Αρχική Απόψεις ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Όχι σε δημοψήφισμα για τα αυτονόητα…

 

Είχα γράψει και κατά το παρελθόν, ότι δεν επιτρέπεται – τουλάχιστον – από θεσμικούς παράγοντες του Τόπου μας να αξιώνεται η διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το αυτονόητο! Πως δηλαδή, το όνομα της Μακεδονίας μας δεν παραχωρείται έναντι οποιουδήποτε τιμήματος ή οποιασδήποτε απειλής στο γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων!

Και είναι αδιανόητο, αυτή την επικίνδυνη θέση να την εκφράζει και ο αρχηγός της “Χρυσής Αυγής” κ. Νίκος Μιχαλολιάκος!

Γιατί, ένα δημοψήφισμα για ένα τεράστιο εθνικό ζήτημα, ζωής και θανάτου για το Έθνος εγκυμονεί απρόβλεπτους κινδύνους! Γιατί, το όποιο μικρό αρνητικό ποσοστό από το δημοψήφισμα, θα δώσει το δικαίωμα στην Σκοπιανή προπαγάνδα και στους εδώ “καλοθελητές” τους, να μιλήσουν για “Μακεδονική μειονότητα”! Ξέχωρα που το ποσοστό του λαού, που δεν θα προσέλθει να ψηφίσει για τον όποιο λόγο, θα προσμετρηθεί στη φαρέτρα της Σκοπιανής προπαγάνδας!

Όχι λοιπόν σε δημοψήφισμα, από τη στιγμή που ισχύει και η απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992!

Όχι, από τη στιγμή που σε δυο λαοσυνάξεις αμέτρητου αριθμού συμμετοχής πολιτών, δόθηκε το ηχηρό μήνυμα σε όλους: Ο ελληνικός λαός αποφάσισε: Δεν χαρίζουμε την Μακεδονία σε κανέναν! Τελεία και παύλα!

Ωστόσο, τη θέση αυτή διατύπωσα και το 2011, στις 5 Δεκεμβρίου 2011 με επιστολή στον Πρόεδρο του κόμματος ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, που έλεγε τα εξής:

«Με αφορμή τη δημοσίευση της αποφάσεως του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ως προς την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδος επί του μείζονος θέματος της ονομασίας της γείτονας χώρας, δηλώσατε ότι απαιτείται να αποφανθεί ο ελληνικός λαός μέσω δημοψηφίσματος. Επ’ αυτού, σας είχα, επανειλημμένως, ενημερώσει, τονίσει και συμβουλεύσει ότι τυχόν δημοψήφισμα, θα είχε σοβαρότατες και δυσμενείς πολιτικές  και εθνικές συνέπειες για την χώρα μας.

Ωστόσο, διαπιστώνω, μετά λύπης μου, είτε ότι τις έχετε ξεχάσει, είτε δεν τις έχετε λάβει υπ’ όψιν σας. Πιο αναλυτικά, όλοι γνωρίζουμε ότι το δημοψήφισμα αυτό θα έδινε ποσοστό άνω του 95% στην μη αποδοχή της σύνθετης ονομασίας, η οποία θα περιείχε τον όρο “Μακεδονία”. Όμως, θα υπήρχε ένα μικρό ποσοστό (το μειονοτικό στοιχείο στην Δ. Θράκη, μέρος των οικολόγων πράσινων, οι του “ουράνιου τόξου” κ.α.), οι οποίοι θα εψήφιζαν προφανώς υπέρ της σύνθετης ονομασίας.

Ως αποτέλεσμα αυτού θα ήταν, να παραδώσουμε :στο πιάτο”, στον κ. Γκρουέφσκυ, την ανύπαρκτη στην πραγματικότητα “Μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα.

Έτσι,  θα μπορούσε αργότερα αυτός, εκμεταλλευόμενος τη δική μας επιπολαιότητα και προχειρότητα, να ισχυρίζεται, ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει την ύπαρξη μιας τέτοιας μειονότητας, την οποία “καταπιέζει” καθώς και τα “ανθρώπινα δικαιώματα”, της οποίας αρνείται να αποδεχθεί και να σεβαστεί.

Εν ολίγοις, θα δημιουργούσαμε μόνοι μας και δεύτερη “μειονότητα” στην πατρίδα μας, λες και δεν μας φθάνει αυτή που ήδη έχουμε στη Θράκη!

Έχω λοιπόν την ελπίδα ότι, δεν θα αναφερθείτε ξανά στη διενέργεια δημοψηφίσματος από τον Ελληνικό λαό για το όνομα των Σκοπίων»!!

Όχι στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας…

Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση αποδέχονται τον όρο Μακεδονία στην απόδοση του οριστικού ονόματος για τη χώρα των Σκοπίων!

Ωστόσο, σφυρίζουν αδιάφορα οι Τσίπρας, Καμμένος, Κοτζιάς και Μητσοτάκης στα παρακάτω:

Α) Στη δεκαετία του ΄90 προτάθηκε από την Ελλάδα, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της οριστικής ονομασίας των Σκοπίων, η σύνθετος ονομασία έναντι πάντων και για όλες τις χρήσεις (erga omnes)! Όμως ευτυχώς για εμάς, οι Σκοπιανοί δεν αποδέχτηκαν αυτή την πρότασή μας (σ.σ. όπως και τώρα), αφού εάν την είχαν αποδεχτεί, τότε, θα είχαν ήδη ενταχτεί στο ΝΑΤΟ και ασφαλώς το όποιο πρόθεμα του ονόματός τους “Βόρεια”, “Νέα”, “Άνω” ή “Nova”, θα είχε απαλειφτεί και θα είχε μείνει μόνο το “Μακεδονία”! Έτσι, το σημερινό πολιτικό μας Σύστημα θα έπρεπε να έχει αντιληφτεί πως, από τη στιγμή που η ελληνική πρόταση δεν είχε γίνει αποδεκτή από τους βόρειους γείτονές μας, έπαψε και να ισχύει! Γιατί, δεν είναι δυνατόν μετά από 20 τουλάχιστον χρόνια, να επικαλούνται τα σημερινά πολιτικά κοινοβουλευτικά κόμματα αυτή την ατυχή ελληνική πρόταση!

Σήμερα μετά και τη νέα άρνηση, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει διαπραγμάτευση από μηδενική βάση και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να τεθούν νέες προτάσεις μας, που δεν θα περιέχουν τον όρο “Μακεδονία”!

Β) Με την οριστική επίλυση του ονόματος, οι Σκοπιανοί έχουν να ωφεληθούν την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ και την ένταξή τους στην ΕΕ!

Εμείς, σε τι θα ωφεληθούμε από την επίλυση της διένεξής μας με τους Σκοπιανούς; Σε μια διαπραγμάτευση δεν πρέπει να ωφελούνται όλοι οι διαπραγματευόμενοι;

Δεν τα γνωρίζει αυτά η ελληνική κυβέρνηση;

Δεν τα γνωρίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση;

Ή πρέπει τελικά να πιστέψουμε ότι, η Χώρα Ελλάς, πού γέννησε την σύγχρονη ευρωπαϊκή Σκέψη, αδυνατεί πλέον, να παράξει Σκέψη;

Δηλαδή, έχει παρακμάσει η Σκέψη στην Μνημονιακή Ελλάδα;

Γ) Η όποια αλλαγή γίνεται σε αεροδρόμια ή εθνικές οδούς από μέρους των Σκοπιανών, ακόμη και στο Σύνταγμά τους, δεν θα απαγορεύσει σε μια μελλοντική κυβέρνησή τους, να τα επαναφέρει εκ νέου στη σημερινή κατάσταση!

Άρα, δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτε αυτή η διαπραγματευτική πολιτική της κυβέρνησης! Το μόνο που μας εξασφαλίζει, είναι μόνο το Όνομα, το οποίο θα επικυρωθεί από Κράτη και Διεθνείς Οργανισμούς!

Δ) Κόπτονται, η Γερμανία και οι ΗΠΑ να τελειώνουν με το όνομα, γιατί προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους θέλουν να εντάξουν τα Σκόπια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ!

Το ερώτημα είναι, γιατί ενδιαφέρονται και χολοσκάν προκειμένου στο οριστικό όνομα να εμπεριέχεται ο όρος Μακεδονία;

Εάν δεν υπάρχει η λέξη Μακεδονία δεν είναι δυνατή η ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ;

Μόνο και μόνο από αυτήν την σκέψη αποδεικνύεται το βαθύτερο και αιμοβόρο σχέδιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για τον διαμελισμό της Ελλάδος, στα πρότυπα της διάλυσης της πάλαι ποτέ κραταιής Γιουγκοσλαβίας!!

Έρχεται η θεία δίκη και θα είναι πολύ αυστηρή…

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ (Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων) ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, υπέγραψε σχετική απόφαση, μέσω της οποίας ενισχύεται ο προϋπολογισμός του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με ποσό πέντε (5) εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών!

Τα χρήματα αυτά είχαν δεσμευθεί από τη Βουλή στο τέλος του 2016 και μετά την έγκριση του απολογισμού επιβεβαιώθηκε ότι το ποσό παραμένει διαθέσιμο!

Και το ερώτημα που τίθεται ευλόγως, είναι:

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής, για τους Έλληνες δυστυχούντες τι ακριβώς κάνετε;

Περικόπτεται περαιτέρω μισθούς και συντάξεις; Καταργείτε, όποιο ακόμη εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει σε αυτήν την τάχατες δημοκρατική χώρα;

Κάνετε κάτι για τους Έλληνες άστεγους και αναξιοπαθούντες, που είναι δημιούργημα και της δικής σας κυβερνήσεως;

Παρά ταύτα θα πρέπει να γνωρίζετε πως σύντομα θα έλθει η Νέμεσις και θα είναι πολύ αυστηρή μαζί σας, αλλά και με την κυβέρνηση που εκπροσωπείτε!!

Πέφτει πακτωλός χρημάτων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και σε εκδοτικά συγκροτήματα, αλλά και σε πανεπιστημιακούς, ώστε να προπαγανδίζουν υπέρ της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων πού θα εμπεριέχει τον όρο “Μακεδονία”;

Αποδεχόμενοι, και γλώσσα και εθνικότητα και μεταγενέστερη αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων;

Αύριο περισσότερα!!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΣΥΡΙΖΑ: «Με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης η βαθύτερη ύφεση στην Ευρώπη»

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την ύφεση που κατέγραψε η ελληνική οικονομία, αποδίδουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου και Ανάπτυξης, Αλέξης...

Κ. Μητσοτάκης: Δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες

«Τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφορούν την Ευρώπη, καθώς επηρεάζουν την Ανατολική Μεσόγειο. Σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, καθώς επηρεάζουν το νοτιοανατολικό του τμήμα....

Γαλλία: Πέθανε από κορονοϊό ο πρώην πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν

Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, φλογερός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που κυβέρνησε τη Γαλλία από το 1974 ως το 1981 προωθώντας...

Ποιοί δανειολήπτες μπαίνουν σε νέα «μαύρη λίστα»

Σε αποκλεισμό από νέα δάνεια όσοι έχουν «κόκκινα» δάνεια που τιτλοποιούνται. Δίπλα στη γνωστή σε όλους τραπεζική «μαύρη λίστα» του Τειρεσία σχηματίζεται μια νέα «μαύρη...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!