Του Καθηγητή Δρ.Γ.Ζουγανέλη

Το LNG δεν θα προλάβει να διαδοθεί. Το νερό έρxεται να το αντικαταστήσει! Tο LNG στις ΗΠΑ αντικαθίσταται απο υδρογόνο που παράγεται απο νερό. Η τεχνολογία προχωράει.

Για χάρη τίνος η Ελλάδα επενδύει σε φυσικό αέριο (LNG); Για χάρη των αφορολόγητων; Θα θυμάστε ότι πριν λίγο καιρό είχα γράψει, ότι “θα μεταφέρουν νερό οι εφοπλιστές απο τις ΗΠΑ”. Τότε βέβαια στις ΗΠΑ δεν είχε ανακοινωθεί κάτι στα ΜΜΕ. Έτσι δεν είναι; Φάνηκε αστείο. Τώρα διερωτηθείτε “γιατί πωλούνται οι αιγιαλοί της Ελλάδας” ή “γιατί δεν οριοθετείται η Ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα” ή “γιατί στη Κρήτη γίνεται πολύ συζήτηση για τη διαχείριση του νερού”.

Θα θυμάσθε ελπίζω την αναφορά μου πριν ένα και πλέον χρόνο στη παραγωγή υδρογόνου απο νανοσωματίδια αλουμινίου, όταν αυτά έρχονται σε επαφή με το νερό (βλέπετε video1, video2, video3 και video4). Δεν γράφηκε τυχαία. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει στα παραπάνω video εξηγείται με την αντίδραση:

2 Al + 3 H2O > Al2O3 + 3 H2
(στη θερμή περίπτωση)
1 gr Al δίνει 1,2 lt H2

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργηθούν νανοσωματίδια αλουμινίου μέσα στο νερό, γιατί αυτό είναι το κόλπο. Δεν είμαι σίγουρος πόσους αντιλαμβάνεσθε και αν τους αντιλαμβάνεσθε σωστά.

Παρόμοια με τη προηγούμενη αντίδραση είναι και η ακόλουθη Na + 2 H2O > 2 NaOH + H2 η οποία εξηγεί ένα άλλο γνωστό πείρα(γ)μα που κυκλοφορεί στο youtube. Το ότι ξεπουλιούνται στην Ελλάδα οι αλυκές είναι μια ακόμη οξυδερκής απόφαση. Δεν με ξενίζει τίποτα πλέον.

Έρχονται μεγάλες στενοχώριες για όσους παράγουν και μεταφέρουν διεθνώς LNG, αφού παρασκευή υδρογόνου μέσα στο νερό μπορεί να προκύψει με κάθε πηγή μικροκυμάτων και όχι μόνον. Αυτό δεν πρέπει να συσχετισθεί με το γεγονός ότι τα στα ΕΛΠΕ, όπου το κράτος κατέχει το 50% των μετοχών έχει φτάσει η μόχλευση στο 45%! Πρόκεται για σκάνδαλο.