Αν είσαι από τα άτομα που δεν πετούν τίποτα, ακόμη και τα παιχνίδια με τα οποία έπαιζαν όταν ήταν μικροί,  τότε σίγουρα θα ενθουσιαστείς όταν μάθεις πως πλέον κοστίζουν πολλά περισσότερα από την αρχική τους τιμή.

Όσοι, λοιπόν, είχαν αποκτήσει στα ‘80s μερικά από τα πιο γνωστά παιχνίδια που έκαναν θραύση τότε, τώρα μπορούν να πουλήσουν στο διαδίκτυο εισπράττοντας από 200 δολάρια μέχρι και 1.000.

Ποια είναι όμως τα παιχνίδια που αγαπούν οι συλλέκτες και δίνουν ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να τα αποκτήσουν;

\

Οι φιγούρες She-Ra και Swift Wind Action Figurines κυκλοφόρησαν το 1985 και τότε κόστιζαν 15 δολάρια. Σήμερα μπορεί κάποιος να το πουλήσει μέχρι και 200 δολ.

Το φραουλόσπιτο έγινε από τα πιο περιζήτητα κουκλόσπιτα το ‘80s με χιλιάδες γονείς να δίνουν 30 δολάρια για να αποκτήσουν το σπιτάκι με τα 6 δωμάτια. Σήμερα, από την πώληση αυτού μπορεί κάποιος να βγει κερδισμένος κατά 150 δολάρια.

Αυτό το ανδρικό όχημα με βάση για ελικόπτερο και όνομα Joe General εξαφανίστηκε από τις αγορές περίπου το 1992. Σήμερα η τιμή που μπορεί να πιάσει είναι ακόμη και 600 δολάρια.

Δεν υπάρχει συλλέκτης παιχνιδιών που να μην θέλει να αποκτήσει το πρώτο Nintendo, το οποίο κυκλοφόρησε το 1985. Η πρώτη συσκευή- κονσόλα είχε γίνει ανάρπαστη τότε, ενώ τώρα στα μάτια των περισσότερων δεν θυμίζει τίποτα με τις συσκευές του σήμερα. Έτσι αν καποιος το έχει ακόμη στην κατοχή του μπορεί να κερδίσει ακόμη και 1.000 δολάρια.


Η πρώτη φιγούρα του Thunder Wings Lion- O μπορεί τότε να κόστιζε μόνο 30 δολάρια, αλλά μετά την επιτυχία που γνώρισε το κινούμενο σχέδιο, σήμερα μπορεί κάποιος να πουλήσει αυτή την φιγούρα έναντι 350 δολαρίων.

Ο αρκουδος Ραξπιν ήταν ο πρώτος που μπορούσε να βγάλει ήχους. Βάζοντας μία κασέτα στην πλάτη του, το παιχνίδι είχε γίνει τόσο ανάρπαστο τότε που κόστιζε 100 δολάρια. Σήμερα η τιμή του είναι γύρω στα 600.

Αυτές οι 4 φιγούρες των Real Ghostbusters ήταν τόσο δημοφιλείς τότε που σήμερα μπορεί να τις πουλήσει κάποιος και τις 4 στην τιμή των 1.000 δολαρίων.

 

ΠΗΓΗ