Αρχική Πολιτική Το «μαγικό κόλπο» της... εξαφάνισης!

Το «μαγικό κόλπο» της… εξαφάνισης!

Πώς η οικογένεια Μαρινόπουλου έστησε την αποχώρησή της «ταΐζοντας» τους προμηθευτές της με ακάλυπτες επιταγές!

Μέρος 4ο

Ερευνα:
Μαρία Παναγιώτου

Τα αδέλφια Πάνος και Λεωνίδας, τα ξαδέλφια τους Στέφανος και ο πιο γνωστός στην κοσμική ζωή της Αθήνας Πανάρας Μαρινόπουλος αλλά και τα παιδιά όλων των παραπάνω σκιαγραφούνται πάντα στα δημοσιεύματα ενωμένα, σαν μια γροθιά. Oσοι ξέρουν την οικογένεια υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει σαφής αρχηγός, ότι όλοι μαζί διοικούν τις επιχειρήσεις τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ότι παίρνουν πάντα από κοινού τις αποφάσεις και ότι είναι αχώριστοι.

Οπως αποκαλύψαμε στη διάρκεια της έρευνάς μας, από το 2011, η οικογένεια αρχίζει να δημιουργεί ένα σύνθετο πλέγμα εταιριών, μέσω του οποίου διακινούνται εξαιρετικά μεγάλα κεφάλαια προς το εξωτερικό. Και κάπως έτσι, μόλις λίγους μήνες μετά τα capital controls, η εταιρία είναι πλέον άδεια… από ρευστότητα. Ενα άψυχο κουφάρι…
Τότε, και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2015, συμβαίνει κάτι το οποίο μοιάζει εξαιρετικά περίεργο για τον τρόπο που κινούνται σαν οικογένεια αλλά και επιχειρηματικά, όλα αυτά τα χρόνια, τα τέσσερα ξαδέλφια.

Ο Πάνος, ο Πανάρας και ο Στέφανος αποχωρούν εντελώς από την ελληνική εταιρία και την αφήνουν στα χέρια του Λεωνίδα και των γιων του, Δημήτρη και Γιώργου. Ο Λεωνίδας με τη σειρά του μεταβιβάζει στον αδελφό του και στα ξαδέλφια του τα ποσοστά που είχε σε εταιρίες του εξωτερικού, ώστε να μην έχει πια καμία σύνδεση. Ετσι το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειας αποσυνδέεται από τη δραστηριότητα στην Ελλάδα, αλλά και ο Λεωνίδας από τα συμφέροντά τους στο εξωτερικό.

Λίγο νωρίτερα, μόλις τον Νοέμβριο του 2015, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα. Κάποιες επιταγές προμηθευτών δεν καλύπτονται και η οικογένεια δίνει νέες επιταγές, οι οποίες είναι πληρωτέες ως τον Ιανουάριο του 2016, καθησυχάζοντάς τους παράλληλα ότι πρόκειται για ένα προσωρινό πρόβλημα, λόγω των δυσχερειών της αγοράς, που σύντομα θα τακτοποιηθεί.

Οι προμηθευτές ως εκείνη τη στιγμή δεν έχουν ακόμη κανένα λόγο να ανησυχούν και φυσικά δέχονται τη συμφωνία. Επρόκειτο εξάλλου για μία από τις ισχυρότερες οικονομικά οικογένειες στην Ελλάδα, της οποίας η εικόνα στις τράπεζες έμοιαζε να είναι πάντα εξαιρετικά δυνατή.
Τον Ιανουάριο του 2016 όμως οι προμηθευτές αρχίζουν πλέον να ανησυχούν λίγο, όταν για δεύτερη φορά οι επιταγές που έχουν πάρει από τη ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ δεν καλύπτονται. Η οικογένεια τους πλησιάζει και πάλι και τους προτείνει νέες λύσεις. Συντάσσονται συμφωνητικά, για να γίνει ρύθμιση των χρεών, τα οποία υπογράφονται από το νέο εταιρικό σχήμα που έχει δημιουργηθεί, αφού τα τρία μέλη έχουν αποχωρήσει. Εκδίδονται εκ νέου κάποιες επιταγές.

Τον Φεβρουάριο του 2016 οι αλλαγές στην εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ συνεχίζονται. Ο Γιώργος Βογιατζάκης, που μόλις τον Μάρτιο του 2015 είχε αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, και ο Γιάννης Παντολέων, που ήταν οικονομικός σύμβουλος (Chief Financial Officer), επίσης από τον Μάρτιο του 2015, μετακινούνται από τις θέσεις τους. Λίγο μετά και ουσιαστικά μια ανάσα πριν από την πτώχευση εκπρόσωπος της εταιρίας αναλαμβάνει ο Γιώργος Μήτραινας, για να φτάσουμε με αυτόν τον τρόπο στην αίτηση για υπαγωγή στον Πτωχευτικό Κώδικα. Οσοι πιστωτές κινηθούν νομικά κατά της εταιρίας λίγο αργότερα θα βρουν απέναντί τους το επιχείρημα ότι ο Πάνος, ο Στέφανος και ο Πανάρας ουδεμία σχέση έχουν με την ελληνική επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Ετσι η οικογένεια καταφέρνει να μείνει αλώβητη. Μια πεποίθηση που πρέπει να κουβαλούν όλα τα μέλη της μέχρι σήμερα.

Ο πολυπράγμων άνθρωπος «φάντασμα», Γ. Μήτραινας 

Ο Γιώργος Μήτραινας διορίστηκε τον Ιούνιο του 2016 ως μοναδικός διαχειριστής της βουλγαρικής εταιρίας Stirling Properties Bulgaria EOOD, η οποία στο εμπορικό μητρώο της Βουλγαρίας είναι καταχωρισμένη ως εταιρία εκμετάλλευσης ακινήτων και η οποία συστάθηκε τον Ιούνιο του 2012 στη Σόφια. Είναι διευθυντής της εταιρίας CM Balkans BV αλλά και της CMB Bulgaria EAD, που είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους. Τον Απρίλιο του 2016 ανέλαβε νόμιμος εκπρόσωπος της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Ηταν ακόμη εκπρόσωπος της ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΞΥΝΟΣ Α.Ε., της EΧPRESS M A.E., της ΠΕΙΡΑΪΚΟΝ Α.Ε., της ΜΑΡΚΕΤΑ Α.Ε., της ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ Α.Ε. και πολλών εταιριών, που περιλαμβάνονται στη συμφωνία εξυγίανσης της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Αμέσως μετά, και συγκεκριμένα το φθινόπωρο του 2017, εμφανίζεται ως πρόεδρος στην εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., την εταιρία στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, θέση από την οποία ανακοινώθηκε χθες ότι παραιτήθηκε! Εάν, όμως, προσπαθήσει κανείς να βρει βιογραφικά στοιχεία για τον Γιώργο Μήτραινα στο διαδίκτυο, δεν θα τα καταφέρει. Ούτε ένα στοιχείο δεν υπάρχει πουθενά, γι’ αυτόν τον εξαιρετικά δραστήριο άνθρωπο που τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει να οδηγήσει στην εξυγίανση και να βρει λύσεις για ελληνικές εταιρίες κολοσσούς. Οπως προέκυψε από την έρευνά μας, ο Γιώργος Μήτραινας είναι ένας λογιστής. Πέραν τούτου, το χάος.

Οπότε το ερώτημα παραμένει. Ποιος είναι ο Γιώργος Μήτραινας και πώς βρέθηκε να αναλαμβάνει θέσεις-κλειδιά; Στο διαδίκτυο πάντως, εκτός από τη συμμετοχή του στην εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. και στην εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., εάν αναζητήσει κανείς τη λέξη «Μήτραινας», πιο συχνά θα συναντήσει το δημοτικό τραγούδι του Μακεδονικού Αγώνα «να πάη να ειπή της Μήτραινας της μικροπαντρεμένης», παρά κάποιο στοιχείο γι’ αυτόν τον σπουδαίο άντρα!

Ενα σημαντικό και περίεργο γεγονός: Σε καταστάσεις του ΙΚΑ που βρέθηκαν στα χέρια μας ο Γιώργος Μήτραινας εμφανίζεται και ως υπάλληλος του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ από τον Απρίλιο του 2016, με μηνιαίες αποδοχές περίπου 7.800 ευρώ. Οπως μαθαίνουμε, ύστερα από διάφορα δικαστήρια που έκαναν πιστωτές εναντίον της εταιρίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, όπου αναφέρθηκε το γεγονός ότι ο Γιώργος Μήτραινας είναι υπάλληλος και στην εταιρία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ το όνομά του εξαφανίστηκε από τις καταστάσεις της μισθοδοσίας. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τον λόγο και τη σύνδεση!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Ανχελ Γκουρία: Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 5,6% το 2021

Παρά το έντονο κλίμα της αβεβαιότητας, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία, έκανε λόγο για αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 5,6% το 2021, μιλώντας στο...

Χαρδαλιάς: Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά – Τι ισχύει για τους τουρίστες από το εξωτερικό

Στην απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, αλλά και στην άρση των περιορισμών εισόδου στη χώρα εστίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της...

Ρέγκλινγκ – Σταϊκούρας: Κοινή έκκληση για στήριξη των μεταρρυθμίσεων

Την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας συζήτησαν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο των εργασιών...

ΟΑΕΔ-Cisco: Τετραπλασιάζουν τις θέσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στην κυβερνοασφάλεια

Την αύξηση των θέσεων ωφελουμένων έως 3.000 και επιλαχόντων έως 1.000 αποφάσισαν ΟΑΕΔ και Cisco, μετά την υπερκάλυψη των 1.000 προσφερόμενων θέσεων του προγράμματος κατάρτισης στην κυβερνοασφάλεια, για τις οποίες...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!