Στη παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε η ΝΔ με αφορμή τον πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη καθώς εμμέσως πλην σαφώς αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για επιστολή προς τον υπόχρεο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να δώσει συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με τη δήλωση της συζύγου του.

Γράφει ο: 

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες Τασία Χριστοδουλοπούλου με δήλωσή της αναφορικά με τις δηλώσεις στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, του γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ Κώστα Τσιάρα, ότι δήθεν διέρρευσε επιστολή της τόνισε ότι “Ουδέποτε διέρρευσα οτιδήποτε σχετικό με αποστολή επιστολής ή το περιεχόμενό της προς οποιοδήποτε site ή άλλο μέσο ενημέρωσης. Εξάλλου, από μια πρόχειρη ανάγνωση των διάφορων sites, κανένα δεν αναφέρει τίποτε για την επίδικη επιστολή”

“Την ύπαρξη της επιστολής -επισημαίνει- επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κος Τσιάρας, με τις δηλώσεις του, χρεώνοντάς μου μάλιστα ότι παραβίασα απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί έκτακτος έλεγχος στη δήλωση Πόθεν Έσχες της κας Γκραμπόφσκι”.

Η πρόεδρος της Επιτροπής διευκρινίζει ότι “Τα έγγραφα στοιχεία, που ζητήθηκαν από την κα Γκραμπόφσκι, υπάγονται στον τακτικό έλεγχο και όχι σε οποιασδήποτε μορφής έκτακτου ελέγχου” και “Κατά συνέπεια, είχα την αρμοδιότητα να ζητήσω συμπληρωματικά στοιχεία, κατόπιν αιτήματος του ορκωτού ελεγκτή, και, ως εκ τούτου, ο κος Τσιάρας, μέλος της Επιτροπής, βιάστηκε να θέσει το θέμα δημόσια, αντί να ζητήσει επισήμως εξηγήσεις ή να περιμένει την προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης”.

Επαναλαμβάνω, καταλήγει, για μια ακόμη φορά, προς κάθε κατεύθυνση, ότι “τηρώ ευλαβικά τους κανόνες εχεμύθειας και το απόρρητο των συζητήσεων στην Επιτροπή, και ουδέποτε έκανα χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών, για να υπηρετήσω σκοπιμότητες”.

Νωρίτερα η ΝΔ δια γραμματέα της ΚΟ και μέλους της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες Κώστα Τσιάραείχε επιβεβαιώσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου απέστειλε επιστολή με την οποία την καλεί τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ να δώσει διευκρινίσεις και στοιχεία για το πόθεν έσχες.

Ο κ. Τσιάρας συνομιλώντας μάλιστα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, έθεσε ζήτημα παραβίασης της εμπιστευτικότητας της Επιτροπής Πόθεν Έσχες και ταυτόχρονα ζήτημα παραβίασης ομόφωνης απόφασης σύμφωνα με την οποία ορθώς η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν είχε υποβάλει κοινή δήλωση την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Κώστας Τσιάρας δήλωσε ότι, μετά από δημοσιεύματα σε sites, αναζήτησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει με την Πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Τασία Χριστοδουλοπούλου προκειμένου να ενημερωθεί αν έχουν βάση τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπάρχει επιστολή προς την σύζυγο του προέδρου της ΝΔ με την οποία ζητούνται συμπληρωματικά στοιχεία για την περιουσιακή της κατάσταση την περίοδο που δεν υπέβαλε κοινή δήλωση με τον κ. Μητσοτάκη. Καθώς δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία του με την Πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, ο κ. Τσιάρας, κατά δήλωσή του, αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με την πλευρά του παραλήπτη, δηλαδή την κ. Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη.

“Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Οσμή σκανδάλων με πωλήσεις πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, προϋπολογισμός που δεν πετυχαίνει κανέναν απολύτως στόχο, προαπαιτούμενα που σε λίγο θα έρθουν να ψηφιστούν εκ νέου. Το να επιστρέφει κανείς σε κλεισμένες υποθέσεις θεωρητικά, που ομόφωνα αποφάσισε επαναλαμβάνω η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, προφανώς είναι διέξοδος πολιτικής” σχολίασε και πρόσθεσε “Και αν θα έπρεπε να αστειευτώ, με τον ίδιο πιθανώς τρόπο, θα έπρεπε κανείς να ξανανοίξει την υπόθεση πόθεν έσχες του πρωθυπουργού του κ. Τσίπρα, του υπουργού κ. Φλαμπουράρη, του υπουργού κ. Σταθάκη. Είναι στιγμή, μετά το κλείσιμο κάποιων κύκλων, να δείξουμε και την αναγκαία σοβαρότητα”.

Πάντως το θέμα του προβληματικού πόθεν έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη αναμένεται να κυριαρχήσει τις προσεχείς μέρες με αποκορύφωμα την συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη 19/12 το πρωί και στην αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη την ίδια μέρα στη Βουλή με τη ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018.

Πηγή