Αρχική Πολιτική Τσίπρας: Κυβερνητική αποτυχία το lockdown μέσα στο lockdown - Τι είπε...

Τσίπρας: Κυβερνητική αποτυχία το lockdown μέσα στο lockdown – Τι είπε για οικονομία – δημοσκοπήσεις

Σφοδρή επίθεση σε όλα τα μέτωπα εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Στρόιτερ. Ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία, ενώ αναφορές έκανε και στην απόφαση για επιβολή σκληρού Lockdown στην Αττική, σημειώνοντας πως πρόκειται για «επισφράγιση της κυβερνητικής αποτυχίας».

Ως προς τα θέματα της οικονομίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ιδιωτικό χρέος που συσσωρεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας σημειώνοντας πως θα πρέπει να διαγραφεί το 60% των χρεών και θα πρέπει να δημιουργηθεί νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

Αρχικά ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως πάμε σε ένα lockdown μέσα στο lockdown, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων. «Εάν σήμερα η κυβερνητική απόφαση είναι ένα lockdown μέσα στο lockdown, επιβεβαιώνει αυτό που λέμε, ότι η κυβέρνηση προχωράει στο “βλέποντας και κάνοντας”. Είναι η επισφράγιση της κυβερνητικής αποτυχίας», τόνισε.

«Στη χώρα μας η κατάσταση έχει οδηγήσει σε υπερβολική κούραση τους ανθρώπους. Τα μεγέθη της πανδημίας ταυτόχρονα είναι ανησυχητικά. Η σύγκριση με μακάβρια μεγέθη, δεν οδηγεί πουθενά και δεν τιμάει κανέναν. (…) Θα παραδεχθώ ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη κατάσταση, σε μια παγκόσμια έκτακτη συνθήκη. Άρα οι κυβερνήσεις θα κριθούν στο τέλος της ημέρας, από το αν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει το καλύτερο δυνατό με το λιγότερο κόστος για τη δημόσια υγεία και την οικονομία. Η κυβέρνηση από το δεύτερο κύμα και μετά, δεν έχει πάρει θετικό βαθμό στη διαχείριση της πανδημίας», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι το τι διαφορετικό θα κάνεις όταν τα πράγματα φτάσουν στο μη περαιτέρω. Το κρίσιμο ερώτημα είναι το τι πρέπει να κάνεις για να μην φτάσεις ως εκεί. Κι αν εμείς ασκούμε μια κριτική στην κυβέρνηση, δεν ασκούμε σε επιμέρους ζητήματα, αλλά πολύ συγκεκριμένη κριτική. Τι έκανε η κυβέρνηση για το περιορισμό του κορωνοϊού στις εστίες μετάδοσης; Στα μέσα μεταφοράς; Στους εργασιακούς χώρους; Στα σχολεία;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Βρισκόμαστε μπροστά στο θέατρο του παραλόγου. Είναι αληθινή η εικόνα βάσει της οποίας λαμβάνουν τις αποφάσεις τους οι επιστήμονες;».

«Ο αριθμός των μοριακών τεστ που διεξάγεται, υπολείπεται αυτών που απαιτείται για να διαμορφωθεί μια σαφής επιδημιολογική εικόνα. Δεν υπάρχουν εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, κλιμακώνοντας τα πυρά του κατά της κυβέρνησης.

«Πρέπει να τριπλασιαστούν τα τεστ, να γίνονται στοχευμένα εκεί που υπάρχει υποψία για πολλά κρούσματα. Να ανοίξουν τα σχολεία με λιγότερους μαθητές ανά τάξη», είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ ζήτησε και μέτρα για τους εργασιακούς χώρους. «Στις περισσότερες χώρες συνταγογραφείται το τεστ, ενώ εδώ για να κάνει κάποιος δωρεάν το τεστ θα πρέπει να έχει σοβαρά συμπτώματα και να πάει στο νοσοκομείο να το κάνει», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πυρά για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία

Σχολιάζοντας το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Ένα μεγάλο θέμα είναι το θέμα της Ικαρίας. Είναι δεύτερη φορά που ένας πρωθυπουργός υποπίπτει σε ατόπημα. Δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ο λαός σε έναν πρωθυπουργό που δεν μπορεί να τηρήσει τα μέτρα που ο ίδιος ανακοινώνει. Η ΝΔ προσπάθησε να πάει το θέμα στα χαμηλά στα ΜΜΕ, με δηλώσεις στελεχών ότι ο πρωθυπουργός είναι δημοφιλής και τον αγαπάν οι πολίτες. Θα περίμενε κανείς ειλικρίνεια. Η εκδήλωση που αναφέρεται η ΝΔ είναι με φορείς, με παρουσία καμερών. (…) Ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από την ασθένεια της αλαζονείας της εξουσίας. (…) Δίνει την εικόνα πως δεν συναισθάνεται το τί περνάνε οι πολίτες».

«Το πιο σημαντικό που χρεώνω στον κ. Μητσοτάκη ότι δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε άλλο τόπο και χρόνο. Όταν έρχεται στη Βουλή και λέει ότι θα αυξήσει το πρόστιμο στα 500 ευρώ για να αναθερμανθεί η οικονομία, τότε δίνει την εικόνα πως βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί με αλαζονεία και έλλειψη ενσυναίσθησης», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στα πυρά της ΝΔ για το ότι το κόμμα συμμετέχει σε διαδηλώσεις, επεσήμανε: «Αντί να βγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι ήταν ατόπημα αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης, μας είπε ότι κάνουμε τα ίδια και εμείς. Οι συγκεντρώσεις και οι διαμαρτυρίες είναι συστατικό της Δημοκρατίας. Αν δεν το θέλουμε αυτό ας αποφασίσουμε να κλείσουμε τη Βουλή και να νομοθετεί μόνο για θέματα για την πανδημία. (…) Η κ. Κεραμέως αποφασίζει να μπουν 25.000 λιγότεροι εισακτέοι στα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση να μη φέρει νομοσχέδια που εγείρουν κοινωνικές αντιδράσεις μέσα στην πανδημία». Η κυβέρνηση υποκινεί τις διαδηλώσεις είπε ο κ. Τσίπρας επίσης.

Για τις δημοσκοπήσεις

Για τις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «το 2008 όταν πρωτοβγήκα πρόεδρος του Συνασπισμού, οι δημοσκοπήσεις μας έδιναν 18%. Σε έξι μήνες έγιναν εκλογές και πέσαμε στο 4%. Τις δημοσκοπήσεις τις παρακολουθούμε, αλλά δεν θα μας καθορίζουν οι δημοσκοπήσεις το πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Κατά μέσο όρο στη χώρα μας δημοσιεύεται μια δημοσκόπηση ανά έξι ημέρες. Σε καμία χώρα δεν συμβαίνει αυτό. Δεν μπορεί κανείς να ισχυρίζεται πως τα ευρήματα της πρόθεσης ψήφου αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα γιατί ο μέσος Έλληνας κοιτάει να δει πως θα αποφύγει την εντατική, όχι πως θα ψηφίσει».

«Πρόκειται για μια φωτογραφία της στιγμής. Αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία των πολιτών αισθάνονται μια δυσφορία. Αν ήμουν στη θέση του πρωθυπουργού δεν θα επαναπαυόμουν με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων».

Γιατί δεν ζητάει εκλογές

«Πιστεύω ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Μητσοτάκη. Έχει αρχίσει η φθορά. Και τώρα θα πρέπει να στηριχθεί στην ουσία και όχι την επικοινωνία», είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στα σενάρια εκλογών. «Πιστεύω ότι ο πολιτικός χρόνος θα είναι πολύ συμπυκνωμένος στο επόμενο διάστημα. Εάν ο κ. Μητσοτάκης υιοθετήσει τις εισηγήσεις για εκλογές, πιστεύω ότι το βράδυ των εκλογών θα υποστεί τεράστιο εκλογικό σοκ», σημείωσε.

«Εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω καμιά ανάγκη να αποδείξει κάτι. Έχω πια την εμπειρία και ξέρω ότι την επόμενη που θα εκλεγώ θα διαχειριστώ αυτά που θα μου αφήσουν οι προηγούμενοι. Δεν θα ζητήσω εκλογές την ώρα που ο Έλληνας αγωνιά για το αύριο. Όταν με το καλό ανοίξει η σχετική συζήτηση, (…) οι εξελίξεις θα έρθουν από μόνες τους. Δεν βιάζομαι. Δεν υιοθετώ τη λογική του ώριμου φρούτου. Δεν πέφτουν τα ώριμα φρούτα, πέφτουν τα σάπια φρούτα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

She Does Not Reply To Your articles or constantly offers reasons: She reacts but provides you a reason.

She Does Not Reply To Your articles or constantly offers reasons: She reacts but provides you a reason. 4. She continuously flakes on systems: So...

I’ve had the experience which hurts. There’s that one lady and you’re completely into the girl.

I’ve had the experience which hurts. There’s that one lady and you’re completely into the girl. Exactly what are the evidence she is enjoying your? You...

Another individual need not combine lots of particulars to complete the subscription steps

Another individual need not combine lots of particulars to complete the subscription steps Producing Interactions on SingleParentMeet. So that you can carry out a successful...

Συνάντηση Γ. Βαρουφάκη – Γ. Χατζηθεοδοσίου: Πρόβλημα επιβίωσης των επιχειρήσεων το ιδιωτικό χρέος

Το ιδιωτικό χρέος που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα σε πολύ καλό κλίμα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!