Αρχική Διάφορα Το Ρ-3Β ORION στα χέρια πλέον του Πολεμικού Ναυτικού – Τι μηνύματα...

Το Ρ-3Β ORION στα χέρια πλέον του Πολεμικού Ναυτικού – Τι μηνύματα έστειλε ο Αποστολάκης – ΦΩΤΟ

Παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ η τελετή παράδοσης του Ρ-3Β ORION στο Πολεμικό Ναυτικό

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης του πολυσυζητημένου Αεροσκάφους P-3B Orion ενδιάμεσης λύσης του προγράμματος εκσυγχρονισμού μέσης ζωής και αναβάθμισης επιχειρησιακών συστημάτων (Mid – LifeUpgrade – MLU) των αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Η τελετή έγινε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα με υψηλές παρουσίες. Συγκεκριμένα συμμετείχαν: Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Ρήγας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Πρέσβυς των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Τζέφρι Πάιατ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), Επίτιμοι Αρχηγοί, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχος ΠΝ (εα) Κ. Κυριακίδης, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ.Βασίλειος Περγάλιας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΒ κ. Ζαχαρίας Γκίκας, ο Αντιπρόεδρος της Lockheed Martin κ. Ντένης Πλέσσας και άλλοι προσκεκλημένοι.

Αποστολάκης: Αισθανόμαστε περήφανοι και δικαιωμένοι».

Στον χαιρετισμό του ο Ευ. Αποστολάκης  ανέφερε ότι η παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό του Αεροσκάφους Ναυτικής Συνεργασίας P-3B Ενδιάμεσης Λύσης αποτελεί το πρώτο βήμα στο σημαντικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των εν λόγω αεροσκαφών, P-3B. «Αντικρίζω τους πρώτους καρπούς μιας σημαντικής προσπάθειας που ξεκίνησε από την περίοδο που διατελούσα Αρχηγός του ΓΕΝ» σημείωσε.

«Η σημερινή μέρα, είναι βέβαια το επιστέγασμα της εξαιρετικής προετοιμασίας, συντονισμού και συνεργασίας, μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού, του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, της ΕΑΒ, της εταιρείας Lockheed Martin και της Πολεμικής Αεροπορίας» επισήμανε.

Ο ΥΕΘΑ υπενθυμίζοντας ουσιαστικά ότι η αναβάθμιση του P-3B αποτελούσε και προσωπικό στοίχημα σημείωσε χαρακτηριστικά «Θυμάμαι ότι όταν το 2013, είχαμε πρωτοξεστομίσει την ιδέα της ενεργοποίησης και της επιχειρησιακής αναβάθμισης των αδρανοποιημένων τότε P-3B, σε κάποιους προκάλεσε απορία. Δώσαμε αγώνα ανάμεσα στις κατανοητές αντιρρήσεις και σε ακατανόητες λασπολογίες. Έχοντας μελετήσει όμως σωστά και σε βάθος το πρόβλημα, εμείς, δώσαμε απάντηση στις κατανοητές αντιρρήσεις και αδιαφορήσαμε για τις ακατανόητες λασπολογίες».

«Πιστοί πάντα στο όραμά μας, κάναμε μεγάλη προσπάθεια, συνέχισε, παραλαμβάνουμε σήμερα, το πρώτο αεροσκάφος, το οποίο ήδη έχει κάνει δοκιμές στον αέρα.Έχει πετάξει. Εκπαιδεύσαμε τεχνικούς και ιπταμένους. Ενεργοποιήθηκε και πάλι, ένα υπό παροπλισμό αεροσκάφος. Και μας φέρνει και πάλι τις σημαντικές δυνατότητες των αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας στην επιτήρηση, στη συλλογή πληροφοριών και στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Με αυτόν τον τρόπο, αναβαθμίζεται η νεοσύστατη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού. Αναβαθμίζεται η αεροπορική μας ισχύς. Αναβαθμίζεται το Πολεμικό Ναυτικό. Αναβαθμίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις. Και μάλιστα μέσα από ένα πρόγραμμα που αποδείχθηκε σαφώς και διαφανέστατα, ότι είναι η πλέον συμφέρουσα οικονομοτεχνική λύση. Και μάλιστα με την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας σε αυτό το πρόγραμμα.

Το αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας P-3B, αποτελεί μια μοναδική πλατφόρμα από πλευράς, αυτονομίας, ανθεκτικότητας και αποτελεσματικότητας, τόνισε ο ΥΕΘΑ και συμπλήρωσε ότι ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας, θα επιτρέψει στο Πολεμικό Ναυτικό να ανταποκριθεί επιτυχώς στις μελλοντικές απαιτήσεις τουλάχιστον μέχρι το 2040, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο στο Αιγαίο και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα δε, συνιστά πλέον ένα εθνικό πολλαπλασιαστή ισχύος και ένα στρατηγικό πλεονέκτημα για τη χώρα.

Έτσι λοιπόν σήμερα, έχουμε πολλούς λόγους να αισθανόμαστε περήφανοι και χαρούμενοι και δικαιωμένοι».

Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στην συνέχεια στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή τονίζοντας ότι βιώνουμε ένα ασταθές περιφερειακό περιβάλλον, με εύθραυστες ισορροπίες στον εγγύς ζωτικό γεωπολιτικό χώρο. «Συνιστά δε επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας και αποτελεί ύψιστη εθνική προτεραιότητα, η ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων».

«Η συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην εν λόγω εθνική προσπάθεια, υλοποιείται μεταξύ άλλων μέσω της άσκησης ενεργού αμυντικής διπλωματίας, η οποία εξυπηρετεί και έχει άμεσες προεκτάσεις στο πολιτικό σκέλος. Οι ισχυρές και αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις μας, έχουν αναλάβει ένα ρόλο κλειδί στην προώθηση αμυντικών συνεργειών και λειτουργούν ως αγωγός επικοινωνίας μεταξύ χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο και στον Κόλπο.

Και εκεί θα βοηθήσουν και τα αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας» σημείωσε ο Ευ. Αποστολάκης.

«Συνεκτιμώντας,  στις απρόβλεπτες προκλήσεις που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη εποχή, ο μετασχηματισμός και η προσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων στις νέες συνθήκες αποτελεί μονόδρομο. Ταυτόχρονα δε, καθίσταται απαραίτητη η επένδυση στην ανάπτυξη δυνατοτήτων» σημείωσε και αναφέρθηκε συγκεκριμένα:

Προωθούμε λοιπόν τα άκρως απαραίτητα προγράμματα, όπως η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, οι απαραίτητες ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό των Φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, η ενίσχυση του Στόλου με Φρεγάτες, η αναβάθμιση των αεροσκαφών Mirage και ο εκσυγχρονισμός της αεράμυνας και του συστήματος επιτήρησης. Με απόλυτο σεβασμό στο κράτος και στο κοινωνικό σύνολο, δρομολογούμε ενέργειες για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας

«Η εν λόγω μεθόδευση, πέραν του άμεσου και προφανούς οφέλους στην ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, λειτουργεί πάντα με γνώμονα την ενίσχυση και την αναζωογόνηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας» και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για για την ΕΑΒ αλλά και για την ΕΛΒΟ, τα ΕΑΣ και για την αναζωογόνηση του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα.

Το επίτευγμα σήμερα εδώ, αποτελεί απόδειξη ευόδωσης των προσπαθειών μας και συνιστά παράδειγμα προς μίμηση για την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας, η οποία θα έχει και άμεσα οφέλη για την επισκευαστική ικανότητα και τη διαθεσιμότητα του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Στηρίζουμε την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Κλείνοντας, τον χαιρετισμό του ο Ευ. Αποστολάκης  διαβεβαίωσε ότι, «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι εδώ, είναι ισχυρές, είναι αξιόπιστες και ενισχύουν το ρόλο της Ελλάδος ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφαλείας στην περιοχή» και κατέληξε με ευχές στα στα πληρώματα και στο προσωπικό υποστήριξης των αεροσκαφών: «Εύχομαι καλές πτήσεις, ασφαλείς προσγειώσεις και καλή επιτυχία στην αποστολή τους».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

«Λαβράκι» ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή – μαμούθ με αδήλωτα ενοίκια σε βίλες στη Μύκονο

Το «σκανάρισμα» των ελεγκτών της ΑΑΔΕ οδήγησε στην αποκάλυψη υποθέσεων τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγής. Πρόκειται για γραφεία, που είναι κρυμμένα σε διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές των...

e-ΕΦΚΑ: Επτά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για οφειλέτες

Συνολικά επτά σύγχρονες και άμεσα προσβάσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους οφειλέτες έχουν τεθεί σε λειτουργία, μέχρι σήμερα, από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης...

Κορωνοϊός: 2.472 νέα κρούσματα και 8 θάνατοι – Στους 133 οι διασωληνωμένοι

Σε 2.472 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 8 θάνατοι, με τον αριθμό των...

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κωνσταντίνα Αδάμου – Η αντίδραση του Γ. Βαρουφάκη

Την ανεξαρτητοποίησή της από την ΚΟ του ΜέΡΑ 25 ανακοίνωσε η βουλευτής του κόμματος, Κωνσταντίνα Αδάμου, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της βουλής...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!