Αρχική Διάφορα Το Business School του City, University of London, (πρώην Cass) αλλάζει όνομα

Το Business School του City, University of London, (πρώην Cass) αλλάζει όνομα

Από τον Σεπτέμβριο του 2021, η Σχολή θα φέρει το όνομα «Bayes Business School»

Τον Ιούλιο του 2020, το υψηλού κύρους Business School του City, University of London, δεσμεύτηκε να αλλάξει ονομασία από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι μέρος του πλούτου του Sir John Cass, του οποίου το όνομα έφερε, αποκτήθηκε μέσω της διασύνδεσής του με το δουλεμπόριο.

Η απόφαση για την επιλογή του ονόματος Bayes Business School βασίστηκε σε μια ολοκληρωμένη και διαφανή διαδικασία διαβούλευσης με τους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς. Προσκλήθηκε το σύνολο της κοινότητας του City να προτείνει ονόματα μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας και συγκεντρώθηκαν έτσι περισσότερα από 150 πιθανά ονόματα. Πάνω από 8.000 μέλη του προσωπικού, υφιστάμενοι και υποψήφιοι φοιτητές αλλά και απόφοιτοι του Business School κατέθεσαν τις απόψεις τουςχετικά με τα ονόματα που είχαν επιλεγεί. Το Bayes Business School εμφανίστηκε ως ξεκάθαρη επιλογή της πλειοψηφίας.

Ο Thomas Bayes (1702-1761) ήταν ένας αντικομφορμιστής θεολόγος και μαθηματικός, γνωστός για το θεμελιώδες έργο του σχετικά με δεσμευμένες πιθανότητες. Ο τάφος του βρίσκεται στο Bunhill Fields, απέναντι από το Business School. Το θεώρημα του Bayes υποδηλώνει ότι πλησιάζουμε την αλήθεια αναθεωρώντας συνεχώς τις πεποιθήσεις μας ανάλογα με το βάρος των νέων στοιχείων. Αυτή η ιδέα – όχι μόνο το ίδιο το άτομο – αποτέλεσε την έμπνευση για την υιοθέτηση του συγκεκριμένου ονόματος.

Οι ιδέες του Bayes είναι θεμελιώδεις για τα Χρηματοοικονομικά, την Αναλογιστική Επιστήμη και πολλούς κλάδους του Management, που είναι και οι βασικοί κλάδοι του Business School. Είναι επίσης τα θεμέλια της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης (machine learning). Μια σύντομη βιογραφία του Thomas Bayes και του θεωρήματός του είναι διαθέσιμη εδώ.

Το νέο όνομα θα λανσαριστεί επίσημα τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 – αρχές του ακαδημαϊκού έτους 2021/22. Μέχρι τότε, η Σχολή θα συνεχίσει να αναφέρεται ως «The Business School (πρώην Cass)».

Ο Καθηγητής Paolo Volpin, Πρύτανης του Business School (πρώην Cass), δήλωσε:

«Με την αλλαγή σε Bayes Business School, πιστεύουμε ότι πλέον το όνομά μας αντικατοπτρίζει την ταυτότητα και τις αξίες μας. Παρόλο που ο Bayes έζησε πολύ καιρό πριν, οι ιδέες του και το όνομά του συνδέονται πιο πολύ με το μέλλον παρά με το παρελθόν.

«Περισσότεροι από 8.000 υπάλληλοι, φοιτητές και απόφοιτοι του Business School συνέβαλαν στη διαδικασία διαβούλευσης για να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε το νέο μας όνομα. Είμαστε ευγνώμονες για τη γεμάτη ενδιαφέρον και πάθος συμβολή τους. Ακούσαμε προσεκτικά όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και έχουμε λάβει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες τους.

«Είμαι περήφανος για το νέο όνομα και τα βήματα που κάνουμε για τη δημιουργία ενός πραγματικά συμπεριληπτικού περιβάλλοντος για όλους τους φοιτητές, το προσωπικό και τους αποφοίτους μας».

Η κα Julia Palca, πρόεδρος του Συμβουλίου του City είπε:

«Το θεώρημα του Bayes έχει σημασία για το Business School μας – βρισκόμαστε στην καρδιά ενός οικονομικού και τεχνολογικού κέντρου, σε μια από τις πιο μεγάλες, κοσμοπολίτικες μητροπόλεις του κόσμου.

«Οι ιδέες του μάς θυμίζουν ότι σταθερή επιδίωξή μας στο Bayes Business School είναι να εξελιχθούν οι φοιτητές μας σε ηγέτες επιχειρήσεων ικανών να προσεγγίσουν με καθαρή σκέψη το αβέβαιο μέλλον που αντιμετωπίζουμε.

«Η συνέχιση της χρήσης του ονόματος του Sir John Cass θα τιμούσε κάποιον του οποίου ο πλούτος αυξήθηκε από την εκμετάλλευση της δουλείας, κάτι που είναι εντελώς ασυμβίβαστο με τις αξίες μας σχετικά με τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση.»

Ο καθηγητής Sir Paul Curran, Πρόεδρος του City, University of London, δήλωσε:

«Η μετονομασία του Business School σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία του City, αλλά σίγουρα όχι το τέλος της δουλειάς μας για την αντιμετώπιση της φυλετικής ανισότητας.

«Το περασμένο καλοκαίρι, το City ξεκίνησε μια ανασκόπηση ιστορικών πηγών χρηματοδότησης για να διδαχθεί από το παρελθόν. Αφουγκραζόμαστε την κοινότητά μας και συνεχίζουμε τις ενέργειες για να διασφαλίσουμε ότι το City λειτουργεί με σεβασμό στη διαφορετικότητα και χωρίς αποκλεισμούς στην εργασία και τη μελέτη.

«Αυτές οι ενέργειες υπερβαίνουν την απλή αλλαγή ονόματος και αποσκοπούν στη βελτίωση του προγράμματος σπουδών και της ζωής της πανεπιστημιακής μας κοινότητας».

Αλλάζοντας κάτι παραπάνω από ένα όνομα

Το Πανεπιστήμιο έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει θέματα που αφορούν την ανισότητα και τις ευκαιρίες, ιδίως σχετικά με τη φυλή και την εθνικότητα. Έχει επίσης δεσμευτεί να χρηματοδοτεί πέντε υποτροφίες διδακτορικού διπλώματος για μαθητές της «Μαύρης Βρετανίας» κάθε χρόνο (μία για καθένα από τις πέντε σχολές του City, συμπεριλαμβανομένου του Business School). Περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μια άλλη σημαντική πρωτοβουλία στο City περιλαμβάνει την υποβολή αίτησης για το καθεστώς Advance HE’s Race Equality Charter, συνεχίζοντας την αντιμετώπιση του χάσματος απονομής πτυχίων σε συνεργασία με φοιτητές και την Ένωση Φοιτητών μας για την αντιμετώπιση ζητημάτων υπο-εκπροσώπησης.

Το Business School θα ξεκινήσει επίσης ένα σημαντικό πρόγραμμα υποτροφιών για προπτυχιακούς φοιτητές στο πλαίσιο του “Black UK” για τη βελτίωση της υπο-εκπροσώπησης στο πανεπιστήμιο. Αυτό το πρόγραμμα θα διαρκέσει δέκα χρόνια από το 2022/23 και θα προσφέρει δέκα υποτροφίες ετησίως, καλύπτοντας όλα τα δίδακτρα συν ένα ετήσιο επίδομα.

Το Business School έχει ιδρύσει ένα Συμβούλιο για την Ποικιλομορφία και την Ένταξη για να καλύψει όλες τις πτυχές του έργου που γίνεται σχετικά με την Ισότητα, τη Διαφορετικότητα και την κατάργηση των αποκλεισμών. Έχει επίσης δημιουργήσει μια Συμβουλευτική Ομάδα Φυλετικών Ικανοτήτων και Ενσωμάτωσης, η οποία αποτελείται από φοιτητές, καθηγητές, επαγγελματικό προσωπικό και αποφοίτους από μαύρα, ασιατικά και μειονοτικά έθνη που εργάζονται για τη βελτίωση της εξέλιξης και της εμπειρίας των φοιτητών και του προσωπικού.

Σημαντικό έργο βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη στο Business School για την περαιτέρω ενσωμάτωση ηθικών και κοινωνικά υπεύθυνων αξιών στο πρόγραμμα σπουδών. Στόχος της Σχολής είναι να αναπτύξει υπεύθυνους επιχειρηματικούς ηγέτες που θα οικοδομήσουν ένα ακμάζον, δίκαιο και βιώσιμο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε για την επιλογή ενός νέου ονόματος και μάθετε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μητσοτάκης και φον ντερ Λάιεν παρουσιάζουν από την Αθήνα την «Ελλάδα 2.0»

Την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα υποδεχθεί το πρωί της Πέμπτης 17 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το επίσημο...

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ενέκρινε τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης της Πορτογαλίας και της Ισπανίας

Πράσινο φως πήραν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα δύο πρώτα εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας από την πανδημία του κορωνοϊού, αυτά της Πορτογαλίας και...

Μαραθώνια συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν – Συμφωνία για επιστροφή των πρεσβευτών σε ΗΠΑ και Ρωσία

Μια ευρεία γκάμα θεμάτων έθεσαν επί τάπητος στο πλαίσιο της συνάντησης τους στην Villa La Grange, στη Γενεύη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος...

Κορωνοϊός: 549 νέα κρούσματα και 13 θάνατοι – Στους οι 330 διασωληνωμένοι

Σε 549 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουνίου, ανακοινώθηκαν 13 θάνατοι. Ο αριθμός...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!