Αρχική Οικονομία Το μοντέλο που ενισχύει την ελληνική οικονομία

Το μοντέλο που ενισχύει την ελληνική οικονομία

Η MYTILINEOS επενδύει στο μέλλον, «εισάγει» διεθνή τεχνογνωσία, επιμένει στην εξωστρέφεια και στρέφεται στην καθαρή ενέργεια

Ηελληνική οικονομία μετά την απώλεια του 25% του ΑΕΠ της αναζητεί μια νέα ταυτότητα που θα καταφέρει να αλλάξει την πορεία της δίνοντας έμφαση στην παραγωγή. Χρειάζεται λοιπόν η χώρα να ανακτήσει την παραγωγικότητά της, γεγονός που θα ενισχύσει τις εξαγωγές και την προστιθέμενη αξία των προϊόντων.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τη δημιουργία ενός νέου βιομηχανικού μοντέλου, που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας καθώς και τις δυνατότητες στη μεταποίηση.

Αυτοί που επενδύουν

Στο μεταξύ, αν κάποιος προσπαθήσει να αποτυπώσει την ακτινογραφία της οικονομίας μας, διαπιστώνει ότι λίγες είναι εκείνες οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα που κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στους κλυδωνισμούς της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας. Που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν νέες επενδύσεις, προσφέροντας στην ελληνική οικονομία. Που όχι μόνο δεν απώλεσαν ανθρώπινο δυναμικό, αλλά εν τούτοις δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας. Πολύ περισσότερο αν εστιάσει αποκλειστικά στη βιομηχανική παραγωγή.
Η MYTILINEOS μέσα από τις πολυσχιδείς επιχειρηματικές της δραστηριότητες μπορεί πλέον σήμερα να θεωρείται μέρος της ευρωπαϊκής ελίτ των πιο υγιών εταιρειών, με διεθνές προφίλ και παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Η εξωστρέφεια αυτή δίνει ώθηση τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα, η εταιρεία επενδύει στο μέλλον και «εισάγει» την παγκόσμια τεχνογνωσία, προσαρμόζοντάς την στη σημερινή πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Αποδίδει ο μετασχηματισμός

Τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας παραμένουν σταθερά σε ανοδική πορεία, ειδικότερα μετά την απορρόφηση των θυγατρικών (ΜΕΤΚΑ, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Protergia) και τη δημιουργία μιας ενιαίας, στιβαρής εταιρείας. Το προηγούμενο έτος μάλιστα, ο δανεισμός μειώθηκε κατά 48,1 εκατ. ευρώ, σε 520,1 εκατ. ευρώ από 568,1 εκατ. ευρώ. Η υψηλή κερδοφορία της MYTILINEOS σε συνδυασμό με τη μείωση δανεισμού δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.
Ο μετασχηματισμός της MYTILINEOS δημιούργησε νέα δεδομένα στην εταιρεία, που πλέον είναι ένα κρίσιμο μέγεθος, με χρηματοοικονομική ευχέρεια και ευελιξία. Σε συνδυασμό με τις υψηλές οικονομικές αποδόσεις, η MYTILINEOS έχει σημαντική προσφορά στην εγχώρια απασχόληση και στα δημόσια έσοδα, στοιχεία που είναι ευθέως συνδεδεμένα με την ανάπτυξη της εταιρείας στην ελληνική αγορά, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για τη δημιουργία μιας σταθερά βιώσιμης αλυσίδας αξίας στην ευρύτερη κοινωνία.Συγκεκριμένα, η συνολική συνεισφορά της MYTILINEOS στα δημόσια οικονομικά (2017) ανήλθε σε 244 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 0,3% των συνολικών φορολογικών εσόδων του κράτους. Η MYTILINEOS υποστηρίζει συνολικά 13.598 θέσεις εργασίας (άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες) στην ελληνική οικονομία (2017), αριθμός που ισοδυναμεί με το 0,4% του συνόλου της εγχώριας απασχόλησης. Από κάθε άμεση θέση εργασίας της ΜYTILINEOS υποστηρίζονται επιπλέον 5 θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία.

Στην κορυφή της αγοράς

Ενας από τους κλάδους που στηρίζουν το εξαγωγικό προφίλ της χώρας είναι αυτός του αλουμινίου, και η MYTILINEOS είναι αναμφισβήτητα ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του κλάδου, μέσω του Τομέα Μεταλλουργίας – Αλουμίνιον της Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα, η Αλουμίνιον της Ελλάδος αποτελεί τον μεγαλύτερο καθετοποιημένο παραγωγό αλουμινίου και αλουμίνας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και μια από τις υγιέστερα αναπτυσσόμενες βιομηχανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Μέσω προγραμμάτων μείωσης του λειτουργικού κόστους, η Αλουμίνιον της Ελλάδος αποτελεί μία ανταγωνιστική βιομηχανική μονάδα με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία. Το 2017 μάλιστα χαρακτηρίστηκε χρονιά ρεκόρ για τις εξαγωγές.
Η προοπτική μιας νέας αγοράς ενέργειας, απελευθερωμένης, με πολλαπλά οφέλη για τον πολίτη και την οικονομία, είναι στρατηγικός στόχος για τη MYTILINEOS. Μέσω του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας – Protergia, η εταιρεία κινείται παράλληλα σε δύο κατευθύνσεις: παροχή οικονομικών και ποιοτικών λύσεων για τους καταναλωτές, αλλά και στήριξη του ενεργειακού συστήματος της χώρας και της ασφάλειας εφοδιασμού.
Με ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1.200 MW, παράγει περισσότερο από το 10% της ελληνικής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ επενδύει και σε εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας, με πρόσημο την καθαρή ενέργεια.
Το επόμενο βήμα στην ενέργεια – η στροφή προς τις ΑΠΕ – είναι κάτι που από νωρίς εκμεταλλεύθηκε η MYTILINEOS, που επενδύει στις καθαρές μορφές ενέργειας και καινοτόμες λύσεις, μέσω της θυγατρικής METKA EGN.

Νέα ενεργειακή μονάδα

Παράλληλα, λαμβάνει υπόψη τις σύγχρονες τάσεις, τη χρήση του φυσικού αερίου ως γέφυρας προς την επόμενη ημέρα και ετοιμάζεται για μία νέα σημαντική επιχειρηματική επένδυση: τη δημιουργία μιας νέας μονάδας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο, που αναμένεται να ταράξει τα νερά της εγχώριας ενεργειακής αγοράς.
Μία επένδυση που θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια, με προβλεπόμενο κόστος άνω των 300 εκατ. ευρώ. Η θερμική της απόδοση θα είναι μεγαλύτερη από 63%, γεγονός που θα την καθιστά την πιο αποδοτική στην Ελλάδα, ενώ η υψηλή της απόδοση θα της επιτρέψει να αποτελεί μονάδα βάσης για το ελληνικό ενεργειακό σύστημα. Πρόκειται πραγματικά για μια μεγάλη ιδιωτική ελληνική επένδυση, που θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία, θα συνεισφέρει στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Heading Out Withcolombian Brand New Brides Colombian Lady For Matrimony

Heading Out Withcolombian Brand New Brides Colombian Lady For Matrimony Orga­ni­za­tio­nal exper­tise and dili­gence are also appreciated selection for each boy. Ano­ther neces­sary bene­fit depends...

Fun Texting adventures For Your Needs whilst your lover & simply because your lover just appropriate beside

Fun Texting adventures For Your Needs whilst your lover & simply because your lover just appropriate beside Just because your spouse is certainly not suitable...

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems I assumed just as if your abdomen had...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!