78 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ, χάρισαν στους κλεφτοεργολάβους με το κόλπο των υπερκοστολογήσεων τα στελέχη της Εγνατίας Οδού, μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ διεκδικεί τώρα την επιστροφή του τεράστιου αυτού ποσού από τις διοικήσεις της Εγνατίας, στο διάστημα 2009 – 2013 και βέβαια από τους κλεφτοεργολάβους, που άρπαξαν τη μερίδα του λέοντος, φεσώνοντας όπως πάντα το ελληνικό δημόσιο.

ΒΕΒΑΙΑ, το σκάνδαλο με τις υπερκοστολογήσεις δεν περιορίζεται μόνο στα έργα της Εγνατίας Οδού, αλλά στο σύνολο των εργολαβιών.

ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ που δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις την αλήστου μνήμης εποχή Σημίτη, πληρώθηκαν από το ελληνικό δημόσιο στο τετραπλάσιο του πραγματικού κόστους.

ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ θησαύρισαν στην κυριολεξία και έγιναν οι καλύτεροι πελάτες των ελβετικών τραπεζών.

ΜΕΤΑ το πλιάτσικο που συντελέστηκε σε βάρος του ελληνικού δημοσίου άφησαν τις εταιρείες τους να χρεοκοπήσουν, αφού τα κλεμμένα είχαν μεταφερθεί σε ασφαλείς φορολογικούς παραδείσους.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ εκτός από την υπόθεση με τα 78 εκατομμύρια ευρώ των υπερκοστολογήσεων στην Εγνατία, θα πρέπει να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να εντοπίσουν όλες τις περιπτώσεις κατάχρησης δημόσιου χρήματος από τους κλεφτοεργολάβους και από τους διεφθαρμένους υπουργούς και τους κρατικούς υπαλλήλους.

ΓΙΑΤΙ χωρίς τη βοήθεια του πολιτικού συστήματος και των κρατικών υπηρεσιών, κανείς εργολάβος δεν μπορεί να ληστέψει το ελληνικό δημόσιο.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να συνεχίζει το καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας για τους εργολάβους της απάτης.

ΟΥΤΕ να καλύπτει τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίοι έστηναν τις δουλειές για να παίρνουν τις μίζες.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και η αρχή για την καταπολέμηση του βρόμικου χρήματος, οφείλουν να ελέγξουν εξονυχιστικά όλες τις καταγγελίες για υπερτιμολογήσεις σε όλα τα μεγάλα έργα.

ΕΙΝΑΙ σίγουρο ότι μια τέτοια έρευνα θα φέρει στο φως τη μεγάλη λεηλασία.

ΟΠΩΣ είναι σίγουρο ότι τα λαμόγια οι εργολάβοι και τα κλεφτρόνια της πολιτικής θα αναγκάσουν να επιστρέψουν τα κλεμμένα στο ελληνικό δημόσιο για να γλιτώσουν τη φυλακή.

Πηγή