Αρχική Τεχνολογία Το νέο μανιφέστο του Facebook

Το νέο μανιφέστο του Facebook

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 6.000 ΛΕΞΕΩΝ ΤΟΥ Μ. ΖΑΚΕΡΜΠΕΡΓΚ

Του Δημήτρη Μαλλά

Με τους χρήστες του να πλησιάζουν το 1,9 δισεκατομμύριο σε ολόκληρο τον κόσμο, το Facebook έχει αποκτήσει μία ιδιαίτερα μεγάλη ισχύ. Και μαζί με την ισχύ έρχονται και ευθύνες, κάτι που φαίνεται να καταλαβαίνει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος δημοσίευσε μία μακροσκελή επιστολή της τάξεως των 6.000 λέξεων (!) όπου αναφέρει ότι ο επόμενος στόχος του Facebook είναι να διορθώσει… σχεδόν τα πάντα.

Το σύνθημα του Facebook είναι «να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να μοιράζονται και να κάνει τον κόσμο περισσότερο ανοικτό και δικτυωμένο». Αυτή η προσπάθεια μπορεί να έχει στεφθεί με επιτυχία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν δημιουργηθεί και προβλήματα, όπως είναι το ζήτημα που έχει προκύψει με τις πολιτικές ακρότητες και τις ψευδείς ειδήσεις που εμφανίζονται στο Facebook.

Την τεχνητή νοημοσύνη θέλει να αξιοποιήσει το Facebook, προκειμένου να μπορούν οι χρήστες να έχουν καλύτερη διαχείριση των πληροφοριών και των δεδομένων τους.

Την τεχνητή νοημοσύνη θέλει να αξιοποιήσει το Facebook, προκειμένου να μπορούν οι χρήστες να έχουν καλύτερη διαχείριση των πληροφοριών και των δεδομένων τους.

Κάτι που φαίνεται να έχει κατανοήσει ο κ. Ζάκερμπεργκ, ο οποίος στην επιστολή του κάνει λόγο για αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, αξιοποιώντας μία σειρά από νέες τεχνολογίες που θα επιτρέψουν στους χρήστες του Facebook να διαμορφώνουν οι ίδιοι ακόμη περισσότερο μέχρι ποιου σημείου είναι διατεθειμένοι να φθάσουν στα άκρα. Στην επιστολή του, ο κ. Ζάκερμπεργκ κάνει λόγο για τη δημιουργία μίας κοινωνικής υποδομής που θα μας φέρει πιο κοντά ως μία παγκόσμια κοινότητα προκειμένου να έχουμε τη πιο θετική επίδραση στον κόσμο. Σχέδιο ιδιαίτερο φιλόδοξο, το οποίο, όμως, ο κ. Ζάκερμπεργκ δείχνει να πιστεύει.

Σύμφωνα με το πλάνο, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία κοινοτήτων όπου θα υπάρχει αλληλουποστήριξη, ασφάλεια, καλή και σωστή πληροφόρηση, δεν υπάρχουν αποκλεισμοί και τα μέλη της θα προσφέρουν στην κοινωνία. Κάτι που μοιάζει αρκετά ουτοπικό, από την άλλη πλευρά, ουσιαστικά πρόκειται για το νέο μανιφέστο λειτουργίας του Facebook, οπότε είναι μάλλον αναμενόμενο να υπάρχουν και υπερβολές στο κείμενο. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο κ. Ζάκερμπεργκ κάνει λόγο για την ανάγκη ανάπτυξης μίας κοινωνικής υποδομής για την κοινότητα όπως την αποκαλεί, αλλά αναρωτιέται αν θα πρέπει να συνδέσουμε περισσότερους ανθρώπους ή θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί.

Το νέο μανιφέστο του Facebook

Αυτό πάντως που θεωρεί ότι πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει μεγαλύτερη υποστήριξη εντός των κοινοτήτων και τη δημιουργία ομάδων. Φέρνει μάλιστα το παράδειγμα των Groups, της σχετικής υπηρεσίας του Facebook, σημειώνοντας ότι περισσότερα από 100 εκατ. χρήστες είναι συνδεδεμένοι σε ομάδες που έχουν κάποια σημασία.

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία του αισθήματος της ασφάλειας με τον κ. Ζάκερμπεργκ να υποστηρίζει ότι το Facebook έχει καταφέρει να το προσφέρει καθώς επιτρέπει την ταχεία επικοινωνία, ιδίως σε στιγμές κρίσεων και φυσικών καταστροφών. «Μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που έχουμε για να διατηρούμε ασφαλείς τους ανθρώπους είναι να αξιοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να μπορούμε να καταλαβαίνουμε πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια τι συμβαίνει. Στο μέλλον, θα μπορούν να υπάρχουν πολύ περισσότερες περιπτώσεις όπου η κοινότητα θα εντοπίζει κινδύνου που προέρχονται από ψυχικές διαταραχές, ασθένειες ή εγκλήματα», τονίζει ο ιδρυτής του Facebook.

Το νέο μανιφέστο του Facebook

Ο κ. Ζάκερμπεργκ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της σωστής ενημέρωσης, καθώς φαίνεται ότι πλέον συμφωνεί με την άποψη ότι στο Facebook κυκλοφορούν πολλές ψευδείς ειδήσεις, οι οποίες και παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Όπως επίσης υπάρχει και το θέμα του περιεχομένου που παραβιάζει προσωπικά δεδομένα ή είναι ανάρμοστο για πολλούς χρήστες. Εκεί, η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να παίξει ρόλο με το Facebook να ετοιμάζει εργαλεία που θα εντοπίζουν πιο γρήγορα περιεχόμενο που θα πρέπει να ελεγχθεί αναφορικά με το πόσο παραβιάζει τις προτιμήσεις του χρήστη. Όπως και κατά πόσον αυτό το περιεχομένο είναι ρατσιστικό, περιέχει εικόνες βίας ή παρενοχλεί σεξουαλικά. Η τεχνητή νοημοσύνη δείχνει να είναι το κλειδί στην προσπάθεια του Facebook να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα.

Ο δημιουργός του Facebook κάνει ιδιαίτερη αναφορά επίσης στην ανάγκη των ανθρώπων να εμπλακούν στην κοινότητα και μάλιστα θεωρεί ότι η ψήφος είναι ένα πρώτο και σημαντικό βήμα, αλλά δεν είναι το μόνο και το Facebook μέσω των εργαλείων του, όπως είναι οι Εκδηλώσεις και οι Ομάδες θα μπορούσε να βοηθήσει στην μεγαλύτερη εμπλοκή των ανθρώπων στις δράσεις της τοπικής κοινότητας. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο κ. Ζάκερμπεργκ, ο οποίος δείχνει ότι θέλει να μετατρέψει το Facebook σε κεντρικό άξονα της καθημερινότητάς μας σε όλα τα επίπεδα.

Το νέο μανιφέστο του Facebook

Gadgets

LG Hub Robot
Οικιακός βοηθός

Το Hub Robot, το οποίο παρουσίασε η LG κατά τη διάρκεια του Europe Innofest 2017, είναι ένα μικρού μεγέθους ρομπότ που λειτουργεί τόσο ως έξυπνη πύλη στο σπίτι (smart homegate) όσο και ως έξυπνο κέντρο κοινοποιήσεων στο σπίτι. Ουσιαστικά, ως ψηφιακός βοηθός, το ρομπότ ολοκληρώνει τις δουλειές του σπιτιού χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης φωνής συνδεόμενο με άλλες έξυπνες συσκευές LG του σπιτιού. Με μια απλή λεκτική εντολή όπως «Άναψε το κλιματιστικό» ή «Άλλαξε το πρόγραμμα του στεγνωτηρίου», η συνδεδεμένη συσκευή θα εκτελεί αυτόματα τη ζητούμενη εργασία. Tο Hub Robot είναι επιπλέον, εξοπλισμένο με μια διαδραστική οθόνη στην οποία μπορεί να προβληθεί πληθώρα πληροφοριών. www.lge.com/gr

Το νέο μανιφέστο του Facebook

Xiaomi Redmi Note 4
Με μεγάλη μπαταρία

Τα smartphones της κινεζικής Xiaomi που είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά με ελληνική υποστήριξη πληθαίνουν καθώς η Info Quest Technologies ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης δύο ακόμη συσκευών. Η μία από αυτές είναι το Redmi Note 4 με οθόνη 5,5 ιντσών, 10-πύρηνο επεξεργαστή της Mediatek, κάμερα στα 13 megapixel και μπαταρία η χωρητικότητα της οποίας φθάνει στα 4100 mAh. Το Redmi Note 4 διατίθεται σε χωρητικότητες 32GB και 64GB, στην προτεινόμενη λιανική τιμή των 249 και 269 ευρώ αντίστοιχα.

Neffos X1 M
Ισχυρό και προσιτό

Με τιμή πώλησης στα 239 ευρώ το Neffos X1 Max, το οποίο θα ξεκινήσει να διατίθεται εντός των επόμενων εβδομάδων στην ελληνική αγορά, αποτελεί μία ενδιαφέρουσα λύση για όσους αναζητούν ένα όμορφο, προσιτό και με ισχυρές επιδόσεις smartphone. Η συσκευή είναι εξαιρετικά λεπτή με πάχος μόλις 2,75 χιλιοστά, ενώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα με τη βασική έκδοση να έχει 3 GB μνήμη και 32 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Η κάμερα προσφέρει ανάλυση στα 13 megapixel και πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά, ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3000 mAh.

Canon EOS M6
Νέα και mirrorless

Η Canon ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου μέλους στην οικογένεια EOS M: η EOS M6 είναι μια καινούρια φωτογραφική μηχανή mirrorless, που διαθέτει τα κορυφαία Canon τεχνικά χαρακτηριστικά, σε ένα συμπαγές σώμα μικρών διαστάσεων, περιλαμβάνοντας τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας στη φωτογραφία, όπως έναν αισθητήρα APS-C ανάλυσης 24,2 Megapixel, σύστημα εστίασης Dual Pixel CMOS AF και επεξεργαστή DIGIC 7, προσφέροντας έτσι ταχύτητα επιπέδου DSLR και ποιότητα σε ένα συμπαγές σώμα, το οποίο μπορείτε να το μεταφέρετε μαζί σας οπουδήποτε.

 

Πηγή: http://www.imerisia.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

I’ve really been individual since my latest commitment ended in, and like other solitary lesbians

I’ve really been individual since my latest commitment ended in, and like other solitary lesbians that implies I’m in return on Tinder. The internet dating...

Going out with apps such as Tinder, Bumble, accommodate and Plenty of Fish have grown to be really prominent in great britan lately

Going out with apps such as Tinder, Bumble, accommodate and Plenty of Fish have grown to be really prominent in great britan lately Several of...

What’s alive chatting for lawyers and will attorneys as if you notice it?

What's alive chatting for lawyers and will attorneys as if you notice it? These days, a firm’s website would be the unique store. In the...

We got exactly the same communication from Lovefort and Latinfeels that claims in barely what circumstances could you be prepared to lay?

We got exactly the same communication from Lovefort and Latinfeels that claims in barely what circumstances could you be prepared to lay? Their unique team...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!