Πάντα πριν το τέλος, έρχεται η κορύφωση. Η κορύφωση, όμως, καμιά φορά οδηγεί και στο ξεβράκωμα. Ε, αυτό ζούμε σήμερα με τη γαλάζια στρατηγική, που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά τραγική και παιδαριώδης.

Ο ελληνικός λαός είναι υποψιασμένος –καμιά φορά περισσότερο και από το όριο- σε τέτοια θέματα, αυτό είναι δεδομένο.

Η αλλαγή πολιτικής ατζέντας, που επιχειρεί αυτή τη στιγμή η ΝΔ, είναι κάτι που το έχει ξαναζήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Ποτέ όμως δεν έγινε τόσο ξεκάθαρα, τόσο ξεδιάντροπα και τόσο απογοητευτικά πρόχειρα.

Αγωνιώδης προσπάθεια που οδηγεί σε φιάσκο

Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να υπάρχει Ελληνας, που να μην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην πολιτική σκηνή της χώρας. Η κυβέρνηση έκανε μία επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, γεγονός που διέλυσε μονομιάς τη γαλάζια καταστροφολογική ρητορική, και τώρα η ΝΔ αναζητά μια άλλη. Και ποια βρήκε; Τη σκανδαλολογία.

Για την ακρίβεια, μια χυδαία έκφρασή της, που βασίζεται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς. Και το τραβάει. Κορυφώνει την ένταση. Μιλά για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Για εσχάτη προδοσία! Αντε, για απόπειρα εσχάτης προδοσίας! Δεν τη νοιάζει το πού θα φτάσει αυτό το πράγμα. Δεν τη νοιάζει το ρίσκο που αναλαμβάνει. Λέει τα πάντα. Ο,τι σκέφτεται.

Σχεδόν σουρεαλιστική λειτουργία. Χωρίς φίλτρο λογικής. Οποια βλακεία, τη ξεστομίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη τα γαλάζια ηγετικά στελέχη. Και αυτοί δίνουν το σήμα και στους υπόλοιπους, να ακολουθήσουν στον παραληρηματικό κατήφορο.

Οι «υπόλοιποι» είναι τόσο οι βουλευτές όσο και τα συστημικά μίντια της χώρας. Και ορίστε που όλα αυτά τα ζούμε αυτή τη στιγμή μπροστά στα μάτια μας.

Συντονισμένα, μία Κυριακή

Κανάλια και αντιπολίτευση συντονισμένα, μία Κυριακή, βγάζουν από το συρτάρι το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, που έχει εκδοθεί εδώ και 3 μήνες, και στήνουν νέα Βαρουφακειάδα, από την αρχή! Και την επόμενη Κυριακή, αντιπολίτευση και μίντια μαζί και πάλι, βγάζουν από το συρτάρι ένα άλλο παλιό θέμα, αυτό του ταξιδιού στη Βενεζουέλα!

Δηλαδή, 2 στα 2… παλιακά θέματα, οι άχρηστοι! Θέλουν να χτυπήσουν την κυβέρνηση, και δεν βρίσκουν ένα κανονικό θέμα να πουν, παρά ξανασερβίρουν τα παλιοζεσταμένα! Μα, τι θεωρούν ότι είναι ο λαός; Χρυσόψαρα, με μνήμη 9 δευτερολέπτων;

Τα ίδια και τα ίδια

Του ξαναλένε τα ίδια, λες και ο κόσμος είναι βλαμμένος και δεν τα καταλαβαίνει με την πρώτη φορά! Και εν πάση περιπτώσει, αυτό που βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας, δεν αναδεικνύει την απίστευτη ανικανότητά τους; Εκτός και αν αποδεικνύει το πραγματικό ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης, που δύο χρόνια μετά δεν υπάρχει ένα σκάνδαλο εναντίον της! Αν υπάρχει, γιατί δεν βγάζουν αυτό, παρά παίζουν τα ίδια και τα ίδια, συνέχεια;

Α! Υπάρχει και ένα τρίτο αίτημα για εξεταστική, που έχει να κάνει με τη συνομιλία Καμμένου – Γιαννουσάκη. Εκεί ελλείψει άλλων στοιχείων, τα γαλαζοπράσινα στελέχη -για κάποιο λόγο- θεωρούν αρκετό το επιχείρημά τους, ότι –λέει- δεν είναι κανονικό το να μιλά ένας υπουργός με έναν κατάδικο. Στο ερώτημα «εσείς τι θα κάνατε, αν ένας κατάδικος σας έλεγε ότι έχει στοιχεία εναντίον του Μαρινάκη;», αποφεύγουν να απαντήσουν.

Τους ρώτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή, τους ρώτησε ο υπουργός… τίποτα. Τι να κάνουν; Να πουν δημόσια ότι θα του έκλειναν το τηλέφωνο στη μούρη, μόλις άκουγαν ότι πρόκειται για τον Μαρινάκη; Πώς να το ομολογήσουν δημόσια αυτό; Αρκούνται λοιπόν στο ότι δεν είναι κανονικό να μιλά ένας υπουργός με έναν κατάδικο! Μα… τι σημαίνει «κανονικό»;

Είναι παράνομο; Είναι παράνομο που ένας υπουργός τον προέτρεψε να μιλήσει στη Δικαιοσύνη και αυτά που θα πει να ελεγχθούν; Δεν τον προέτρεψε να μη μιλήσει! Τον προέτρεψε να μιλήσει!!! Δηλαδή, πότε θα του λέγαμε μπράβο του υπουργού; Αν του έλεγε να το βουλώσει και του έκλεινε το τηλέφωνο στη μούρη; Σε μια υπόθεση που έχουν ήδη πεθάνει 7 μάρτυρες; Μα, τι συζητάμε, αλήθεια;

Μεθυσμένη πολιτεία

Αυτή τη στιγμή στο γαλάζιο τραπέζι της επιθετικής στρατηγικής υπάρχουν τρία πράγματα. Το ταξίδι στη Βενεζουέλα, η Βαρουφακειάδα και η υπόθεση του Noor1. Και φυσικά κανένα από αυτά –το γνωρίζουν και στη ΝΔ- δεν στέκει ως θέμα, για να επενδύσουν σοβαρά πάνω σ’ αυτό.

Απλώς, σηκώνουν φασαρία. Ηθελαν φασαρία τώρα, και έβγαλαν από το συρτάρι ό,τι βρήκαν. Είναι τόσο απλό και ξεκάθαρο αυτό που ζούμε. Και ταυτόχρονα τόσο ανεπαρκές. Τόσο λίγο.

Επειδή, λοιπόν, δεν έχουν σοβαρά στοιχεία (για την ακρίβεια δεν έχουν καθόλου στοιχεία) σηκώνουν την ένταση, μπας και καταφέρουν να το πουλήσουν ως σκάνδαλο, ενώ δεν προκύπτει από πουθενά τίποτα, για κανένα από τα τρία!

Θυμίζουμε ότι στην περίπτωση Βαρουφάκη, έχουμε μια πραγματικότητα να ακυρώνει τελείως το γαλάζιο κατηγορητήριο ενώ το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην άλλη περίπτωση της Βενεζουέλας. Και στις δύο περιπτώσεις, η ΝΔ επιμένει να στήνει τα «κατηγορώ» της σε σενάρια, που δεν συνέβησαν τελικά! Εχοντας την πραγματικότητα να τη διαψεύδει στεγνά, δηλαδή. Και όμως, επιμένει εκεί!

Απλα, για να αλλάξει την πολιτική κουβέντα τώρα. Τόσο πρόχειρη επιχείρηση. Τόσο ανοργάνωτη. Μιλάμε για πολιτική… μεθυσμένη πολιτεία. Καλά το πάει το κόμμα ο Κούλης. Μπράβο…

Πηγή