σκέψη βασισμένη στα λόγια του υπουργού, τότε θα οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες είναι μνημονιακοί… Αυτό για τις εκλογές, γιατί το δημοψήφισμα δεν το θυμήθηκε εχθές ο κ. υπουργός… Κάι μας λένε ότι οι πολιτικοί εκφράζουν τη λαϊκή βούληση;…

ΠΗΓΗ